Automerken

Het laatste nieuws over auto´s en automerken

Toyota: een toonbeeld van innovatie en creativiteit

De Toyota Motor Corporation, of beter bekend als Toyota, is een Japanse autofabrikant die te Aichi in Japan gevestigd is. Het is een multinationale autofabrikant die bekend staat om zijn kwaliteitsauto´s. Het werd in 1937 door Kiichiro Toyota opgericht voor het vervaardigen van auto´s. Het produceert vandaag der dag auto´s, vrachtwagens, motoren en motorfietsen. Het bedrijf biedt via zijn 522 dochterondernemingen, wereldwijd aan ongeveer 300.747 mensen werk. Toyota is op dit moment, na General Motors en Volkswagen AG, de derde grootste automobielfabrikant ter wereld en het elfde grootste bedrijf in de wereld in termen van omzet.

Toyota heeft wereldwijd een groot marktaandeel, maar met ongeveer 4,2 procent van de totale Europese automarkt is de verkoop in het Verenigd Koninkrijk relatief klein te noemen. In oktober 2012 was er een grote daling van ongeveer 38,2% op de Nederlandse automarkt zichtbaar, wat veroorzaakt werd door een nieuw belastingstelsel op voertuigen en de neerwaartse spiraal in de wereldeconomie. Toyota verloor met ongeveer 2,3% een aanzienlijk marktaandeel en stond met 5,67% op de vijfde plaats van het totale marktaandeel. In oktober was de Aygo met 2.064 verkochte exemplaren het bestverkopende voertuig, waarna de verkoop in november afnam tot ongeveer 2.000 exemplaren. Hieronder is een overzicht van enkele populaire Toyota automodellen.

De automodellen van Toyota

Toyota AygoAygo - De Aygo stadsauto uit het A-segment heeft sterk bijgedragen tot de groeiende verkoopresultaten en een stijgend marktaandeel van Toyota. De productie van de Aygo werd in 2005 gestart met een 3- en 5-deurs hatchback uitvoering. Deze kleine en fantastische auto is op de Nederlandse automarkt het nummer één automodel van Toyota. Deze lichtgewichte auto heeft een topsnelheid van 158 kilometer per uur en is leverbaar met een benzinemotor van 998 cc en een 1398 cc dieselvariant. De benzine uitvoering kan in 14,2 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur accelereren, terwijl het dieselmodel dit in 15,6 seconden doet. De Aygo is een uiterst betrouwbare auto met al zijn geavanceerde veiligheidsvoorzieningen zoals de airbags voorin, hoofdsteunen, een isofix kinderstoel bevestiging en nog veel meer.

Toyota Yaris HybrideYaris hybride - De Yaris is de eerste B-segment hybride auto die in Europa te koop is. In overeenstemming met de kwaliteitsnormen van Toyota is de Yaris hybride het meest efficiënte hybride voertuig dat door Toyota aangeboden wordt. Hij is met de meest innovatieve functies en technologieën uitgerust en is tevens zeer comfortabel en luxueus. Hij heeft een laag brandstofverbruik en is volledig milieuvriendelijk. Deze efficiënte hybride auto van Toyota biedt met zijn uitstekende design, innovatieve functies en een eco-vriendelijke geaardheid een ultieme rijervaring aan.

Toyota VersoVerso - De Verso is een compacte 5-deurs MPV die in 2009 door Toyota op de Autosalon van Geneve uitgebracht werd. Hij is zowel in een benzine- als dieseluitvoering beschikbaar en is uitgerust met de beste technologieën. Toyota heeft ervoor gezorgd dat deze MPV een zéér efficiënt en effectief voertuig is. Hij werd in 2010 door de Euro NCAP als de veiligste MPV betiteld. Zijn directe concurrenten zijn de VW Touran en de Peugeot 5008.

Toyota GT86GT86 - De Toyota GT86 is een sportwagen die gezamenlijk door Toyota en de Japanse autofabrikant Subaru ontwikkeld is. De GT86 is uitgerust met een voorin geplaatste boxermotor, heeft een achterwielaandrijving en biedt 4-zitplaatsen aan. Hij is uniek qua ontwerp en wordt met de technische topkwaliteit van Toyota vervaardigd. Het is een prachtige en aantrekkelijke auto, die door geen enkele sportautoliefhebber genegeerd kan worden.

Toyota Prius Plug-inPrius Plug-in - De Prius Plug-in hybride, die ook wel de Prius PHV genoemd wordt, werd in januari 2012 door Toyota geïntroduceerd. Deze 5-deurs hatchback heeft een ontwerp die hem op een sedan laat lijken. De Prius Plug-in bevat een 60 kW elektromotor en een 4.4 kWh lithium-ion accu. Het is een volledig elektrisch voertuig die een laag brandstofverbruik en weinig CO2-uitstoot heeft. Het is niet alleen een milieuvriendelijke auto, maar hij ziet er tevens schitterend uit.

Toyota Prius WagonPrius Wagon - Dit is een 7-persoons auto die door Toyota geproduceerd wordt. Hij lijkt op een MPV en biedt voldoende ruimte voor zijn passagiers en bagage. Uitgerust met de meest innovatieve voorzieningen en functies is deze auto zeker een blijvertje. Onder zijn vele voorzieningen zijn er functies als een automatische airconditioning, een prachtig audiosysteem en daarnaast zijn er nog veel meer moderne technologieën en mechanismen in te vinden. Door een enkele blik op deze MPV te werpen, krijgt men al direct een idee over zijn kwaliteit, efficiëntie, luxe en comfort.

Toyota RAV4RAV4 - De RAV4 is een crossover SUV die sinds 1994 door Toyota geproduceerd wordt en is nog steeds in Europa leverbaar. Door de jaren heen onderging hij diverse kleine herstructureringen, maar hij handhaaft nog steeds zijn sportieve uiterlijk met een robuust design. Deze SUV is ruim en beschikt over veel standaard voorzieningen. Hij is tevens in een elektrische uitvoering leverbaar. Dankzij al zijn veranderende designs en stileringen is de RAV4 eenvoudigweg uitgegroeid tot een nog robuuster en mooier uitziende auto. De erin toegepaste technologieën en looks zijn modern, robuust, efficiënt en aantrekkelijk.

Toyota HiluxHilux - De Toyota Hilux is een serie van compacte vrachtwagens die vooral om zijn pick-up en transportfaciliteiten door de automobielfabrikant geproduceerd wordt. Na in 1969 geïntroduceerd te zijn heeft de Hilux bijna 7 tot 8 herstructureringen ondergaan en is het na iedere verandering nog duurzamer en efficiënter geworden. De meest recente versie, die nog steviger en efficiënter is, is als een 2- en 4-deurs vrachtwagen beschikbaar. Het is een ruime, middelgrote pick-up truck die zeer nuttig is om kleinere vracht te vervoeren. Gebouwd met de beste technologieën en kwaliteitsonderdelen is de Hilux de meest populaire truck in Europa.

Toyota IQToyota IQ - Dit is een kleine C-segment auto die in 2007 op de Autosalon van Geneve tentoongesteld werd en werd geïnspireerd op een conceptauto. Het concept is gebaseerd op de term IQ (”Intelligentie Quotiënt”), waarin de ”I” voor innovatie en intelligentie staat en de ”Q” voor kwaliteit. Hoewel de IQ een C-segment auto is, wordt hij vanwege zijn kleine motorgrootte en breedte beschouwd als een miniauto. Het is een 3-deurs hatchback die een laag brandstofverbruik heeft, milieuvriendelijk is en over een gemaximaliseerde binnenruimte met een mooie buitenkant beschikt. In Nederland is hij alleen in een benzine uitvoering beschikbaar en kan in 11,6 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur optrekken. De IQ voldoet aan hoge veiligheids- en emissienormen en is een uiterst comfortabele auto voor in stedelijke gebieden.

Toyota YarisYaris - Dit is een subcompacte B-segment auto, die via de testresultaten en beoordelingen van de Euro NCAP een 5 sterren veiligheidswaardering ontving. De Yaris is in verschillende uitvoeringen beschikbaar, namelijk als een hatchback, sedan en hybride. Hij kan in 11,7 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur sprinten en is voorzien van de nieuwste technologieën en veel comfort. Naast een stijlvolle buitenkant is hij tevens met een heleboel beschermende voorzieningen en technieken uitgerust. De hybride versie kan in 11,8 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur optrekken en biedt een vergelijkbaar vermogen en dezelfde prestaties aan als de benzine uitvoering. Met zijn cilinderinhoud van 1499 cc kan hij een topsnelheid van 165 kilometer per uur bereiken en voldoet hij daarnaast tevens aan hoge emissienormen.

Toyota Verso-SVerso-S - Als opvolger van de Toyota Yaris Verso is deze MPV uit het economyklasse segment een zeer populaire auto in Groot Brittannië. Hij is alleen in een benzine uitvoering beschikbaar en is met zijn 1.33 VVT-I benzineversie een uiterst economische auto. Het is een 5-persoons stadsauto die in 13,3 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur kan accelereren. De belangrijkste voorzieningen omvatten een panoramisch dak dat met elektrische lamellen uitgerust is en een Toyota Touch & Go multimediasysteem. Met zijn gewicht van ongeveer 1.545 kilo kan hij een maximale snelheid van 170 kilometer per uur bereiken. De motor levert een vermogen van 73kW en een koppel van 125 Nm.

Toyota AurisAuris - Deze kleine 3- en 5-deurs hatchback wordt in zowel benzine als diesel varianten geleverd. In 2007 werd hij in Europa als de opvolger van de Corolla hatchback gelanceerd. Hij weegt ongeveer 1.250 kg en werd met een modern design en de nieuwste technologieën ontwikkeld. Met een topsnelheid van 175 kilometer per uur kan de benzine uitvoering in ongeveer 13,1 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur optrekken, terwijl de diesel uitvoering daarvoor 12 seconden nodig heeft. In Groot Brittannië zijn er, in verschillende automarktsegmenten, vier verschillende versies beschikbaar. Dit zijn de volgende modellen: Auris Active, Icon, Sport en Excel.

Toyota AvensisAvensis - De Avensis is een grote en luxe familieauto die de opvolger van de Toyota Carina E is. Zijn voorzieningen bestaan uit een Toyota Touch & Go navigatiesysteem, cruise control, een elektrische lendensteun voor de bestuurder, een zilverkleurig middenconsole en nog veel meer. Hij is gericht op grootte, kracht, comfort en prestaties, biedt een maximumsnelheid van 200 kilometer per uur en kan in 9,7 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur sprinten.

Toyota PriusPrius - De Prius is een elektrisch hybride voertuig dat aanvankelijk als een sedan werd gelanceerd en later geconverteerd is naar een hatchback type. Het is een uiterst succesvol voertuig en is uitgerust met de nieuwste technologieën. Hij staat symbool voor luxe en kwaliteit en was het eerste hybride voertuig dat massaal in productie ging. Hij kan in 10,4 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur accelereren en heeft een topsnelheid van 180 kilometer per uur. In Groot Brittannië is hij in 3 uitvoeringen beschikbaar, namelijk de: Prius T3, Prius T4 en Prius T Spirit.

Toyota Land CruiserLand Cruiser - Dit is het meest prestigieuze en succesvolste voertuig van Toyota. Dit vierwielaangedreven voertuig scoort uitzonderlijk hoog op gebied van vermogen, prestaties, luxe en comfort. Hij kan in 11 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur optrekken. Hij is in diverse benzine en diesel uitvoeringen beschikbaar en heeft een totaalgewicht van ongeveer 2600 kg. Hij kan een maximum snelheid van 175 kilometer per uur bereiken. In Nederland is hij in de volgende 3 versies leverbaar: LC3, LC4 en LC5.