Automerken

Het laatste nieuws over auto´s en automerken

De in stijl, sport en luxe gegoten Maserati auto´s

Maserati is een Italiaans autoproductiebedrijf dat in 1914 werd opgericht. Met zijn hoofdkantoor in Modena, Italië zijn ze wereldwijd beroemd om de productie van een prachtige collectie van luxe auto´s. Als onderdeel van Fiat S.p.A. heeft Maserati sinds 2011 circa 715 medewerkers in dienst en genereert het een omzet van meer dan 588 miljoen euro. De huidige modellen bestaan uit de Maserati Quattroporte, Maserati GranTurismo en Maserati GranCabrio. Zijn toekomstige modellen omvatten tevens de Maserati Kubang en Maserati Ghibli. Hieronder wordt wat meer informatie over de huidige modellen van Maserati vermeld.

De automodellen van Maserati

Lotus EvoraMaserati Quattroporte - De Quattroporte is een luxe 4-deurs sedan die sinds 1963 door de autofabrikant gemaakt wordt. Hij is momenteel in zijn zesde generatie en elke generatie kent een gemiddelde productieperiode van ongeveer zeven jaar. Het laatste model dat in 2012 uitgebracht werd is esthetisch ontworpen en bevat veel innovatieve functies en voorzieningen. De Quattroporte is uitgerust met een door Ferrari gebouwde V6 of V8 motor. De 3.9 V8 motor levert 390 kW aan vermogen en wordt bijgestaan door een door ZF geleverde achttraps automaat. De 3.0 V6 motor produceert een vermogen van 301 kW en een koppel van 550 Nm. Hij kan tussen de 4,9 en 5,1 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur accelereren , terwijl de 3.8 V8 motor in slechts 4,7 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur kan sprinten.

Maserati GranTurismoMaserati GranTurismo - De GranTurismo is een 2-deurs coupé die sinds 2007 door de automaker wordt vervaardigd. Deze Gran Turismo deelt zijn platform met het vijfde generatie model van de Maserati Quattroporte. Door de jaren heen werden er verschillende versies en varianten van de GranTurismo door het bedrijf geïntroduceerd. De basis GranTurismo (2007 tot heden) is een standaard versie die met eenvoudige en standaard functies gebouwd wordt. Het GranTurismo S model (2008 - 2012) is alleen in Noord Amerika beschikbaar en bevat een krachtiger motor en geavanceerde technologieën. De GranTurismo MC (2009 - 2010) is een auto die in een gelimiteerde serie, op basis van de GranTurismo MC conceptauto, gebouwd werd. De GranTurismo S Automatic (2009 - 2012) is een volledig automatische auto met unieke geavanceerde functies en technologieën. De GranTurismo MC Sport lijn (2009 tot heden) is ook gebaseerd op de MC conceptauto en bestaat uit een serie van custom gebouwde sport- en raceauto´s. De GranTurismo Sport (2012 tot heden) is een gefacelifte en herontworpen versie die speciaal voor sportwagenliefhebbers gemaakt wordt.

Maserati GranCabrioMaserati GranCabrio - De GranCabrio is een cabrio sportwagen die sinds 2010 door de autofabrikant geproduceerd en verkocht wordt. Hij heeft een canvas dak, een 2+2 zitplaatsen configuratie en is daarmee ook de eerste 4-zits cabrio van de automaker. Hij wordt aangedreven door een 4.7 V8 motor die 324 kW aan vermogen en 490 Nm aan koppel produceert. Hij is ruim en luxueus gebouwd en bevat innovatieve functies en systemen. De GranCabrio heeft een strakke en sportieve look en is een krachtige en hoog presterende auto. Naast de klassieke mechanica vanuit de GranTurismo maakt deze auto ook gebruik van de meest innovatieve technologieën en dit maakt van hem zo een perfecte en luxueuze sportwagen. Andere versies en modellen uit de GranCabrio bestaan uit de GranCabrio Sport (een echte sportwagen met verbeterde en krachtiger mechanica en prestaties), de GranCabrio Fendi (een model die door Silvia Venturini Fendi ontworpen werd) en de GranCabrio MC (een 4-zits die in de stijl van de Maserati Corse gebouwd is).