Automerken

Het laatste nieuws over auto´s en automerken

Stijlvolle racewagens van Lotus

Lotus Cars is een Brits autobedrijf dat sport- en raceauto´s produceert. Dit particuliere bedrijf werd in 1952 opgericht en met zijn hoofdkantoor in Engeland produceert en verkoopt het zijn voertuigen aan bijna alle landen over de gehele wereld. Lotus Cars vervaardigd racewagens en onlangs hebben zij ook een aantal elektrische voertuigen ontwikkeld, die meehelpen bij het besparen van brandstof en het verminderen van de CO2-uitstoot. Dit bedrijf werd in 2002 bekroond met de Queen´s Award voor onderneming van het jaar voor zijn bijdrage in het wereldwijd leveren van stijlvolle race- en sportauto´s en dit toont zo tevens de waardering voor hun belangrijke bijdrage aan de internationale handel. De autofabrikant heeft dit prestigieuze naamplaatje daarna nog een lange periode gedragen. Hieronder worden enkele van Lotus zijn sportwagen modellen omschreven.

De automodellen van Lotus

Lotus EliseLotus Elise - De Elise is een 2-zits roadster met een middenmotor die sinds 1996 door het bedrijf vervaardigd en verkocht wordt. Deze auto heeft een handgemaakte glasvezel body en een unieke structurering die meehelpt zijn productiekosten te verlagen en tevsns het voertuig licht qua gewicht houdt. De autofabrikant heeft diverse series van de Elise geïntroduceerd, waarvan iedere uitvoering een aantal innovatieve technologieën en functies bevat. Alle Lotus Elise modellen zijn licht van gewicht en fantastisch ontworpen om ze zo een strak en sportief uiterlijk te geven. Ze zijn met krachtige motoren uitgerust die ervoor zorgen dat deze auto´s snel zijn en hoge prestaties leveren. Ze zijn tevens zuinig en hebben een lage CO2-uitstoot. De goedkoopste versie van dit model werd in Europa met een 1.6 motor verkocht, die 100 kW aan vermogen kan genereren. De Elise heeft in het verleden tevens veel prijzen gewonnen voor zijn uitstekende functies en prestaties.

Lotus ExigeLotus Exige - De Exige is een 2-zits auto die sinds 2000 door de autofabrikant verkocht wordt. Deze 2-deurs sportwagen is een coupé versie van de Lotus Elise. De Exige wordt geleverd met een 1.8 I4 of 1.8 supercharged I4 motor die meehelpt bij de levering van zijn zeer goede en efficiënte prestaties. Er werden door het bedrijf in de afgelopen jaren diverse uitvoeringen van de Exige gelanceerd, die allemaal verschillende specificaties hebben. Deze specificaties bestaan uit het gebruik van nieuwe en unieke technologieën die hem zo niet alleen een aantrekkelijke en prachtige auto aan de buitenzijde maakt, maar tevens luxe en geavanceerd van binnen. Bekend om zijn sportieve aard, zoals het bij de meeste Lotus auto´s het geval is, worden er momenteel verschillende Exiges in de SCCA Pro Racing World Challenge gebruikt.

Lotus EvoraLotus Evora - De Evora is een sportwagen die sinds 2009 door Lotus Cars geproduceerd wordt. Hij is beschikbaar in een twee of 2+2 coupé carrosserietype. Hij werd, in vergelijking met andere Lotus producties, als een meer praktische auto voor op de weg gebouwd. De buitenkant van de auto is compleet nieuw met een unieke carrosserie, innovatieve bumper, portieren, koplampen en achterlicht ontwerpen en biedt in totaliteit een opwindende uitstraling. Het interieur van de auto is ongecompliceerd en levert geavanceerde maar toch gemakkelijk te bedienen voorzieningen. Hij is ook ruim en levert voldoende been- en hoofdruimte om daarmee ook lange personen tegemoet te komen. De jaarlijkse verkooptarget van de Evora is op 2.000 exemplaren vastgesteld. De Evora kreeg in 2009 tevens de Britain´s Best Driver´s Car Award in handen.