Automerken

Het laatste nieuws over auto´s en automerken

Subaru zijn serie van bekroonde auto´s

Subaru is een afdeling van het Japanse Fuji Heavy Industries concern die auto´s produceert. Subaru is wereldberoemd om zijn boxermotor en de complete symmetrische aandrijflijn layout met een ”All Wheel Drive” concept en past dit al sinds 1972 in bijna al zijn wagens toe. Het heeft in de afgelopen 30 jaar in Nederland een totaal auto marktaandeel van 0,55% opgebouwd. Het produceert en verkoopt een groot aantal auto´s in allerlei categorieën en segmenten zoals hatchbacks, sedans, SUV´s, stationwagens, cross-overs en meer. Het heeft altijd auto´s vervaardigd die aan de verwachtingen van de klant voldoen en technologisch geavanceerd zijn. Voor zijn geavanceerde & gedetailleerde techniek en design hebben veel van hun modellen in verschillende categorieën vele Awards gewonnen. Enkele van deze modellen worden hieronder beschreven.

De automodellen van Subaru

Suzuki TreziaSubaru Trezia - De Trezia is een aangepaste versie van de Ractis en werd in 2010 op de Japanse markt gelanceerd. Deze eenvoudig opgebouwde hatchback is uitermate geschikt voor het woon-werkverkeer in de stad. Deze gerestylede versie heeft een uniek design en structuur. Hij beschikt over innovatief ontworpen bumpers, motorkap, koplampen, grille, achterlichten en een herontworpen achterzijde. Hij is leverbaar in twee motoruitvoeringen, namelijk een 1.3 L 1NR-FE motor of een 1.5 L 1NZ-FE motor. Beide motoren beschikken over een continu variabele transmissie. Deze hatchback is elegant ontworpen, biedt een ruim en mooi interieur aan en heeft een stijlvolle buitenkant.

Subaru XVSubaru XV - De Subaru XV is een verhoogde versie van de Impreza hatchback die meer bodemvrijheid levert. Dit model werd in 2011 op de Autosalon van Shanghai geïntroduceerd. Dit compacte model is lichter, zéér zuinig en uiterst comfortabel. Daarmee is hij ideaal om in de drukke straten van de stad te rijden. Hij is beschikbaar in 2 carrosserievormen, namelijk een 4-deurs sedan en een 5-deurs hatchback. De Subaru XV is erg ruim en biedt voldoende been- en hoofdruimte. Op de diverse automarkten wordt de XV met verschillende motoren en afwijkende vermogens geleverd.

Subaru WRXSubaru WRX - In 2007 introduceerde Subaru de WRX, een snellere variant van de Impreza. Dit derde generatie model werd hoger uitgevoerd en aangeboden als een 5-deurs hatchback en een 4-deurs sedan. Hij is langer en breder en biedt meer veiligheidsvoorzieningen. De productie van deze WRX werd echter door de autofabrikant gestopt. In 2013 werd er een speciale editie van de WRX aangekondigd en gelanceerd. Hij heeft een oranje kleur, zwarte buitenspiegels en zwarte logo´s aan de voorzijde. Zijn topsnelheid bedraagt 228 kilometer per uur en hij kan in slechts 5,1 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur optrekken. Dit speciale model is stevig, ziet er agressief en indrukwekkend uit en heeft de roots van de Impreza.

Subaru LegacySubaru Legacy - De Subaru Legacy is een middelgrote auto die in 1989 door de autofabrikant geïntroduceerd werd. Hij is wereldwijd onder verschillende namen bekend. Tot 2007 was de Legacy als een stationwagen of sedan beschikbaar, maar sinds 2008 is dit model alleen als een sedan beschikbaar. De huidige en vijfde generatie van dit model werd in 2010 onthuld. Hij wordt wereldwijd met de EJ25 2.5 liter motor verkocht en op sommige automarkten met een EJ20 motor. De Legacy heeft een stijlvol uiterlijk en is met de nieuwste en meest geavanceerde voorzieningen vervaardigd. Met zijn hoge prestaties en uitgebreide functies heeft de Subaru Legacy, als bewijs van zijn uitgebreide techniek, diverse Awards gewonnen.

Subaru OutbackSubaru Outback - De Outback is een off-road voertuig die sinds 1994 door de autofabrikant vervaardigd en verkocht wordt. Deze stationwagen heeft door de jaren heen meerdere veranderingen ondergaan en werd tevens gefacelift en geherstructureerd. Het huidige vierde generatie model werd in 2013 uitgebracht en biedt een prominentere grille, mooier ontworpen en gewaagde koplampen. Zijn fantastische technologieën en diverse indrukwekkende functies maken van deze auto een ongelooflijk prachtig voertuig. De Outback is hoog qua prestaties en is voorzien van een 2.5 viercilindermotor die een vermogen van 173 pk en een 227 Nm koppel produceert. De Outback is levendig en fris met al zijn geavanceerde functies en technologieën en levert daarmee dan ook een zéér opwindende rijervaring.

Subaru ForesterSubaru Forester - De Subaru Forester is een 5-deurs crossover die sinds 1997 door de autofabrikant geproduceerd wordt. Hij werd aanvankelijk als een compacte crossover geïntroduceerd, maar de Forester wordt momenteel als een middelgrote crossover SUV verkocht. Zijn derde generatie model werd in 2008 gelanceerd met nog betere eigenschappen en een mooier ontwerp. Hij is groter, breder en ruimer dan zijn vorige generaties en wordt geleverd met innovatieve technologieën, zoals een computergestuurde ”Sportshift” automaat, een geavanceerd navigatiesysteem en een hoogwaardig audiosysteem. In Europa wordt dit model verkocht met een 2.0 L EJ20 benzinemotor en een dieselmotor die 108 kW aan vermogen produceert. Hij bevat een geavanceerde automatische versnellingsbak en krachtige motoren.

Subaru BRZSubaru BRZ - De Subaru BRZ is een sportcoupé die sinds 2012 door de autofabrikant vervaardigd wordt. Dit nieuwe geïntroduceerde 4-persoons model bevat een voorin geplaatste boxermotor en heeft een achterwielaandrijving. De initialen van de BRZ staan voor Boxermotor, ”Rear-wheel drive” en de ”Z” staat voor Zenith, oftewel hoogtepunt. Het aerodynamische BRZ model heeft een verbazingwekkende en sportieve uitstraling. Hij is stevig & fors en levert uitstekende prestaties. Voor al zijn geavanceerde en interessante voorzieningen heeft de Subaru BRZ al meer dan 18 Awards gewonnen. Enkele Awards zijn de Top Gear´s Auto van het jaar Award in Australië, People´s Choice Beste Auto van het Jaar, Beste Sportauto van 2013, de Beste Automotor van 2013 Award, 2012 Top Safety Pick Award, de Third Best Driver´s Car Award voor 2012 en nog vele andere vergelijkbare prijzen.