Automerken

Het laatste nieuws over auto´s en automerken

Renault

Renault is een Franse autofabrikant die in 1899 opgericht werd door zijn oprichters: de gebroeders Louis Renault, Marcel Renault en Ferdinand Renault. Het bedrijf produceert en levert wereldwijd een grote lijn van auto´s en bestelwagens. Het bedrijf leverde in het verleden tevens vrachtwagens, trekkers, tanks, bussen, touringcars en trams. De Renault Clio en de Megane zijn momenteel de meest succesvolle auto´s van Renault. Met Europa als hun hoofdmarkt, staat Renault momenteel al twee jaar op de vierde plaats qua marktaandeel in Nederland. Renault droeg in oktober 2012, met een verkoop van 2.578 eenheden, 9,6% bij aan de automarkt in Nederland. Daarnaast heeft Renault van januari tot november 2012 37.434 eenheden verkocht, wat 8,2% van de Nederlandse automarkt inhoudt en stond er tevens met zijn Megane op de eerste plaats in de lijst. Hieronder volgt een omschrijving van de belangrijkste automodellen.

De automodellen van Renault

Renault ClioRenault Clio - Als één van de best verkochte modellen van Renault werden er sinds zijn lancering in 1990 in meer dan 115 landen 11,5 miljoen exemplaren van de Clio verkocht. Geïnspireerd op de conceptauto DeZir beschikt de Clio aan de voorkant over een groter verticaal logo die een elegant contrast creëert met zijn glanzende zwarte achtergrond. De Clio is een 5-deurs automodel die qua omvang 4,05 meter lang en 1,72 meter breed is en levert een in het oog springend sportief design. De verborgen achterste deurgrepen zijn geïntegreerd in het raamontwerp en zijn tevens onderdeel van de sportieve design van de auto. Zijn interieur vult qua design de buitenkant aan, dankzij de nabootsing van een als vliegtuigvleugel vormgeven dashboard. Zijn dashboard is, voor de bediening van al zijn comfort, van een flink aantal functies voorzien en bevat tevens een digitale snelheidsmeter.

Renault TwingoRenault Twingo - Voeg een fijn gevoel aan het dagelijkse leven toe met de Renault Twingo. Dankzij zijn lengte van slechts 3,6 meter is het zeer gemakkelijk om in de Twingo te rijden en hem te parkeren. In één oogopslag is er direct aan de voorzijde van de Renault Twingo het diamant logo zichtbaar, die groter is dan ooit. Er is absoluut de juiste kleur beschikbaar die bij uw persoonlijkheid past aangezien de Twingo nu tevens leverbaar is in Fuchsia en Bleu Bermudes. De Twingo is eveneens beschikbaar met een optioneel elektrisch te bedienen stoffen zonnedak en hij beschikt over een cabine met materialen die passend zijn bij de bruisende kant van de Twingo. Dit omvat onder meer de bekleding die qua kleur overeenkomt met de deurpanelen van de auto en het bedieningspaneel van de airconditioning.

Renault Megane Hatch 2012Renault Megane Hatch 2012 - Bejubeld als een auto vol vreugde voldoet de Renault Megane Hatch 2012 trouw aan deze belofte en levert zo dus innovatieve technologieën die volledige comfort en veiligheid aan zijn gebruikers biedt. Het Visio systeem van de Megane Hatch 2012 zorgt voor veiligheid aangezien het aangesloten is op de auto zijn front camera. Deze camera heeft de mogelijkheid om wegmarkeringen te detecteren, waarschuwt als de auto onbedoeld van rijbaan dreigt te wisselen en beschermd dus tegen ongewenste frontale incidenten. Andere innovatieve technologieën waarover de Megane Hatch 2012 beschikt zijn het handsfree card systeem, een achteruitrijcamera voor gemakkelijk parkeren, een automatische dual-zone climate control en de innovatieve radio die meerdere verbindingen zoals Bluetooth, USB en een jack-in poort levert.

Renault TwizyRenault Twizy - De nieuwe Renault Twizy is de eerste volledig elektrische stadsauto ooit die een nieuwe stijl van in de stad rijden creëert. Als een tweepersoons auto is de Twizy een combinatie van stijl en comfort. Omdat het elektrisch aangedreven wordt, is de Twizy tevens veilig voor het milieu. Terwijl er van een ritje door de stad genoten wordt, is het niet nodig om zorgen te maken over de CO2-uitstoot die er geproduceerd wordt, want de Twizy levert die niet. Dankzij zijn minimalistische en schattige design is het, terwijl er gemakkelijk in het verkeer gemanoeuvreerd kan worden, plezierig rijden in de Renault Twizy. De veiligheidsfeatures van de Renault Twizy omvatten onder meer veiligheidsgordels en een voetgangers waarschuwingssignaal. Met het moderne uiterlijk van de Twizy zal er tijdens de rondrit in de stad zeker veel bekijks zijn.

Grand Renault ScenicGrand Renault Scenic - Reizen met het gezin is nu eenvoudiger dan ooit met de nieuwe Renault Grand Scenic. Deze nieuwe ruime auto van Renault biedt een grote beenruimte van 275 mm op de tweede rij, 842 mm hoofdruimte op de derde rij en een verbazingwekkende toegankelijkheid. Naast zijn grote binnenruimte beschikt de Grand Scenic ook over veel technologieën die de rijervaring leuk, veilig en comfortabel maakt. Hij bevat een Carminat TomTom Live met een 5,8 inch kleurenscherm voor de GPS behoeftes, een camera waarschuwingssysteem, snelheidswaarschuwingen, lokale Google search om mee te helpen gemakkelijk de bestemming te vinden, weersvoorspelling en een hoge-definitie real time verkeersprognose. Voor entertainment doeleinden beschikt de Grand Scenic over een Bose geluidssysteem die in een realistisch akoestisch geluid voorziet. De achteruitrijcamera vergemakkelijkt het manoeuvreren. De Renault Grand Scenic is tevens milieuvriendelijk met zijn 1.6 dCi 130 motor.

Rolls-Royce GhostRenault Fluence Z.E. - De Renault Fluence Z. E. is de perfecte keuze als er een auto gezocht wordt die geen CO2-uitstoot produceert. Als een puur elektrische auto is hij perfect om met de familie door de stad te rijden. De Fluence is niet alleen milieuvriendelijk maar tevens stijlvol met zijn vloeiende en dynamische lijnen. Zijn ruime interieur is ideaal voor familiegebruik. Met het indrukwekkende comfort die hij aanbiedt en dankzij zijn uitzonderlijke technologische functies heeft de Fluence een nieuwe norm gesteld in het ”Sedan” familieauto´s segment. Om aan de gebruikers van de Fluence veiligheid en comfort aan te bieden, is hij voorzien van een Carminat TomTom navigatiesysteem, Bluetooth connectiviteit en een dual zone climate control.

Rolls-Royce PhantomRenault Kangoo Z.E. - Een andere aanvulling aan Renault zijn milieuvriendelijke modellenreeks is de bekroonde Renault Kangoo Z.E. De als minibusje vormgegeven Kangoo is een perfecte gezins- of reisauto. Hij zal het reizen niet alleen met zijn gemak en comfort veraangenamen, maar zorgt er tevens voor dat de reis- of transportkosten absoluut lager uitvallen. De Renault Kangoo Z.E. werd, als een 100 procent elektrische auto, in 2012 uitgeroepen tot busje van het jaar. De Kangoo levert niet alleen een eco-vriendelijke en milieubesparende rit aan, maar biedt daarnaast tevens een strak en ingetogen design. Ondanks zijn eenvoud is de Kangoo een zéér geavanceerde en efficiënte auto. Als een milieuvriendelijke auto produceert de Kangoo minder dan 120 g/km CO2-uitstoot. Daarnaast zijn de materialen die in de auto toegepast zijn voor 95 procent van zijn gewicht recyclebaar.