Automerken

Het laatste nieuws over auto´s en automerken

Mitsubishi: een merk, handelsmerk en historie

De Mitsubishi Group of de Mitsubishi Group of Companies is een Japanse multinational die een flinke lijn van auto´s produceert en verkoopt. Deze auto´s worden in tal van landen over de hele wereld verkocht. Met zijn hoofdkantoor in Tokio, Japan heeft dit bedrijf sinds zijn oprichting in 1870 een behoorlijke nalatenschap in de auto-industrie opgebouwd. Het heeft op de Nederlandse automarkt in de afgelopen 30 jaar een totaal marktaandeel van 2,08% opgebouwd. Het heeft ongeveer 350.000 mensen in dienst en had recent een winst gemaakt die meer dan 7,2 miljard Amerikaanse dollar besloeg. Mitsubishi zijn auto´s worden wereldwijd al sinds 1870 verkocht en het bedrijf heeft een lange geschiedenis in het vervaardigen van hoog presterende en energie zuinige auto´s. Uit zijn grote collectie van auto´s volgt er hier een omschrijving van de populairste modellen die Mitsubishi wereldwijd, maar vooral in Europa verkoopt.

De automodellen van Mitsubischi

Mitsubishi i-MiEVMitsubishi i-MiEV - De Mitsubishi i-MiEV is een elektrische hatchback die in 2009 door de autofabrikant geïntroduceerd werd. De naam MiEV staat voor Mitsubishi innovatief elektrisch voertuig. Het is een 5-deurs hatchback die in Europa onder de naam Peugeot iOn verkocht wordt. In 2010 begon zijn Europese verkoop en dit model is, met Europa als grootste markt, uitzonderlijk economisch. Hij beschikt over een efficiënte elektromotor en heeft een accu die gemakkelijk met behulp van een standaard lader opgeladen kan worden. Hij produceert dus weinig CO2-uitstoot en is uitermate geschikt voor het woon-werkverkeer in de drukke straten van de stad. Hij heeft een gemiddeld bereik van ongeveer 160 kilometer. Als één van de autobedrijven die hun focus steeds meer verschuift naar het produceren van zuinige auto´s, heeft Mitsubishi met zijn i-MiEV absoluut bewezen een perfect rolmodel te zijn.

Mitsubishi MirageMitsubishi Mirage - De Mitsubishi Mirage is een auto in het B-segment die sinds 1978 door de automaker geproduceerd en verkocht wordt. Het huidige Mirage model is een driecilinder subcompact auto die in Thailand vervaardigd wordt. Deze huidige zesde generatie werd in 2012 uitgebracht en staat in Europa bekend als de Mitsubishi Space Star. Hij is met een eenvoudig ontwerp gebouwd en bevat ongecompliceerde mechanica. Deze 5-deurs hatchback beschikt over een 1.2 driecilinder benzinemotor die met de Stop & Start technologie uitgerust is. Hij is eenvoudig maar elegant aan de buitenkant en ruim en comfortabel in het interieur. Deze hatchback is een stadsauto die behoorlijk presteert en daarnaast gemakkelijk te onderhouden en berijden is.

Mitsubishi LancerMitsubishi Lancer - De Lancer is een familieauto die sinds 1973 door de autofabrikant gebouwd wordt. Door de jaren heen onderging deze auto verschillende structurele en mechanische veranderingen. Het laatste herziende model werd in 2007 uitgebracht. Deze nieuwe Lancer is gebaseerd op de voorgaande Mitsubishi Concept-X en Concept-Sportback conceptauto´s. Hij bestaat uit de veilige RISE carrosserie en wordt in Europa met een motor geleverd die 103 kW aan vermogen produceert. De auto is tevens beschikbaar in een 2.0 dieselmotor. Hij is leverbaar als een 5-deurs hatchback en een 4-deurs sedan. De Europese Lancer heeft een 1.5 viercilinder benzinemotor. Hij is zowel comfortabel als luxe.

Mitsubishi ASXMitsubishi ASX - De derde generatie Mitsubishi RVR is in Europa bekend als de Mitsubishi ASX. Hij werd in 2010 als een 5-deurs MPV gelanceerd. Het is een kleiner en zuiniger voertuig waarvan het aantal zitplaatsen, ten opzichte van die van de vorige generaties, is teruggebracht. Het ASX model produceert weinig CO2-uitstoot en is tevens efficiënt dankzij zijn krachtige ingebouwde motor die over brandstof besparende functies beschikt. In Europa wordt de auto in twee verschillende motoruitvoeringen aangeboden. Hij beschikt over een mooi ogende structuur en geavanceerde technologie. De Mitsubishi ASX voldoet tevens aan de Europese Euro-5-norm.

Mitsubishi OutlanderMitsubishi Outlander - De Mitsubishi Outlander is een crossover SUV die sinds 2001 door de legendarische autofabrikant geproduceerd wordt. De Outlander van Mitsubishi is niet alleen een auto die een lage CO2-uitstoot heeft en zuinig is, maar daarna is hij dusdanig gebouwd dat hij tevens in alle weersomstandigheden en op oneffen terreinen hoog presteert. De huidige en derde generatie van dit model werd in 2012 gelanceerd. Hij is tevens leverbaar als een plug-in hybride variant, waarmee de Outlander hybride elektrische auto beschikt over systemen die tevens in de Mitsubishi tevens de eerste geproduceerde plug-in hybride SUV ter wereld is. Deze plug-in i-MiEV gebruikt worden en zijn lithium-ion accu biedt een bereik van 55 kilometer aan. Deze auto is uiteraard efficiënt en zuinig.

Mitsubishi PajeroMitsubishi Pajero - De Mitsubishi Pajero is een full-size SUV die sinds 1982 door de autoreus geproduceerd wordt. De huidige en vierde generatie van dit model werd in 2006 uitgebracht. Zonder enige belangrijke wijzigingen was dit nieuwe model gewoon een licht aangepaste variant van het al bestaande voertuig. Hij biedt echter een innovatiever interieur en buitenkant met geavanceerdere veiligheidsmaatregelen. De Pajero is één van de stoerste en meest capabele voertuigen van Mitsubishi. Het kreeg opgewaardeerde motoren die 125 kW aan vermogen produceren. Deze motoren voldoen aan de Euro IV emissienormen. De buitenzijde van de Pajero is groot en stevig en daarnaast is zijn interieur ruim, comfortabel en luxe.