Automerken

Het laatste nieuws over auto´s en automerken

De gemakkelijk te besturen compacte auto´s van Suzuki

De Suzuki Motor Corporation is een Japanse MNC (Multinationale Corporatie) die in 1909 werd opgericht en aanvankelijk begon met de vervaardiging van weefgetouwen. Het hoofdkantoor is bij Minami-ku in Japan gevestigd en het produceert en verkoopt zijn auto´s naar bijna elk land ter wereld. In Nederland heeft het automerk een marktaandeel van 2,97%. Naast auto´s produceert Suzuki tevens motoren, motorfietsen, ATV´s en buitenboordmotoren. Het heeft zich echter gespecialiseerd in het vervaardigen van 4x4 voertuigen en compacte auto´s. Suzuki is, in term van productievolume, de vierde grootste autoproducent van Japan en de negende grootste autofabrikant ter wereld. Het is tevens Japan zijn tweede grootste kleine auto´s en vrachtwagenfabrikant. Het heeft ongeveer 45.000 medewerkers in dienst en heeft 133 distributeurs verdeeld over 192 landen. Hieronder is een overzicht van een aantal Suzuki modellen die wereldwijd een heleboel populariteit en bekendheid verworven hebben.

De automodellen van Suzuki

Suzuki ALtoSuzuki Alto - De Suzuki Alto is een zeer betaalbare en zuinige kleine stadsauto die over de hele wereld vele harten gewonnen heeft. De Alto wordt sinds 1979 door de autofabrikant geproduceerd en is op dit moment in zijn zevende generatie. De zevende generatie Alto die in 2009 werd uitgebracht, beschikt over diverse verbeterde voorzieningen en is leverbaar met een 0.66 liter motor. Deze hatchback is vooral voor diegenen die een betaalbare en efficiënte auto wensen. De Alto biedt een zeer gunstig brandstofverbruik en is goedkoop in het onderhoud. Hij is ruim, comfortabel en gemakkelijk om in te rijden. Het is tevens één van de meest populaire auto´s die Suzuki ooit geproduceerd heeft. De autofabrikant leverde verschillende varianten van de Alto, die qua ontwerp, voorzieningen, efficiëntie en prestaties allemaal gelijkwaardig zijn.

Suzuki SplashSuzuki Splash - De Suzuki Splash is een kleine stadsauto die in 2008 door de autofabrikant gelanceerd werd. Dit model werd gezamenlijk door de Suzuki Motor Corporation en Adam Opel AG ontwikkeld. Op de Europese markt bevindt de Splash zich in een categorie die nèt onder het Suzuki Swift model valt. Deze 5-deurs hatchback beschikt over 5 zitplaatsen en is leverbaar in 2 type benzinemotoren. De Splash is een auto uit het B-segment die met een 1000 cc motor uitgerust is. Er werden ook varianten van de Splash in landen als India (onder de naam Maruti Ritz) en China uitgebracht. De Splash is gemakkelijk om in te rijden en eenvoudig te onderhouden. Hij is daarnaast behoorlijk comfortabel en uitermate geschikt voor het woon-werkverkeer in de drukke stadsgebieden. Net als de meeste andere Suzuki modellen is ook deze auto zuinig en daarom bij velen geliefd.

Suzuki SwiftSuzuki Swift - De Suzuki Swift is een subcompacte auto die in 2000 onthuld werd. Op dit moment is de Swift in zijn derde generatie. Dit aanvankelijk in 2010 uitgebrachte model beschikt qua design over een strak en gewaagd uiterlijk. Hij is stijlvoller en heeft meer rondingen ten opzichte van de tweede generatie Swift. Hij is uitgerust met een 1.2 VVT (en in sommige landen met een 1.4 VVT) benzinemotor en produceert een vermogen van 95 pk. De Swift wordt met allerlei innovatieve functies en veiligheidsmaatregelen gebouwd. Hij wordt, net als de andere Suzuki auto´s, eenvoudig en stijlvol geproduceerd. Suzuki heeft in het verleden tevens een Plug-in hybride conceptauto van de Swift onthuld.

Suzuki SX4Suzuki SX4 - De Suzuki SX4 is een compacte auto die sinds 2006 door Suzuki vervaardigd wordt. Hij wordt in sommige Europese markten als de Sedici met het Fiat logo aangeboden. De SX4 werd oorspronkelijk ontwikkeld om exclusief in Europa geleverd te worden. Suzuki verkoopt hem nu echter, als een hatchback en sedan, op bijna al zijn internationale automarkten. De hatchback versie vult een unieke ruimte op in de markt van mini SUV crossovers. Het 2010 model van de SX4 beschikt over een motor die 99 kW aan vermogen produceert en levert een koppel van 320 Nm. Deze nieuwe SX4 heeft een nog gewaagder design, is sportief qua uiterlijk en werd met enkele van de beste technologische eigenschappen en ontwerpen gebouwd.

Suzuki JimnySuzuki Jimny - De Suzuki Jimny is een soort off-road voertuig dat sinds 1968 door de autofabrikant geproduceerd wordt. De huidige en derde generatie van de Jimny wordt sinds 1998 vervaardigd. Hij werd aanvankelijk ontworpen om op oneffen terreinen gebruikt te worden en dus niet voor op de gewone weg. De nieuwste Jimny werd met geavanceerde technologieën vervaardigd. Hij beschikt over grote en brede ramen die voor een breed blikveld zorgt, heeft een stoer uiterlijk en design, stuurbekrachtiging, elektrische ramen en nog veel meer. Hij bevat tevens efficiënte motoren en biedt naast zijn duurzame buitenkant een comfortabel en ruim interieur. Met zijn uitstekende voorzieningen en functies is de Jimny een uitstekend voertuig om op avontuur te gaan.

Suzuki Grand VitaraSuzuki Grand Vitara - De Grand Vitara is een off-road voertuig dat sinds 1988 door Suzuki geproduceerd wordt. Dit model wordt wereldwijd onder verschillende namen verkocht. Hij wordt in Groot Brittannië, Zuid Azië, Oost Europa, Zuid Afrika, het Caribisch gebied, Iran en Australië onder de naam Grand Vitara verkocht. De derde en huidige generatie van deze auto werd in 2005 uitgebracht. Deze SUV bevat een motor die 122 kW aan vermogen en 225 Nm aan koppel produceert. De meest recente versie is nog zuiniger en stijlvoller. Dankzij zijn extra functies en veiligheidsvoorzieningen is deze SUV een stuk aantrekkelijker ten opzichte van zijn concurrenten. De Grand Vitara werd een aantal keer gefacelift en verbeterd. Het meest recente model werd in het tweede kwartaal van 2012 door de autofabrikant onthuld.

Suzuki KizashiSuzuki Kizashi - De Kizashi is een middelgrote auto die in 2009 door de autofabrikant uitgebracht werd en is de eerste middelgrote auto van Suzuki die op de Australische automarkt verkocht wordt. Dit model levert 138 kW aan vermogen en biedt een 231 Nm koppel. Hij wordt afgeleverd met 17 of 18 inch lichtmetalen velgen, lederen of stoffen bekleding, een Akebono remsysteem en nog veel meer extra voorzieningen. Dankzij een verbazingwekkende aandacht voor detail heeft de Kizashi met zijn veiligheid, comfort en design wereldwijd verschillende Awards gewonnen.