Automerken

Het laatste nieuws over auto´s en automerken

De Mini zijn megacreaties die de wereld gefascineerd heeft

De automodellen van Mini

Mini CabrioMini Cabrio - De Cabrio is een open en luchtige auto die er qua uiterlijk en ontwerp mooi en aantrekkelijk uitziet. Hij beschikt over een benzinemotor die 90 kW aan vermogen produceert, accelereert daarmee in 9,8 seconden van 0 naar 100 kilometer en heeft een topsnelheid van 198 kilometer per uur. De Mini Cabrio is uitzonderlijk leuk qua uiterlijk en is tevens een echte performer. De Cabrio kan naar eigen wens worden aangepast op gebied van kleur, elektronische voorzieningen, wielen, gespecialiseerde lakvarianten en versieringen. Hij is er momenteel in drie verschillende uitvoeringen, namelijk de Cabrio Cooper, Cooper S Cabrio en John Cooper Works Cabrio. Dit model heeft meer dan 48 grote auto Awards gewonnen en er werden er meer dan 176.000 modellen van verkocht. Zijn uitstekende techniek en technologie hebben van deze Cabrio een economische, veilige, comfortabele en luxe auto gemaakt.

Mini ClubmanMini Clubman - De Mini Clubman is een subcompact auto die door BMW onder het Mini logo wordt geproduceerd. Deze 4-deurs stationwagen werd in 2008 geïntroduceerd is qua ontwerp identiek aan de 2-deurs hatchback. Hij is echter wat langer, beschikt over meer been- en laadruimte en kent een langere wielbasis. Hij heeft twee achterdeuren, een motor die 66 kW aan vermogen produceert, 6 airbags en biedt naast zijn standaard functies een elektronische remkracht distributie, stabiliteitscontrole en assisterende veiligheidssystemen. Dit alles levert in zijn geheel een spannende en plezierige rijervaring op voor zijn bestuurder en passagiers. Op dit moment bestaat de Clubman serie uit de Mini Cooper Clubman, Mini Cooper S Clubman en de Mini Cooper Works Clubman. In 2012 werd de Clubvan, een commerciële bestelwagenuitvoering van dit model geïntroduceerd.

Mini CoupéMini Coupé - De Mini Coupé werd in 2011 gelanceerd. Hij is gebaseerd op het platform van de Mini Cabriolet en is een 2-zits auto die achter een grotere opbergruimte van 280 liter heeft voor meer bagageruimte. De Coupé heeft een breed voorruit voor beter zicht en een achterspoiler die stijgt wanneer de snelheid hoger dan 80 kilometer per uur bedraagt. Deze hatchback accelereert in 6,4 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur en heeft een topsnelheid van 240 kilometer per uur. Hij kan geleverd worden met een turbocharged 1598 cc viercilinder benzinemotor die 155 kW aan vermogen produceert of een 2.0 liter dieselmotor die 105 kW aan vermogen creëert. De Coupé heeft een sportief design, overzichtelijk instrumentenpaneel, technologisch geavanceerde functies en een luxe interieur, waardoor de Coupé ook duidelijk een sportief en luxe voertuig is.

Mini RoadsterMini Roadster - De Mini Roadster is een cabrio versie van het Mini Coupé model. Hij werd in 2009 op de Frankfurt Motor Show onthuld en uiteindelijk in 2012 gelanceerd. De modellenreeks en motoruitvoeringen zijn gemeenschappelijk met die van het Coupé model. De autofabrikant biedt diverse 1.6 benzinemotoren met verschillende vermogens aan en in sommige landen levert het tevens een 2.0 dieselmotor. Deze auto wordt aangeboden met een handmatig of elektronisch te bedienen softtop, afhankelijk van het land van levering. De Roadster heeft een hypnotiserend ontwerp en is behoorlijk mooi en aantrekkelijk. Naast zijn prachtige buitenkant en modern interieur levert deze auto ook super prestaties.

Mini CountrymanMini Countryman - De Mini Countryman is een stevig en stoer off-road voertuig met pittige motoren en uitstekende veiligheidsvoorzieningen. Deze aan de buitenzijde uitstekend gestructureerde mini SUV heeft een klassieke uitstraling met grote koplampen en beschikt voor zijn off-road-capaciteiten over een langere plus hogere carrosserie. Het interieur behield zijn retro look met elegante en eenvoudige mechanismen en systemen. Naast de standaard functies zijn er voor de Countryman ook extra optionele functies beschikbaar in de vorm van speciale pakketten. Hij heeft een topsnelheid van 215 kilometer per uur en beschikt over krachtige motoren die meehelpen bij het leveren van een ultiem en spannend rijplezier.