Automerken

Het laatste nieuws over auto´s en automerken

Tesla: auto´s met een elektrisch hart

Tesla Motors Inc. is een autoproductiebedrijf die in het Amerikaanse Silicon Valley gevestigd is. Het werd in 2003 opgericht en heeft haar hoofdkantoor in Palo Alto, Californië. Dit bedrijf ontwerpt, produceert en verkoopt een breed scala aan elektrische auto´s en elektrische aandrijfmechanismen. Het heeft ongeveer 3.500 medewerkers in dienst en handelt op de NASDAQ aandelenbeurs. De auto´s van Tesla zijn energiebesparend aangezien ze op elektriciteit rijden. Daardoor zijn ze tevens efficiënt, bieden ze hoge prestaties aan en hebben ze tevens een lage CO2-uitstoot. De eerste drie van hun populaire modellen worden hieronder in detail omschreven.

De automodellen van Tesla

Tesla RoadsterTesla Roadster - De in 2008 onthulde Roadster is Tesla zijn eerste volledig elektrische sportwagen. Dit elektrische voertuig wordt door een accu aangedreven en was de eerste elektrische auto waarmee normaal op de snelweg gereden kon worden. Tot en met september 2012 heeft de autofabrikant in 31 landen ongeveer 2.400 exemplaren van dit model verkocht. De Roadster gebruikt lithium-ion batterijcellen en biedt op een enkele lading een bereik van 393 kilometer aan. Hij vestigde op 27 oktober 2009 tevens een wereldrecord door op een enkele lading 501 kilometer af te leggen. Afhankelijk van de uitvoering kan de Roadster in ongeveer 3,9 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur accelereren. Dit model heeft een zeer aantrekkelijk uiterlijk & design en levert aan alle sportwagen liefhebbers een enorm rijplezier.

Tesla STesla S - De Tesla S is het tweede model dat de autofabrikant produceert en is een volledig elektrische luxe sedan. Hij werd in 2012 gelanceerd en heeft een lager prijskaartje dan die van de Roadster. Deze luxe 4-deurs sedan bevat een 85 kWh lithium-ion accu die een bereik van 426 kilometer biedt. Dit is het grootste bereik dat een volledig elektrische auto ooit heeft aangeboden. De accu van dit S model kan met behulp van een op de muur gemonteerde 100 Ampère oplader worden opgeladen. De Tesla S heeft een topsnelheid van 201 à 210 kilometer per uur en kan tussen de 4,4 en 5,6 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur optrekken. Hij is met vele interessante mogelijkheden uitgerust. Deze 5-zits auto bevat een 17 inch touchscreen controlepaneel dat de functionaliteit van de auto vergemakkelijkt. Deze auto is luxe en is niet alleen prachtig qua verschijning maar schittert tevens met zijn prestaties.

Tesla XTesla X - Het Tesla X model is een full-size elektrische, op een accu rijdende crossover SUV, die gepland staat om in 2014 in de verkoop te gaan. Deze prachtig uitziende elektrische auto werd in 2012 op de Autosalon van Geneve onthuld en zal naar verwachting aan het einde van 2013 in productie gaan. Dit model werd op het Tesla S sedan platform gebouwd. Hij is 10% zwaarder in gewicht dan het S model en zal met een optie van 2 lithium-ion accu´s aangeboden worden. Van deze accu´s wordt verwacht dat ze 60 tot 85 kWh aan vermogen zullen leveren. Er wordt tevens van de Tesla X verwacht dat hij in slechts 4,5 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur kan sprinten. Deze elektrische SUV biedt plaats aan 7 volwassenen en bevat voldoende hoofd-, been- en bagageruimte. Hij biedt veel speciale voorzieningen aan, waaronder het 17 inch beeldscherm waarmee al zijn geavanceerde functies met gemak uitgevoerd kunnen worden.