Automerken

Het laatste nieuws over auto´s en automerken

De vloot van Opel

Adam Opel of gewoon Opel is een Duits autoproductiebedrijf dat in 1862 door Adam Opel opgericht werd. Het hoofdkantoor is in Russelsheim, Duitsland gevestigd en het bouwt al sinds 1899 auto´s. Sinds 1931 is het een volledige dochteronderneming van de General Motors Corporation geworden en het heeft ongeveer 40.000 werknemers in dienst. In 2010 kondigde Opel aan dat het ongeveer 1 miljard Euro zal investeren in de ontwikkeling van innovatieve en zuinige motoren en krachtoverbrengingen. In de afgelopen 30 jaar heeft Opel een totaal marktaandeel van ongeveer 12,45% opgebouwd. Zijn Nederlandse marktaandeel zakte in 2012 met 2,9%. Het doet er nu van alles aan om de verkoopcijfers te verhogen en zich goed te kunnen meten met zijn concurrentie. De hieronder genoemde modellen zijn enkele van de populairste auto´s die Opel in Europa verkoopt.

De automodellen van Opel

Opel AmperaOpel Ampera - Dit is een bekroonde en revolutionaire auto die door Opel geproduceerd wordt. Deze auto staat bovenaan de verkooplijst van de elektrische auto´s die in Europa verkocht worden. Ondanks alle uitdagingen waarmee de elektrische automarkt geconfronteerd wordt, is deze auto erin geslaagd om een marktaandeel van 21% te bemachtigen en daarmee was het de marktleider in 2012. De Ampera is een 5-deurs stadsauto die met zijn elektromotor, zonder de accu tussentijds op te laden, een aangename en emissievrije rijervaring tussen de 40 en 80 kilometer levert.

Opel AgilaOpel Agila - De Agila is een stadsauto die in 2000 door Opel gelanceerd werd. Hij onderging tweemaal een herstructurering en het model dat nu geproduceerd wordt stamt uit 2008. Hij biedt nu meer ruimte dan zijn voorganger en is tevens comfortabeler en stijlvoller. Deze 5-deurs hatchback is zeer geschikt voor het woon-werkverkeer in de stedelijke gebieden. De nieuwste versie is met tal van moderne voorzieningen en een mooi design uitgerust.

Opel AdamOpel Adam - De Adam is Opel zijn nieuwste modieuze stadsauto en werd vernoemd naar de oprichter van Opel, Adam Opel. Hij valt in Europa in de A-segment categorie. Het is een 3-deurs hatchback die op de Parijse autosalon van 2012 gelanceerd werd. Het heeft een gedurfd en krachtig design. Met zijn Duitse techniek biedt het veel extra mogelijkheden om hem persoonlijk naar eigen wens aan te kleden en dit is dan ook de reden waarom hij bij veel mensen geliefd is. De Adam is nog aantrekkelijker dankzij zijn sportieve interieur en buitenkant.

Opel MokkaOpel Mokka - De Mokka werd in 2012 op de Autosalon van Geneve als een subcompacte SUV onthuld. Geproduceerd door Opel wordt hij ook wel de Buick Encore en Vauxhall Mokka genoemd. De Mokka is een 5-deurs personenwagen die 4280 mm lang, 1775 mm breed en 1646 mm hoog is. Deze met Duitse techniek gebouwde auto beschikt over een aantrekkelijk uiterlijk en design. Het bevat daarnaast tevens veel innovatieve functies en technologieën die meehelpen om zijn zonnige toekomst te waarborgen.

Opel CorsaOpel Corsa - De Corsa is een subcompacte supermini auto die in het B-segment van kleine auto´s valt. Het is een hatchback die sinds 1982 geproduceerd en gebouwd wordt. Dit voertuig is uitermate geschikt voor stadsgebruik en is ook uiterst comfortabel. Door de jaren heen heeft het verschillende facelifts en herstructureringen ondergaan. De Corsa werd met behulp van de modernste technologieën en vormgeving opnieuw opgebouwd en heeft nu een nog fraaier interieur en buitenkant gekregen. Hij is in een 2-, 3-of 5-deurs uitvoering beschikbaar. Zijn nieuwe ontwerp is aantrekkelijk en technologisch geavanceerd. Hij levert een grote opbergruimte en een innovatieve functionaliteit.

Opel InsigniaOpel Insignia - De Insignia is een middenklasser van Opel. Hij valt in Europa in het D-segment. Zijn productie begon in 2008 nadat Opel dit model op de 2008 British International Motor Show in Londen lanceerde. Dit voertuig wordt in heel Europa als de Opel Insignia verkocht, maar is in landen als Ierland en Australië ook wel bekend onder een andere naam. Dit model is ook zeer populair bij de Britse kopers en was daar in 2009 dan ook het bestverkopende automodel. Het won tevens meer dan 50 nationale en internationale Awards, waaronder de ”beste zakenauto” in Groot Brittannië en nog veel meer. Hij heeft tevens op de eerste plaats van de lijst van auto´s gestaan op het gebied van de kwaliteit die het aanbiedt. Zijn recentste versie, de Opel Insignia Concept, is een high-end luxe sedan die in 2003 door Opel gepresenteerd werd.

Opel OmegaOpel Omega - De Opel Omega werd als een zakenauto gebouwd. Het was een 4-deurs sedan die van 1986 tot 2003 werd geproduceerd. Hij werd in twee generaties vervaardigd. Dankzij de toenemende concurrentie werd de productie van dit model in 2006 beëindigd. In de tijd dat hij vervaardigd werd, was hij echter een enorme hit op de automarkt. Hij had een verrukkelijke look, een grootse bediening, de beste techniek & functionaliteit en bevatte opvallend veel functies die geen enkele van de andere concurrenten van die tijd aanbood. Al met al was hij een fantastische combinatie van luxe en comfort.

Opel AstraOpel Astra - De Opel Astra wordt sinds 1991 gefabriceerd en is een kleine familieauto die in Europa in het C-segment valt. Hij is in een hatchback en sedan uitvoering leverbaar en is een perfecte familie auto. Tegemoetkomend aan de veranderende voorkeuren van de consument werd de meest recente versie van de Astra op de Frankfurt Motor Show van 2009 uitgebracht en voldoet aan alle moderne en ergonomische normen. Deze Astra J versie is absoluut aantrekkelijk. Hij is luxe qua uiterlijk en design. Dit model is niet alleen mooi aan de buitenzijde maar ook in het interieur en staat hij symbool voor klasse en stijl.

Opel MerivaOpel Meriva - De Meriva is een compacte of mini MPV die eind 2002 door Opel gelanceerd werd. Hij werd in 2 generaties geproduceerd en de tweede versie is nog steeds actueel. De nieuwste versie maakt gebruik van een aangepaste vering. Hij beschikt over moderne innovatieve ontwerpen, besturingselementen, instrumenten en biedt een hogere kwaliteit. Hij ziet er tevens dynamischer en expressiever uit. Opgebouwd met een strakke belijning biedt hij niet alleen veel luxe en comfort, maar trekt de Meriva ook veel bekijks.

Opel ZafiraOpel Zafira - De Opel Zafira, vanaf 2011 ook wel bekend als de Zafira Tourer, is een compacte 5-deurs MPV. De Zafira A was van 1999 tot 2005 in productie en zijn opvolger de Zafira B vanaf 2005 tot 2011. In de loop der jaren heeft dit model verschillende technische veranderingen & upgrades ondergaan en de meest recente versie is de Zafira Tourer C die in 2011 gelanceerd werd. Deze MPV is vooral een stevig en stijlvol uitziende auto. Hij heeft een prachtig design en een moderne functionaliteit. Met voldoende hoofd-, been- en bagageruimte glijdt deze Tourer letterlijk door de wind. Hij scoorde tevens 5 sterren in Euro NCAP. Bekend om zijn snelheid en comfort is dit een model die door de autoliefhebbers niet genegeerd kan worden. In december 2011 werd de CNG-versie van dit model aangekondigd, die een bereik van 530 kilometer zou moeten leveren.

Opel CascadaOpel Cascada - De Opel Cascada is het volgende voertuig op de lijst om door de automobielfabrikant te worden gelanceerd. Deze te introduceren cabriolet zal op de Autosalon van Geneve in 2013 het daglicht zien. Er wordt verondersteld dat de verkoop ervan daarna snel zal aanvangen. De afmetingen van deze 2-deurs cabrio, die met een softtop dak geleverd zal worden, zijn respectievelijk 4697 mm, 1840 mm en 1482 mm in lengte, breedte en hoogte. Hij biedt veel moderne functies aan, waardoor dit voertuig tevens technologisch geavanceerd is en een laag brandstofverbruik heeft. Uitgerust met de beste voorzieningen wordt er voorspeld dat dit model erin zou kunnen slagen om een flink marktaandeel in Europa te bemachtigen.

Afgezien van de bovengenoemde modellen verkoopt Opel ook diverse auto´s in andere categorieën. Het biedt een vloot van voertuigen aan in de vorm van hatchbacks, sedans, MPV´s en SUV´s. Ze vervaardigen tevens diverse bestelwagens voor commercieel gebruik.