Automerken

Het laatste nieuws over auto´s en automerken

De schoonheid en functionaliteit van Volvo

AB Volvo is een Zweeds autoproductiebedrijf dat in 1927 opgericht werd. Dit in Zweden gevestigde productiebedrijf maakte aanvankelijk alleen zware machines. Volvo produceerde oorspronkelijk bussen, vrachtwagens en bouwmachines, maar in de afgelopen decennia vervaardigt het tevens auto´s. Het produceert een breed scala aan voertuigen, die een combinatie van luxe en comfort zijn. Op de Nederlandse automarkt heeft Volvo in de afgelopen 30 jaar een marktaandeel van ongeveer 3,95% opgebouwd. Hieronder worden enkele automodellen beschreven die Volvo de afgelopen jaren heeft vervaardigd.

De automodellen van Volvo

Volvo C70Volvo C70 - De Volvo C70 is een cabriolet die sinds 1997 door de autofabrikant geproduceerd wordt. Hij werd in 2 generaties vervaardigd: eerst als een coupé tussen 1997 en 2006, waarna hij vervolgens als een cabrio tussen 2006 en 2013 geleverd werd. De tweede generatie van dit model wordt verkocht als een luxe cabriolet met een hardtop vouwdak. Dit driedelige hardtop vouwdak van de tweede generatie ontpopt of klapt zich in minder dan 30 seconden in en dit model wordt met een benzinemotor geleverd. Hij werd in 2011 gefacelift en werd met vele innovatieve en interessante voorzieningen uitgerust. De buitenkant en zijn interieur zijn nog aantrekkelijker en luxer geworden. Volvo kondigde echter aan dat het eind 2013, om diverse redenen, met de productie van de C70 gaat stoppen.

Volvo S60Volvo S60 - De S60 is een groot formaat familieauto die vanaf 2000 door Volvo gebouwd wordt. Er zijn tot heden 2 generaties van deze auto geproduceerd. Zijn tweede en huidige generatie werd in 2010 onthuld en kent een geschatte jaarlijkse productie van 90.000 auto´s. De motoruitvoeringen van de S60 bestaan uit 3 diesel- en 4 benzinemotoren. De dieselmotoren beschikken over een Stop & Start technologie die meehelpt bij het maximaliseren van zijn brandstofefficiëntie. In november 2012 ging er in Europa tevens een plug-in hybride versie met een 50 kW elektromotor en een vijfcilinder dieselmotor in de verkoop. De S60 is voorzien van Volvo´s ”City Safety-systeem” dat de auto in geval van een dreigende botsing, bij een snelheid die lager is dan 31 kilometer per uur, volautomatisch stopt. De auto is tevens uitgerust met een voetgangersveiligheidssysteem die automatisch voetgangers kan detecteren die voor de auto opduiken, de bestuurder voor gevaar waarschuwt en tevens zelf kan ingrijpen door de auto op het laatste moment tot stilstand te brengen.

Volvo S80Volvo S80 - De S80 is een middelgrote zakelijke sedan die in 1998 geïntroduceerd werd. In tegenstelling tot de meeste Volvo modellen was de S80 in zijn eerste generatie niet als een stationwagen leverbaar. De tweede generatie van de S80 werd in 2006 op de Autosalon van Geneve gelanceerd en beschikt over een vernieuwde motor met een vierwielaandrijving. Hij is van 2006 tot op heden in productie. Dit model is uitgerust met een motor die 232 kW aan vermogen en een 440 Nm koppel produceert. De motor is voorzien van geavanceerde elektronica en 4 katalysatoren. De Volvo S80 bevat ook veel innovatieve functies die technologisch geavanceerd zijn. Zijn interieur is ruim, luxueus & comfortabel en zijn buitenzijde is beeldschoon met zijn sterke stalen body, die kracht en veiligheid aanbiedt.

Volvo V40Volvo V40 - De Volvo V40 is een kleine familieauto die als een 5-deurs hatchback beschikbaar is. Deze auto werd in maart 2012 geïntroduceerd en ging in Europa in mei 2012 in de verkoop. Met zijn zeer aantrekkelijke uiterlijk bevat de V40 een vernieuwde elektrische stuurinrichting en aangepaste veren en dempers. Dankzij zijn efficiënte motoren, een opvallend uiterlijk en design, een luxe en comfortabel interieur en buitenkant, zijn veiligheidsvoorzieningen en hoge prestaties, won deze hatchback op de ”Scottish Car of the Year Awards” (die op 14 oktober 2012 in Schotland gehouden werd) de ”Best Executive Hatch Award”.

Volvo V60Volvo V60 - De V60 is een grote familieauto of een compacte zakenauto die sinds 2000 door de autofabrikant geproduceerd wordt. Later werd er op de Parijse Autosalon van 2010 tevens een stationwagen uitvoering van de Volvo S60 uitgebracht. Het motor leveringsprogramma van de V60 bestaat uit 3 diesel- en 4 benzinemotoren. De dieselmotoren worden met een Stop & Start technologie geleverd, die de efficiëntie van de motor verhogen. De V60 is voorzien van Volvo´s stadsveiligheidssysteem dat de auto in geval van een mogelijke botsing bij een lage snelheid automatisch laat stoppen. Een andere voorziening is zijn voetgangers detectie- en waarschuwingssysteem die de auto zelfs automatisch kan laten remmen.

Volvo V70Volvo V70 - De Volvo V70, die ook wel de Volvo XC70 genoemd wordt, is een middelgrote 5-deurs stationwagen/crossover SUV die sinds 1997 geproduceerd wordt. Deze stationwagen werd in 3 generaties vervaardigd. De derde generatie van de V70 werd in 2007 gelanceerd en als een stationwagen uitvoering op de markt gebracht. Dit model heeft meer beenruimte en een aangepast ontwerp bij zijn achterklep. Deze zakenauto werd toen ook voor het eerst met een viercilindermotor aangeboden. Hij produceert 175 kW aan vermogen en levert een koppel van 320 Nm. Deze derde generatie van de V70 is hoog presterend en tevens zeer comfortabel. Met voldoende ruimte, een Dolby Pro-Logic geluidssysteem, een geavanceerd navigatiesysteem, diverse veiligheidsvoorzieningen en nog veel meer technisch geavanceerde functies biedt de Volvo V70 het ultieme rijplezier aan.

Volvo XC60Volvo XC60 - De Volvo XC60 is een compacte crossover SUV die in 2008 door Volvo Cars werd geïntroduceerd. Deze 5-deurs SUV is sinds 2009 het best verkopende automodel van de autofabrikant. De V60 is ook voorzien van Volvo´s stadsveiligheidssysteem dat de auto bij een mogelijke aanrijding automatisch kan laten stoppen. Hij beschikt tevens over het voetgangers detectie- en waarschuwingssysteem met een automatische remfunctie. Het heeft een motor die 153 kW aan vermogen produceert en bevat diverse mechanismen die meehelpen de auto efficiënter te maken. Met al zijn talloze geavanceerde functies en voorzieningen, een prachtig uiterlijk en vormgeving, plus uitstekende prestaties is de Volvo XC60 ongetwijfeld één van de beste SUV´s die tot op heden geproduceerd werd.

Volvo XC70Volvo XC70 - De XC70, die ook wel de V70 genoemd wordt, is een all-weather versie van de V70 middelgrote sedan. De XC70 is efficiënt en is zelfs onder extreme weersomstandigheden in staat hoge prestaties te leveren. Deze bijzondere SUV is stijlvol, luxe en bevat hoogwaardige veiligheidsvoorzieningen. Hij beschikt over een heleboel laadruimte en is een complete familieauto. De huidige Volvo XC70 is hoog presterend en uiterst comfortabel. Met zijn stijlvolle persoonlijkheid, een behoorlijke ruimte, Dolby Pro-Logic audiosysteem, een geavanceerd navigatiesysteem, veel extra veiligheidsvoorzieningen en nog veel meer technisch geavanceerde functies levert de XC70 een ultiem rijplezier.

Volvo XC90Volvo XC90 - De Volvo XC90 is een luxe middelgrote crossover SUV die in 2002 op de Detroit Motor Show door de autofabrikant onthuld werd. Zijn verkoop begon in 2003 en de XC90 werd in 2005, met een verkoopaantal van 85.994 exemplaren, wereldwijd het best verkopende automodel van Volvo. Op dit moment is hij nog steeds in de eerste generatie en de XC90 is qua styling en voorzieningen trouw gebleven aan zijn originele concept. Hij is in verschillende motoruitvoeringen beschikbaar en is compleet uitgerust met de meest innovatieve functies. Deze SUV werd een aantal keer gerestyled & gefacelift en de huidige look van deze goed uitziende auto is voor SUV liefhebbers absoluut een lust voor het oog. De tweede generatie van de XC90 staat gepland om in 2014 in productie te gaan en zal, zoals bij alle auto´s van Volvo het geval is, de veiligheid en betrouwbaarheid hoog in het vaandel hebben staan.