Automerken

Het laatste nieuws over auto´s en automerken

De producties van Mercedes-Benz

Mercedes-Benz is een multinationale dochteronderneming van het Duitse automerk Daimler AG. Het werd in 1886 opgericht, heeft zijn hoofdkantoor in Stuttgart, Duitsland en zijn oorsprong gaat terug naar Karl Benz, de uitvinder van de eerste benzinemotor. Het populaire en beroemde merk (Mercedes-Benz) produceert luxe auto´s, bussen, vrachtwagens en touringcars. Hij verkoopt zijn voertuigen wereldwijd aan een flink aantal landen en heeft in Nederland een totaal marktaandeel van 2,46%. Dit is een bedrijf dat talrijke veiligheidsvoorzieningen en technologische innovaties heeft ontwikkeld, die later ook door andere autofabrikanten werden overgenomen. Het is tegenwoordig één van de oudste en meest populaire prominente autoproductiemerken van de wereld.

Onder al zijn ontwikkelde modellen zitten tevens een aantal interessante conceptauto´s, zoals een elektrische hybride, een vol elektrisch voertuig, auto´s met brandstofefficiënte aandrijflijnen en een paar bestuurderloze wagens. Alle Mercedes-Benz modellen staan symbool voor klasse en stijl. Door de jaren heen heeft het vele luxe voertuigen van hatchbacks tot sedans, van coupés tot aan vrachtwagens, bestelwagens en nog veel meer vervaardigd. Enkele van de belangrijkste personenauto´s worden hieronder omschreven.

De automodellen van Mercedes-Benz

Mercedes-Benz A-klasseMercedes-Benz A-klasse - De A-klasse is een kleine supermini familieauto die voor het eerst in 1997 geïntroduceerd werd. Deze mooi ontworpen 5-deurs A-klasse hatchback is een perfecte stadsauto. In 2010 bracht Mercedes-Benz de A-klasse E-CELL uit die een bereik van 200 kilometer heeft en een vermogen van 70 kW genereert. Hij kan in 5,5 seconden van 0 naar 60 kilometer per uur accelereren en heeft een topsnelheid van 150 kilometer per uur. Een derde generatie van de A-klasse werd in 2012 uitgebracht. Deze auto´s beschikken over een meer doelgericht, jonger en dynamischer design.

Mercedes-Benz B-klasseMercedes-Benz B-klasse - De B-klasse is een kleine familieauto die in 2005 werd geïntroduceerd. Hij lijkt op een vergroot A-klasse model en biedt slechts enkele technologische opwaarderingen. De autofabrikant lanceerde in 2012 een elektrisch aandrijven conceptauto van de B-klasse en zal deze naar verwachting in 2013 op de Europese markt introduceren. Hij heeft een bereik van 200 kilometer en een topsnelheid van 150 kilometer per uur. De B-klasse is een ”Compacte Sports Tourer” die nu in zijn tweede generatie is. Deze versie werd in 2011 onthuld en beschikt over een motorvermogen van 122 pk. Hij is ruimer en luxer, heeft een prachtige buitenkant en zijn interieur biedt innovatieve technologieën en functionaliteit.

Mercedes-Benz C-klasseMercedes-Benz C-klasse - Dit model valt in het compacte zakenauto segment en werd voor het eerst in 1993 geïntroduceerd. Oorspronkelijk werd hij met een sedan en stationwagen carrosserie geleverd, maar de nieuwste versie van de C-klasse is als een coupé ontworpen. Er werden diverse varianten van dit model door de jaren heen aangeboden. De nieuwe coupé werd in 2011 op de Autosalon van Geneve geshowd. Daarna gingen er in juni 2011 talrijke C-klasse modellen in Europa in de verkoop. Dit model is een mix van standaard en status. Uitgerust met de modernste voorzieningen en technologieën is de C-klasse zuinig, heeft hij een lage CO2-uitstoot en is hij tevens een royale Mercedes-Benz zakenauto.

Mercedes-Benz E-klasseMercedes-Benz E-klasse - De Mercedes-Benz E-klasse bestaat uit een breed scala van zakenauto´s die sinds de jaren dertig door de autoreus vervaardigd worden. Ten tijde van zijn release had dit type auto de innovatieve functie van brandstofinjectie. Vanwege zijn grootte en duurzaamheid worden de E-klasse auto´s in de meeste Europese landen als taxi´s toegepast. Door de jaren heen onderging de E-klasse verschillende herstructureringen en werden er tevens nieuwe designs geïntroduceerd. De meest recente en bijgewerkte versie werd in 2010 uitgebracht en bestond uit diverse uitvoeringen. Deze verbeterde versie beschikt over modernere technologieën zoals een ”Blind Spot Assist”, assistentiemechanismen, te vergrendelen opklapbare spiegels, touch sensoren voor vergrendeling en een ”Active Lane Keeping Assist”. Deze auto´s zijn in een ruime keus van kleuren beschikbaar en zijn tevens beter qua prestaties en efficiëntie in vergelijking met de vorige versies.

Mercedes-Benz S-klasseMercedes-Benz S-klasse - De S-klasse is een reeks van luxe sedans die door Mercedes-Benz geproduceerd wordt en die in 1972 geïntroduceerd werd. Dit model is al meer dan 40 jaar het paradepaartje van de autofabrikant. Mede dankzij al zijn verschillende innovatieve functies is de S-klasse de best verkochte luxe sedan van de wereld. Naast zijn wereldklasse design en comfort beschikt hij tevens over de nieuwste technologieën, voorzieningen en functies. De nieuwste generatie werd in 2005 gelanceerd en biedt een nog moderner ontwerp en mogelijkheden. Hij is groter qua omvang en bevat motoren die 26% meer vermogen creëren. Deze technologisch geavanceerde nieuwe versie heeft een strakkere vormgeving en styling. Hij accelereert in slechts 5,4 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur. Deze auto staat voor status, stijl, lef en zondermeer veel comfort.

Mercedes-Benz CLS-klasseMercedes-Benz CLS-klasse - De Mercedes-Benz CLS-klasse is een zakenauto die sinds 2004 door het automerk vervaardigd wordt. De tweede generatie van de CLS-klasse werd in september 2010 geïntroduceerd. Deze generatie heeft een veel scherper en agressiever ontwerp. Deze 4-deurs sedan en 5-deurs stationwagen zijn met een 5.5 bi-turbo motor uitgerust. Hij kenmerkt zich ook dankzij zijn vernieuwende vormgeving in de stijl van een ”Shooting brake”. De sedan heeft zo een nog dynamischer ontwerp en ziet er zeer aantrekkelijk uit. De superieure zakenauto heeft met al zijn klasse technologie en functionaliteit een voorsprong op zijn concurrenten. Met zijn grotere frontale look heeft de CLS-klasse sedan een high-class uitstraling en is tevens een perfecte zakenauto die met de meest moderne voorzieningen uitgerust is.

Mercedes-Benz Cl-klasseMercedes-Benz CL-klasse - De CL-klasse is een luxe coupé die vanaf 1996 tot op heden door de Duitse autofabrikant geproduceerd wordt. Het is een grote luxe auto die op basis van de S-klasse ontworpen is. Hij beschikt over een kortere wielbasis en krachtbronnen met een hoger vermogen. De huidige generatie van deze klasse auto is zwaarder dan die van de S-klasse. Hij is in vier modellen verkrijgbaar, namelijk de CL 500, CL 600, CL 63 AMG en CL 65 AMG. De CL 65 AMG is het krachtigste model en tevens het kostbaarste voertuig van deze autoreus. Alle CL-klasse auto´s beschikken achterin over voldoende beenruimte. Als telg van het Gran Turismo segment ziet dit model er verrukkelijk qua uiterlijk en ontwerp uit. Het nieuwste model van deze klasse werd in 2006 geïntroduceerd. Deze versie heeft een beter design, modernere en krachtiger motoren, een hogere brandstofefficiëntie en veel innovatieve systemen en mechanismen.

Mercedes-Benz SLK-klasseMercedes-Benz SLK-klasse - De SLK-klasse is een compacte roadster die in drie generaties door het bedrijf vervaardigd is. De eerste generatie werd in 1996 geïntroduceerd. Het is één van de eerste cabrio´s met een modern hardtop dak dat elektrisch wegklapbaar is. De nieuwste generatie van deze 2-deurs SLK cabrio sportwagen werd in 2011 vrijgegeven. Het beschikt over de unieke ”Magic Sky Control” functie. Gebouwd met de beste functies en techniek symboliseert deze 2-deurs auto intelligentie en duurzaamheid. Het is een model die door de meeste autosportliefhebbers niet genegeerd kan worden. De gewaagde en innovatieve SLK-klasse auto´s zijn dankzij hun strakke design en bijzonder uiterlijk absoluut prachtig.

Mercedes-Benz SL-klasseMercedes-Benz SL-klasse - De Mercedes-Benz SL is een Gran Turismo die sinds 1954 door het bedrijf vervaardigd wordt. De SL staat voor Sport Lichtgewicht. Deze 2 deur roadster heeft opwaarts openslaande deuren, veel motorconfiguraties en omspant meer dan zes ontwerpgeneraties. Na het ondergaan van diverse wijzigingen en verbeteringen werd het nieuwe zevende generatie model in 2012 uitgebracht. Hij is uitgerust met een aangepaste motor en biedt veel innovatieve designkenmerken en functies. Hij heeft een prachtige look en weegt iets meer dan 2.000 kg.

Mercedes-Benz SLK AMG-klasseMercedes-Benz SLK AMG-klasse - De SLK AMG is een hoog presterend voertuig uit het topsegment die door de autofabrikant als de SLK hardtop cabrio geïntroduceerd werd. Hij is moderner en beter presterend in vergelijking met traditionele modellen van Mercedes-Benz. Hij is sportiever, efficiënter en krachtiger. Uitgerust met een motorvermogen van 415 pk en 540 Nm koppel accelereert de SLK AMG in slechts 4,6 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur. De SLK AMG is slim ontworpen en gebouwd en biedt vele interessante eigenschappen en functies. Met al zijn aanboden voordelen en veiligheidsvoorzieningen is de SLK AMG absoluut een droom voor menig sportwagenliefhebber.

Mercedes-Benz R-klasseMercedes-Benz R-klasse - De Mercedes-Benz R-klasse is een MPV (Multi Purpose Vehicle) die in 2006 door de automobielfabrikant onthuld werd. Het is de eerste full-size MPV die ooit door de autofabrikant geproduceerd werd. De R-klasse bestaat uit een aantal modellen die ieder met verschillende motoren uitgerust zijn en zo dus ook verschillende vermogens en koppel genereren. Deze modellen zijn in diesel of benzine uitvoeringen beschikbaar. De R-klasse auto´s ondersteunen het Mercedes-Benz veiligheidsconcept met tal van maatregelen. Dat betekent tevens dat hij in tests ook goed op zijn veiligheid beoordeeld wordt. Deze MPV klasse symboliseert van nature moed, duurzaamheid, kracht en stijl.

Mercedes-Benz G-klasseMercedes-Benz G-klasse - De G-klasse is een in 1979 door Mercedes-Benz geïntroduceerde vierwielaangedreven SUV. Het is de auto die het langst, in de geschiedenis van Mercedes-Benz, geproduceerd wordt en is ook nu nog steeds gewenst en in productie. Tot deze klasse behoort een lijn van auto´s die van tijd tot tijd door de autofabrikant vervaardigd wordt. Door de jaren heen is de G-klasse diverse malen ergonomisch geherstructureerd. Zijn SUV basisvormgeving en thema werd echter slim door de autofabrikant gehandhaafd. Met één enkele blik op deze auto krijgt men al een idee over zijn duurzaamheid en prestaties. Deze G-Klasse SUV wordt uitgerust met krachtige en efficiënte motoren en systemen en biedt zo een fijne rijervaring aan alle autoliefhebbers.

Mercedes-Benz GL-klasseMercedes-Benz GL-klasse - De Mercedes-Benz GL-klasse is een luxe full-size crossover SUV die sinds 2006 door de autofabrikant gebouwd wordt. Hij heeft een groot en stoer modern uiterlijk en is binnenin voorzien van drie rijen en zeven zitplaatsen. De huidige en de tweede generatie van de GL-klasse werd op de New York Auto Show in 2012 uitgebracht. Dit nieuwere model is qua verschijning adembenemender dan ooit. Hij wordt met geavanceerde techniek en precisie gebouwd. Hij is ruimer, groter, luxer, comfortabeler en technologisch geavanceerder in vergelijking met alle vorige versies. Hoewel groter in omvang weegt hij 100 kg minder dan het vorige model. Het nieuwe GL model is efficiënter en innovatiever. Hij wordt afgeleverd met een flink aantal standaard voorzieningen en biedt ook een verscheidenheid aan optionele mogelijkheden die allemaal technologisch geavanceerd en efficiënt zijn.

Mercedes-Benz GLK-klasseMercedes-Benz GLK-Klasse - De GLK-Klasse auto´s zijn luxe compacte crossover SUV´s die in 2009 door de autofabrikant op de Europese markt uitgebracht werd. Gedurende de afgelopen jaren hebben deze 5-deurs SUV´s verscheidene upgrades meegemaakt op gebied van technologie, ontwerp, functies en nog veel meer. Er zijn een flink aantal modellen die onder de GLK-Klasse vallen. Het laatste model onderging in 2012 een algehele facelift. Dit model werd op de New York International Auto Show van 2012 onthuld. Hij biedt krachtige motoren en voldoet aan de hoogste veiligheidsvoorzorgsmaatregelen. De functies en voorzieningen van dit nieuwste model zijn innovatief en geavanceerd. Dit is een krachtige en stevige SUV met een dynamisch uiterlijk en design.