Automerken

Het laatste nieuws over auto´s en automerken

Een slimmere manier om je te verplaatsen

Smart is een dochteronderneming van Daimler AG die gespecialiseerd is in de productie van microauto´s. Het werd in 1994 opgericht en is gevestigd te Boblingen in Duitsland. De meeste Smart auto´s zijn behoorlijk compact. Het totale marktaandeel van Smart is in Nederland in de in de afgelopen 30 jaar ongeveer 0,16% geweest. Smart heeft sinds zijn oprichting een verscheidenheid van auto´s vervaardigd die ideaal voor het woon-werkverkeer zijn. Ze verkopen deze auto´s wereldwijd naar verschillende landen. Van tijd tot tijd zijn er ook speciale uitvoeringen van deze auto´s beschikbaar. Twee van zijn populairste en efficiëntste leverbare modellen worden hieronder beschreven.

De automodellen van Smart

Smart FortwoSmart Fortwo - De Smart Fortwo is een 2-zits stadsauto die in 1998 door de autofabrikant gelanceerd werd. Onder de naam Smart Fortwo Electric Drive werd in 2007 een volledig elektrische uitvoering van deze auto uitgebracht. De Fortwo ED is uitermate geschikt voor in de stad en is een voertuig zonder CO2-uitstoot. Hij beschikt over een krachtige elektromotor met hoge prestaties en zijn lithium-ion accu kan bij een volle lading een afstand van ongeveer 140 kilometer afleggen. De accu levert maximaal 74 pk aan vermogen en kan hem tevens in 4,8 seconden van 0 naar 60 kilometer per uur laten accelereren. Zijn topsnelheid is 125 kilometer per uur. De accu kan in 6 à 7 uur opgeladen worden. De Fortwo is ongelooflijk sneller dan zijn meeste concurrenten, produceert weinig geluid en biedt daarnaast een enorm comfort en een unieke rijervaring aan. Zijn 55 kW compleet elektrische motor werd door Bosch ontwikkeld en is aangenaam stil en soepel. De Smart Fortwo uitvoering met een benzinemotor biedt een koppel van 130 Nm aan om zo een snelle acceleratie mogelijk te maken.

Smart ForstarsSmart Forstars - De Smart Forstars is een elektrisch voertuig die op de Paris Motor Show van 2012 onthuld werd. Hij valt in de categorie van een Sport Utility Coupé, maar zijn uiterlijk en ontwerp laten zien dat hij een hatchback is. Het voertuig beschikt over een ruime bagageruimte en biedt plaats aan slechts 2 personen. Hij bevat een 60 kW elektromotor en produceert daarmee géén CO2-uitstoot. Hij heeft een topsnelheid van meer dan 130 kilometer per uur en kan in een mum van tijd gemakkelijk andere voertuigen inhalen. Zijn levendige kleuren bevorderen de sportiviteit en levendigheid, maar ook de stijl en uitstraling van deze tweezitter. Naast zijn ongelooflijke ontwerp aan de buitenzijde biedt hij ook een fantastisch interieur aan. Hij is een perfecte mix van intelligentie, stijl en klasse. Deze Smart auto´s worden gezien als Europa´s meest voordelige elektrische auto´s en produceren dankzij zijn emissievrije mechaniek en gebruik van moderne technologieën voldoende snelheid.