Automerken

Het laatste nieuws over auto´s en automerken

De wondere wereld van Peugeot

Peugeot is een toonaangevend Frans automerk en is de op één na grootste autofabrikant die in Europa gevestigd is. Een flink stuk terug in de tijd vervaardigde het familiebedrijf van het huidige Peugeot in 1810 koffiemolens en fietsen. In 1926 werd er een bedrijf samengesteld die gezamelijk voor het ”leeuw” handelsmerk zou zorgen. Gevestigd in Parijs, Frankrijk had dit bedrijf in juni 2012 een netto-inkomen van 819 miljoen Euro en heeft het tevens meer dan 198.000 werknemers in dienst. Peugeot beschikt over een grote fabriek en sponsort tevens de Sochaux voetbalclub die in 1928 door een familielid opgericht werd. Het totale marktaandeel van deze reus is in de afgelopen 30 jaar 7,44% geweest. In maart 2010 bedroeg Peugeot´s marktaandeel in Nederland 14% en in januari 2012 steeg dit marktaandeel in Nederland met nog eens 2,7%. Dit was absoluut een opmerkelijke prestatie van Peugeot. De Peugeot 508 wordt, van alle landen in de wereld, in Nederland het beste verkocht. Deze belangrijke automaker richt zich vooral op het verhogen van zijn omzet en de uitbreiding van zijn marktaandeel. De autoreus verkoopt een breed scala aan auto´s en doet dit in verschillende categorieën: van hatchbacks en sedans, tot aan elektrische en hybride voertuigen, conceptauto´s, motorfietsen en fietsen enz. De belangrijkste personenauto´s uit zijn leveringsprogramma worden hieronder omschreven.

De modellen van Peugot

Peugeot 207Peugeot 207 - Dit is een supermini auto die in januari 2006 door de autofabrikant uitgebracht is en werd in 2012 door de 208 vervangen. Hij is onder meer beschikbaar als een 3- of 5-deurs hatchback, een stationwagen en een cabriolet coupé. Hij is in verschillende benzine en/of dieselmotor uitvoeringen leverbaar. Dit model heeft een prachtig design en bevat veel innovatieve voorzieningen, waardoor hij tevens stijlvol en comfortabel is. Het is een subcompacte auto die in de B-segment categorie van kleine auto´s valt.

Peugeot 208Peugeot 208 - Deze supermini hatchback werd in 2012 door het bedrijf op de Autosalon van Geneve onthuld. Hij is in een 3- of 5-deurs hatchback beschikbaar en zijn afmetingen bedragen qua lengte, breedte en hoogte respectievelijk 3962 mm, 1739 en 1460 mm. Hij weegt slechts 100 kg meer dan zijn voorganger en biedt tevens meer hoofd-, been- en bagageruimte. Naast zijn eenvoudige en sobere design aan de buitenzijde is het interieur met behulp van de nieuwste technologieën samengesteld. Dit licht aerodynamisch gevormde model is in zowel benzine- als dieseluitvoeringen leverbaar.

Peugeot 508Peugeot 508 - Het 508 model werd door Peugeot, als een grote familie auto, op de Parijse Motor Show in 2010 gelanceerd. Het is een 4-deurs sedan die een flinke bagageruimte biedt. Dit model is, met zijn uitzonderlijke innovatieve en aantrekkelijke high-end features en design, behoorlijk succesvol op de internationale automarkt. Er wordt tevens verwacht dat dit model in grote aantallen in China verkocht zal worden. Het zou dan de eerste keer in de geschiedenis van Peugeot zijn, dat er meer auto´s van een automodel van hen buiten Frankrijk verkocht zal worden.

Peugeot 4007Peugeot 4007 - Dit is een compacte crossover SUV die sinds juli 2007 door de Franse autofabrikant geproduceerd wordt. Deze SUV ziet er stijlvol uit en geeft een robuuste indruk. Hij wordt met de beste technologieën gebouwd, heeft een opwindende persoonlijkheid en dit opvallende en geavanceerde model biedt daarmee tevens de ultieme rijervaring aan.

Peugeot 5008Peugeot 5008 - Dit compacte 5-deurs MPV model werd in juni 2009 door de autofabrikant onthuld. Deze MPV is in twee versies verkrijgbaar, namelijk een 5- en 7-persoons uitvoering. Hij werd in 2010 door het ”What Car?” tijdschrift uitgeroepen tot MPV van het jaar. De 5008 ontving tevens een 5 sterren veiligheidswaardering via de testresultaten van de Euro NCAP. Met zijn verbazingwekkende uiterlijk en bouw is dit een favoriet model onder de autoliefhebbers.

Peugeot RCZPeugeot RCZ - De RCZ is een compacte sportwagen die door deze autoreus geproduceerd wordt en is sinds 2010 in de verkoop. Dit model, dat officieel op de Frankfurt Auto Show van 2009 geïntroduceerd werd, is momenteel in ongeveer 80 landen beschikbaar. Het is een 2-deurs coupé die aanvankelijk alleen als een eenvoudige conceptauto gepland stond, maar als gevolg van zijn vele lovende kritieken besloot het bedrijf hem verder tot een productiemodel te ontwikkelen. Aangezien zijn stijl en design niet werden aangepast is het om die reden voor veel mensen wereldwijd een favoriete sportauto.

Peugeot iOnPeugeot iOn - Ook bekend als de Citroen C-Zero, Mitsuoka Like en Mitsubishi i-MiEV is de iOn is een 5-deurs elektrische auto die in Europa verkocht wordt. De Europese verkoop van dit uitzonderlijke economische hatchback model begon in 2010. Hij beschikt over een elektromotor en heeft een accu die gemakkelijk via een standaard oplader opgeladen kan worden. Hij heeft zodoende weinig emissie en is uitermate geschikt voor het woon-werkverkeer in de drukke straten van stadsgebieden. Hij heeft een bereik van ongeveer 160 kilometer. De meeste autofabrikanten produceren tegenwoordig milieuvriendelijke voertuigen, maar de Peugeot iOn is een kleine en zuinige auto die perfect in de dagelijkse behoeften voorziet.

Afgezien van de beroemde automodellen die hierboven genoemd worden, levert Peugeot tevens een flinke reeks van andere enorm populaire voertuigen uit alle mogelijke categorieën. Deze reeks van personenauto´s bestaat uit de Peugeot 104, 106, 107, 201-208, 301, 302, 304-309, 401-408 en vele andere. Het heeft tevens diverse conceptauto´s ontwikkeld, waaronder de Oxia, Tulip, H20, Flux en Proxima. Aan de lijst is ook een groot aantal elektrische voertuigen, motorfietsen en fietsen toe te voegen die door het bedrijf produceert wordt.

Sinds zijn oprichting heeft Peugeot er altijd naar gestreefd om klasse en kwaliteit in zijn producties te handhaven. Elk voertuig in de productielijn werd gebouwd met een groot oog voor detail en efficiëntie. Door deze autofabrikant worden bij de productie van iedere auto de beste kwaliteitsmaterialen en de nieuwste en meest innovatieve technologieën gebruikt. Met zijn continuerend onderzoek en ontwikkeling plus voortdurende en diepgaande techniek zorgt Peugeot ervoor dat zijn voertuigen er niet alleen goed qua design en uiterlijk uitzien, maar tevens uiterst comfortabel en kostenbesparend zijn. Zij zijn nog steeds van plan om nieuwe modellen te ontwikkelen die kunnen concurreren in de segmenten waarin zij momenteel nog niet actief zijn.