Automerken

Het laatste nieuws over auto´s en automerken

Veiligheid, prestaties en praktisch gedefinieerd

Seat is een Spaans autoproductiebedrijf dat in 1950 werd opgericht. Met zijn hoofdkwartier te Martorell in Spanje is Seat een industriële holding die staatseigendom is en heeft in Nederland in de afgelopen 30 jaar een totaal marktaandeel van 2,24% opgebouwd. Het is momenteel een volledige dochteronderneming van de Duitse Volkswagen Group en ontwerpt, produceert en verkoopt zijn voertuigen naar landen in Europa, Afrika, Amerika en Azië. Het had in 2011 ongeveer 13.000 werknemers en is gespecialiseerd in de productie en distributie van auto´s en auto-onderdelen. Hieronder worden enkele beroemde modellen van dit autoproductiebedrijf omschreven.

De automodellen van Seat

Seat MiiSeat Mii - De Seat Mii, die ook wel de Skoda Citigo of Volkswagen Up genoemd wordt, is een stadsauto die sinds 2012 door de autofabrikant wordt gedistribueerd. Het is een in de Seat huisstijl aangepaste versie van de VW Up en werd qua design aan de voor-en achterzijde opnieuw ontworpen en herbouwd. De Seat Mii is een ruime hatchback die vervaardigd werd met het meest optimale gebruik van ruimte. Hij is fantastisch ontworpen en heeft een ruim interieur en een mooie buitenkant. Het is een behendige, zuinige, slimme, aantrekkelijke auto met een laag brandstofverbruik en weinig CO2-uitstoot. Met zijn efficiënte & krachtige motoren en zijn innovatieve functies is de Mii een stille en hoog presterende auto, die niet alleen perfect is voor het woon-werkverkeer in de stad maar ook daarbuiten. Hij is goed gebouwd en levert een economische en aangename rijervaring.

Seat IbizaSeat Ibiza - De Ibiza is een supermini auto die sinds 1984 door Seat vervaardigd wordt. Het is het populairste en best verkochte automodel van de autofabrikant. De Seat Ibiza wordt al in vier generaties geproduceerd en is beschikbaar als een 5-deurs of een 3-deurs hatchback. De tweede generatie van de Ibiza werd ontwikkeld als een coupé, sedan en een stationwagen versie. De huidige en vierde generatie werd in 2010 geïntroduceerd en is een gefacelifte versie met een vernieuwde styling en nieuwe voorzieningen. Hij heeft een pijlvormig ontwerp en is beschikbaar met zowel benzine- als dieselmotoren. De autofabrikant had tevens een speciale versie van dit model geïntroduceerd om de 25ste verjaardag van zijn best verkopende auto te herdenken en vieren. In 2011 werd hij wederom gefacelift en dit herontworpen Ibiza model won, met zijn ingebouwde technologieën en functies, in diverse categorieën ongeveer 13 Awards.

Seat LeonSeat Leon - De Seat Leon is een kleine familieauto die sinds 1998 in de verkoop is. De eerste twee generaties van de Leon hebben vele prijzen gewonnen dankzij zijn stijl, look, veiligheidsvoorzieningen en technologisch geavanceerde functies. De derde generatie van dit model werd in 2012 uitgebracht. Deze modernere versie is kleiner en lichter in vergelijking met de vorige generaties. Hij heeft tevens meer been-, hoofd- en schouderruimte, waardoor de Leon nog ruimer en luchtiger is. De Leon is tevens voorzien van modernere veiligheidsuitrustingen en geavanceerdere mechanismen en systemen in zijn interieur. Het bevat tevens het ”Seat Drive Profile” mechanisme dat met zijn stuurprogramma´s de mogelijkheid aanbiedt om uit 4 verschillende rijstanden te kiezen.

Seat AlteaSeat Altea - De Altea is een compacte MPV die sinds 2004 in productie is. Het was het eerste model die de nieuwe look van Seat portretteerde. De Altea werd uitzonderlijk goed gebouwd en won een enorme steun van de autoliefhebbers. In het eerste jaar van zijn release verkocht de autofabrikant er 31.223 modellen van, wat als aantal volledig boven verwachting was. Deze familieauto heeft een sportief design en straalt tegelijkertijd luxe en kwaliteit uit. Hij beschikt over innovatieve ontwerpelementen, zoals de verticaal geplaatste ruitenwissers, die helpen bij het verbeteren van de veiligheid van voetgangers. Voor zijn geweldige techniek en styling won hij ongeveer 9 Awards en dat werd natuurlijk tevens door zijn concept, ontwerp en prestaties mogelijk gemaakt.

Seat ExeoSeat Exeo - De Seat Exeo model is het paradepaardje van de autofabrikant. Het is een compacte auto die sinds 2008 door de autofabrikant geproduceerd wordt. De Exeo is een in de Seat huisstijl aangeklede versie van de Audi A4 B7, met aanpassingen in zijn uiterlijk en functies. De voor- en achterzijde, deuren, buitenspiegels en het uiterlijk van deze D-segment auto werden gerestyled en herontworpen. Hij is in zijn interieur uitgerust met unieke & innovatieve apparatuur en met technisch geavanceerde elektrische componenten. Hij bevat tevens een krachtige motor die zuinige prestatie levert. Voor zijn innovatieve concept en geavanceerde functies ontving de Exeo meer dan vier Awards.

Seat AlhambraSeat Alhambra - De Alhambra is een MPV die sinds 1996 door Seat geproduceerd wordt. Op dit moment is hij in zijn derde generatie en dit model dat in 2010 onthuld werd beschikt over een prachtige buitenkant en interieur. Hij is langer, breder, ruime en efficiënter dan zijn vorige generaties. Hij is in 2 benzine- en 2 dieselmotoren leverbaar en deze hoog presterende MPV benzinemotoren produceren een vermogen van 110 kW & 147 kW en de dieselmotoren produceren een vermogen van 103 kW en 168 kW. De Alhambra is niet alleen efficiënt en hoog presterend, maar tevens comfortabel en luxueus. Er zijn sinds 1996 meer dan 250.000 units van de Alhambra verkocht en dit model heeft bijna 9 keer de beste MPV van het jaar Award gewonnen.