Automerken

Het laatste nieuws over auto´s en automerken

Mazda zijn auto´s leveren prestaties en plezier

De Mazda Motor Corporation is een Japans auto productiebedrijf dat in 1920 opgericht werd en heeft zijn hoofdkantoor in Hiroshima, Japan. Het heeft meer dan 39.000 werknemers in dienst en produceert en verkoopt gemiddeld één miljoen voertuigen per jaar. Mazda heeft in Nederland in de afgelopen 30 jaar een automarktaandeel van 3,09% opgebouwd. Het ontwerpt, produceert en verkoopt allerlei soorten voertuigen: van hatchbacks tot aan sedans, SUV´s en sportwagens. Bijna al zijn auto´s zijn innovatief en interessant qua ontwerp en uiterlijk. Ze zijn niet alleen luxe, maar ook efficiënt. Hieronder worden enkele van de populaire en bekroonde modellen van Mazda omschreven.

De automodellen van Mazda

Mazda 2Mazda 2 - Het Mazda 2 model is een supermini auto die sinds 1996 door de autofabrikant geproduceerd wordt. De Mazda Demio is zijn oorspronkelijke naam, maar de derde generatie van dit model wordt wereldwijd als de Mazda 2 verkocht. Deze hatchback is een perfecte stadsauto. Hij werd in 2008 op de Europese markten uitgebracht en is tevens in enkele landen, waaronder Nederland, beschikbaar met een bi-fuel optie in de vorm van een benzine- en LPG-motor. De Mazda 2 toont een sportieve look en beschikt over een comfortabel en ruim interieur. De autofabrikant leverde aan diverse automarkten verschillende versies en carrosserieën van de Mazda 2.

Mazda 3Mazda 3 - De Mazda 3 is een compacte auto die sinds 2003 door Mazda geproduceerd en verkocht wordt. De huidige en tweede generatie van dit model werd in 2009 uitgebracht. Deze bijgewerkte versie is zeer prestatie gericht, verrassend stijlvol en een stuk geavanceerder in vergelijking met zijn vorige generatie. Dit model is lichter, langer en breder in vergelijking met de oudere versie. Daardoor biedt hij meer ruimte, comfort en luxe. Hij beschikt tevens over krachtiger en efficiëntere motoren die zijn rijervaring nog plezieriger en voordeliger maakt. De nieuwe Mazda 3 bevat opvallende geavanceerde functies, waardoor hij zuiniger en innovatiever is.

Mazda 5Mazda 5 - De Mazda 5 is een compacte MPV die sinds 1999 door de autofabrikant gebouwd wordt. In Japan wordt hij de Premacy genoemd, maar in de andere landen is dit model als de Mazda 5 beschikbaar. De huidige en tweede generatie van dit model heeft drie rijen met stoelen en biedt plaats aan zeven passagiers. Het beschikt over een op te vouwen en verwisselbare tweede rij, een vlakke vloer en tevens opvouwbare zitplaatsen achterin. Deze compacte MPV heeft een minibusje-achtige styling en structuur. Deze comfortabele en luxe auto biedt veel ruimte aan zijn passagiers en beschikt over een grote bagageruimte. De vernieuwde Mazda 5 is tevens uitgerust met uitstekende motoren, een DVD systeem, elektronische stabiliteitscontrole, veiligheidsvoorzieningen, een aangepaste radio controle lay-out en nog veel meer technologisch geavanceerde functies.

Mazda 6Mazda 6 - De Mazda 6 is een grote familieauto die sinds 2002 door de Japanse autofabrikant vervaardigd en verkocht wordt. In vergelijking met alle andere Mazda voertuigen, wordt dit model sinds zijn lancering het snelst verkocht en werden er tot nu toe wereldwijd ongeveer één miljoen eenheden afgeleverd. Het was de autofabrikant zijn eerste temperamentvol, overzichtelijk en stijlvol model die al heel snel bijzonder populair werd. Deze middelgrote auto heeft een mooie vorm en structuur. Hij bevat een elektrische stuurinrichting en efficiënte brandstofmotor. De herziene uitgave van de Mazda 6 is in drie carrosserie versies beschikbaar, namelijk een 4-deurs sedan, een 5-deurs hatchback en een 5-deurs stationwagen. De stationwagen versie is niet in de VS beschikbaar. De derde generatie van deze award winnende familieauto, die in augustus 2012 onthuld werd, is beter vormgegeven zodat hij ook nog beter bij de huidige wereldnormen past.

Mazda MX-5Mazda MX-5 - De Mazda MX-5 is een lichtgewicht 2-zits roadster met een frontmotor, die in 1989 geïntroduceerd werd. Hij is prachtig ontworpen en heeft een elitaire en sportieve look. Deze roadster is licht en beschikt over een minimale mechanische complexiteit. Hij is uitgerust met eenvoudige, maar geavanceerde functies en voldoet aan alle wettelijke en veiligheidsvereisten. Sinds de lancering van de tweede generatie MX-5 in 1998 is dit model Mazda´s best verkopende tweezitter cabrio sportwagen geworden. In februari 2011 heeft de autofabrikant er wereldwijd meer dan 900.000 modellen van geproduceerd en verkocht. De derde generatie van dit model werd in 2005 uitgebracht en daarna in 2008 gefacelift. Het werd met luid applaus door de autoliefhebbers opgewacht. De cabrio uitvoering beschikt over uitzonderlijk geavanceerde functies, biedt opvallende prestaties en heeft een bijzonder design en uiterlijk.

Mazda CX-5Mazda CX-5 - De Mazda CX-5 is een kleine compacte crossover SUV die vanaf 2012 wordt geproduceerd en verkocht. Het is de autofabrikant zijn eerste model die voorzien is van de nieuwe ”KODO - Soul of Motion” designtaal. Het is ook de eerste auto die over de ”Skyactiv technologie suite” beschikt en daarnaast een licht gewicht en een stijf platform heeft. De CX-5 is tevens met nieuwere en efficiëntere motoren en transmissies uitgerust, die hogere prestaties leveren en brandstofverbruik en CO2-uitstoot verminderen. Dit is één van Mazda´s meest charismatische modellen en het heeft daarmee ook een aantal Awards gewonnen, waaronder de Japanse auto van het jaar 2012-2013 Award. De Mazda CX-5 maakt ook een verschijning in de nieuwe Dr. Seuss´s The Lorax film.