Automerken

Het laatste nieuws over auto´s en automerken

De luxe en dynamische auto´s van Lexus

Als een automerk dat zijn eigen unieke charme heeft, is Lexus één van de luxe automerken uit de Toyota familie. Het werd in 1989 ontwikkeld als een premium auto voor de VS en verkreeg vervolgens wereldwijd populariteit. Het werd opgericht door Eiji Toyoda en sinds zijn oprichting heeft het zichzelf gemarkeerd door in meer dan 70 landen aanwezig te zijn. Het hoofdkantoor is in Nagoya, Japan gevestigd en het wordt gerekend tot één van de top tien luxe wereldmerken van Japan. Lexus is een high-end auto die zowel comfort als luxe in hun puurste vorm levert. Zijn doelgroep is een high-class publiek dat een dergelijk luxe auto kan veroorloven. In Nederland heeft het op de totale automarkt een aandeel van ongeveer 0,11%.

De automodellen van Lexus

Lexus CTCT - Als gevolg van de technologische ontwikkelingen en diverse concepten op het gebied van hybride auto´s, introduceerde Toyota zijn luxe hybride auto op de Geneve Motor Show van 2010. De Lexus CT 200h is een bekroonde compacte auto in het C-segment die aangedreven wordt door een 1.8 VVT-i viercilinder benzinemotor. Hij kan in 10,3 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur accelereren en heeft een topsnelheid van 181,9 kilometer per uur. Zijn functies omvatten onder meer: stabiliteitscontrole, elektrische stuurbekrachtiging, tractiecontrole en dynamic radar cruise control.

Lexus ISIS - In 1998 introduceerde Toyota de Altezza als een instapmodel in het luxeauto segment. Nadat Lexus de levering ging regelen, werd de auto tot de Lexus IS omgedoopt en evolueerde hij vervolgens tot een compacte auto in het D-Segment. Sinds 1998 zijn er twee generaties van de IS ontwikkeld en zij bestaan uit een reeks van bijzonder mooie auto´s. De reeks van de eerste generatie bestaat uit de XE10-AS200, RS200 en AS300 De tweede generatie omvat de Lexus IS (XE20) - IS 200 d, IS 220 d, 250, 250 AWD IS 300, 350, 350 AWD IS, IS F en C. Lexus lanceerde onlangs een nieuwe versie van de IS met een zeer mooi design en biedt daarnaast een extreem hoog comfort en de modernste technologische functies aan. Hij zal tevens als de eerste hybride uit de IS serie geleverd worden.

Lexus GSGS - De Lexus GS werd in 1991 door Toyota gelanceerd als een luxe middenklasse zakenauto in het E-segment. Er zijn sindsdien vier generaties van de GS ontwikkeld en ze werden allemaal met een zescilinder motor en achterwielaandrijving uitgerust. Momenteel is van de GS250 en GS450h alleen het laatst genoemde Lexus model voor de Nederlandse markt beschikbaar. De Lexus GS450h is het nieuwste model dat in 2012 gelanceerd werd. Hij heeft een zeer gewaagd en dynamisch ontwerp en is met zijn innovatieve technologie een fantastische luxe hybride auto. Uitgerust met een 3.5 V6 motor kan hij een vermogen tot 340 pk genereren. Hij kan in 6 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur accelereren en bereikt een maximale snelheid van 250 kilometer per uur. Met zijn unieke en prachtige rijervaring, gecombineerd met luxe, comfort en prestaties, is het een geweldig voertuig. De Lexus GS250 en GS450h hebben vrijwel dezelfde prestaties en look. De GS250 is uitgerust met een 2.5 V6 benzinemotor die in 8,6 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur kan optrekken en heeft een topsnelheid van 230 kilometer per uur.

Lexus LSLS - De Lexus LS is een F-Segment luxe sedan die in 1989 door Toyota gelanceerd werd. Tot op heden zijn er vier generaties van geproduceerd. De LS 460 en LS 600 L werden in 2006 in Europa geïntroduceerd. De LS 460 is een uiterst comfortabele auto die met een V8 benzinemotor uitgerust is. Hij kan in 5,9 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur sprinten en kan een topsnelheid van 250 kilometer per uur halen. Het is een zeer comfortabel en luxe voertuig die grote prestaties levert. De LS 600 hybride is uitgerust met een 5.0 V8 benzine en een 224 DIN pk elektrische motor. Hij kan in 6,1 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur accelereren. Hij is uitgerust met de nieuwste technologieën en veiligheidsfuncties. Met zijn comfort en luxe is het echt een ware luxe familieauto.

Lexus RXRX - De Lexus RX is een compacte SUV uit het J-segment en wordt sinds 1998 geproduceerd. Tot nu toe werden er drie RX generaties ontwikkeld. Het is een 5-deurs, voorwiel aangedreven voertuig dat absoluut voldoende vermogen en prestaties levert. Op dit moment is de RX 450 h, de derde generatie van dit voertuig, op de Europese automarkt beschikbaar. Het is een hybride uitvoering die uitgerust is met een 3.5 V6 benzinemotor en twee elektromotoren. Hij genereert een vermogen tot 295 pk, kan in 7,8 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur optrekken en beschikt over een topsnelheid van maximaal 200 kilometer per uur. Het is een fantastisch voertuig dat met de modernste technische functies uitgerust is en tevens hoog scoort op het gebied van comfort en vermogen.