Automerken

Het laatste nieuws over auto´s en automerken

Op maat gemaakte luxe en stijl

Rolls-Royce is een Engelse automobielfabrikant die in Engeland gevestigd is. Het werd in 1906 opgericht en produceert luxe auto´s. Momenteel is het een volledige dochteronderneming van BMW. Rolls-Royce verkocht in 2011 ongeveer 3.538 auto´s en zijn omzet steeg met 31%. Deze verkopen werden vooral gedomineerd door de Ghost en Phantom modellen.

De modellen van Rolls-Royce

Rolls-Royce PhantomRolls-Royce Phantom - De Phantom werd in 2003 gelanceerd en het is het eerste model van de BMW dochteronderneming, dat zonder hulp van het Rolls-Royce Motors bedrijf ontwikkeld werd. Bijna een eeuw lang werd de Phantom naam gebruikt voor luxe auto´s die door de autofabrikant geproduceerd werd. Het heeft door de jaren heen een heleboel herstructureringen en facelifts ondergaan. Hij heeft een 6.75 liter V12 motor die 338 kW aan vermogen levert en een koppel van 720 Nm heeft. Hij gaat efficiënt met zijn brandstof om en bevat verbazingwekkende voorzieningen en innovatieve technologieën. Hij accelereert in 5,9 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur en heeft een topsnelheid van 249 kilometer per uur.

Hij heeft zeer stijlvolle buitenzijde. Zijn interieur is voorzien van hout en een lederen afwerking. De innovatieve en dynamische functies omvatten omgekeerd te openen en automatische te sluiten deuren, een adaptieve ophanging, 21 inch lichtmetalen wielen, een fantastisch geluidssysteem met navigatie en een fantastisch handgemaakt design in het interieur. Er is veel en een gemakkelijk toegankelijke bagageruimte. De Phantom biedt tevens een optie om binnenin een ”starlight” plafond te monteren dat een gevoel van een met sterren gevulde nachtelijke hemel geeft dankzij de integratie van veel kleine glasvezels.

Rolls-Royce GhostRolls-Royce Ghost - Dit is een luxe sedan die door Rolls-Royce gebouwd wordt en werd voor het eerst in april 2009 gelanceerd. Dit model is kleiner, zuiniger en een realistischer model ten opzichte van de Phantom. Hij is tevens lager geprijsd dan de Phantom. De Ghost heeft een verhoogd motorvermogen van 420 kW en een 780 Nm koppel. Hij sprint in 4,9 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur en beschikt over een topsnelheid van 290 kilometer per uur.

De Ghost heeft een verhoogde wielbasis en biedt meer been- en hoofdruimte. Hij biedt een Phantom stijl luchtvering aan en bevat een elektronisch systeem dat opmerkelijk innovatief is. De buitenkant is fascinerend en stijlvol. Het interieur is daarnaast luxe en technisch geavanceerd. De auto is uniek en innovatief. De styling en het ontwerp zijn aangenaam en spreken van klasse. Over het geheel genomen biedt de Ghost dynamische functies die zelden door een autofabrikant geleverd wordt. Hij beschikt over moderne systemen en mechanismen die meehelpen bij de controle van de functionaliteit van de auto en deze leveren gezamenlijk een aangename rijervaring aan zijn bestuurder.