Automerken

Het laatste nieuws over auto´s en automerken

Een indrukwekkende en luxueuze collectie

Porsche Automobil Holding SE, in de volksmond beter bekend als Porsche, is een Duitse holding. Met zijn investeringen in de auto-industrie werd dit bedrijf in 1931 opgericht en heeft het zijn hoofdkantoor te Stuttgart in Duitsland. Deze organisatie biedt financiële en technische autodiensten aan. Eén van de dochterondernemingen van dit bedrijf is het autoproductiebedrijf Porsche AG, die een grote lijn van SUV´s en sportwagens produceert. Porsche heeft in de afgelopen 30 jaar een gemiddelde van 0,07 procent aan marktaandeel op de Nederlandse automarkt opgebouwd. Dit bedrijf produceert stijlvolle en sportieve auto´s. In juli 2012 werd er door de autofabrikant aangekondigd dat Volkswagen AG Porsche volledig overnemen zal. Het zal zijn auto´s echter onder het Porsche logo blijven verkopen. Hieronder is een overzicht van enkele door Porsche vervaardigde modellen.

De automodellen van Porsche

Porsche BoxsterBoxster - De Boxster is een roadster met een middenmotor die sinds 1996 door het bedrijf gemaakt wordt. Deze 2-zitter is de autofabrikant zijn eerste productiemodel in de roadster categorie. Hij is momenteel in zijn tweede generatie en dit gefacelifte en herziene model werd in 2009 uitgebracht. Dit is een krachtiger model aangezien hij gebouwd wordt met een motor die een vermogen van 190 kW produceert. De nieuwe voorzieningen bestaan onder meer uit een directe brandstofinjectie mechanisme dat het motorvermogen verhoogd, nieuw ontworpen koplampen en achterlichten, een daglicht verlichtingssysteem en een aangepaste lagere achterzijde van de auto. Het interieur is tevens met een Porsche Communication Management Systeem uitgerust die over een touchscreen interface beschikt. De Boxster heeft voor zijn design en prestaties 14 Awards gewonnen.

Porsche CaymanCayman - De Cayman is een auto die aan de achterzijde over een middenmotor beschikt en werd in 2005 door de autofabrikant uitgebracht. De tweede generatie van deze 2-zits sportwagen/coupé werd in 2009 gelanceerd. Hij beschikt over een grotere cilinderinhoud, een toegenomen motorvermogen, een innovatieve front bumper, vernieuwde signaal en LED lampen aan de voorzijde, een PDK zeventraps dubbelkoppeling versnellingsbak en nog veel meer. De Cayman kan in 4,9 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur accelereren. De Porsche Cayman is stijlvol, uniek qua uiterlijk en levert efficiënte en krachtige prestaties. De diverse varianten van de geleverde Cayman modellen beschikken allemaal over verschillende motoren die afwijkende vermogens produceren en bevatten vele unieke en geavanceerde functies.

Porsche 911911 - De Porsche 911 is het paradepaardje model van het autoproductiebedrijf en werd in 1963 geïntroduceerd. Hij is in drie carrosserieën beschikbaar, namelijk een 2-deurs coupé, een 2-deurs cabriolet en een 2-deurs Targa. Het 911 model heeft een uniek design en wordt hoofdzakelijk gebruikt voor rallyrijden en racen. Door de jaren heen heeft het model vele wijzigingen ondergaan en werd het tevens meerdere malen herontworpen, maar het basisconcept van deze auto is altijd ongewijzigd gebleven. Er bestaan tal van modellen in de 911 serie. Het nieuwste 911 model werd in 2012 uitgebracht en beschikt over een motor die 257 kW aan vermogen produceert. Het uiterlijk en de technologie van de 911 is onder meer strak, innovatief, gedurfd en prachtig te noemen. Dit is wat van hem een perfecte raceauto maakt.

Porsche PanameraPanamera - De Panamera is een fullsize 4-deurs sedan, die in 2010 door de autofabrikant gelanceerd werd. Het is een auto die de motor voorin geplaatst heeft en is beschikbaar met een achterwielaandrijving of als een vierwielaangedreven voertuig. Hybride en diesel versies van deze luxeauto werden in 2011 door de autofabrikant gelanceerd. De Porsche Panamera is een spannende high-performance auto, die niet alleen stijlvol aan de buitenzijde is, maar tevens in het interieur. De buitenkant van deze auto lijkt op een uitgerekt 911 model met kleine aanpassingen en innovatie. Zijn interieur is ruim, modern en technologisch geavanceerd en wordt tevens afgeleverd met luxe kostbare lederen bekleding. De Porsche Panamera is krachtig en heeft biedt geavanceerde functies en voorzieningen.

Porsche CayenneCayenne - De Cayenne is een middelgrote luxe SUV die sinds 2002 door de fabrikant geproduceerd wordt. Deze 5-persoons auto is het eerste voertuig van Porsche die sinds 1995 met een V8 motor geleverd wordt. De huidige en tweede generatie van dit model werd in 2010 uitgebracht. Dit model is iets kleiner en korter dan de vorige generatie. Het heeft een krachtiger belijning, een groot achterruit, een nieuw vormgegeven & ingerichte daklijn en spiegels en technologisch geavanceerde koplampen en achterlichten. Deze nieuwe Cayenne is daarnaast lichter qua gewicht en is luxer en stijlvoller aan de buitenzijde en in het interieur. Het is tevens een prachtig SUV voertuig dankzij zijn krachtige ingebouwde motor en hightech voorzieningen.