Automerken

Het laatste nieuws over auto´s en automerken

Betere auto prestaties met Koni

Ik ben echt een nerd op allerlei vlakken. Financieel, voeding en gezondheid, ik probeer op alle vlakken altijd alles te tweaken om het uiterste uit de kan te halen. En zo ook mijn auto natuurlijk. Ik wil een beter presterende auto die er blits uitziet. Doorgaans is dit niet standaard zo, als wanneer je de auto koopt. Doorgaans moet er nog wel wat werk verricht worden aan de bolide om deze zo ver te krijgen…

Enfin, afgelopen maand heb ik besloten dat de schokdempers echt een stuk beter kunnen. Specifiek had ik al een tijdje op het oog Koni schokdempers (URL). Een Nederlands merk top kwaliteit schokdempers. Beloofd betere wegligging soepeler door bochten en niet onbelangrijk het oog wil ook wat de auto ziet er vlotter uit dankzij een beetje verlaging. Niet zo laag dat je bij elke drempel of hobbel in de weg een probleem hebt, dat vind ik niets. De juiste verlaging dit kun je zelf afstellen met deze schokdempers.

Nu ik toch bezig ben met winkelen naar auto onderdelen. Een nieuwe uitlaat kan ook geen kwaad. Ook het oor wil wat natuurlijk. Vind het prachtig geluid een wegscheurende auto. Mits de juiste uitlaat. In dezelfde winkel (URL 2), vond ik ook een heel mooi uitlaten systeem van het Zweedse merk Simons. Zeg maar het neusje van de zalm in de uitlaten wereld.

Zo gezegd zo gedaan beide onderdelen besteld. Ik ben inmiddels zelf al redelijk handig met auto sleutelen al is dit absoluut niet mijn werk, dus ik heb zelf de onderdelen aangebracht op een vrije zondag middag. Enfin, het eindresultaat mag er wezen. De auto rijdt een stuk beter, de wegligging is significant verbeterd en tevens het geluid van de uitlaat is echt niet om te versmaden, minder leuk voor mijn buren, maar ik geniet er met volle teugen van.