Automerken

Het laatste nieuws over auto´s en automerken

Het beste qua technologie, luxe en duurzaamheid.

Land Rover is een Brits autoproductiebedrijf dat in 1978 opgericht werd. Het hoofdkantoor is gevestigd te Gaydon in het Verenigd Koninkrijk en het is een dochteronderneming van het Indiase Tata Motors. Land Rover is een onderdeel van de Jaguar Land Rover Group en is gespecialiseerd in de productie van luxe hoge kwaliteitsvoertuigen met vierwielaandrijving. Het is na Jeep het oudste 4x4 automerk van de wereld. In de afgelopen 30 jaar heeft Land Rover een gemiddeld aandeel van 0,12% op de Nederlandse automarkt opgebouwd. Hieronder worden enkele van zijn modellen omschreven.

De automodellen van Land Rover

Land Rover FreelanderFreelander - De Freelander is een compacte SUV die sinds 1997 door het automerk vervaardigd wordt. Hij is in twee- en vierwielaangedreven modellen beschikbaar. De huidige in 2006 uitgebrachte versie wordt in Europa als de Freelander 2 verkocht. Deze 5-deurs SUV heeft een gedurfd stoer ontwerp die een hint van zijn prestaties vrijgeeft. Hij kreeg een gehele nieuwe lijn van motoren, betere off-road capaciteiten en meer bodemvrijheid. Hij bevat tevens een ruimer en verbeterd interieur dat met veel geavanceerde systemen en mechanismen uitgerust werd. De Freelander beschikt daarnaast, als aanvulling op zijn standaard functies, over een gemodificeerd –Terrain Response– off-road aandrijfsysteem, een geavanceerd 4WD systeem, een dynamisch geluidssysteem en een navigatiesysteem.

Land Rover DefenderDefender - De Defender werd in 1983 als een off-road voertuig geïntroduceerd. Ze werden aanvankelijk als de Land Rover 90 en Land Rover One Ten aangeboden, maar kreeg in de late jaren negentig de naam Defender. De motor van de Defender had een betere en modernere aluminium cilinderkop, directe inspuiting, turbo en een intercooler. De structuur van dit model was vierkant en militair van aard. Hij had een motor die 80 kW aan vermogen en 330 Nm koppel produceert. Deze motor had de mogelijkheid om als off-roader op de onverharde weg en met een hoge snelheid op snelwegen te rijden. De Defender is door de jaren heen consequent herzien en gefacelift. Bij iedere upgrade werd de Defender voorzien van modernere en efficiëntere systemen en geavanceerdere technologieën.

Land Rover DiscoveryDiscovery - De Discovery is een middelgrote off-road SUV die sinds 1989 door Land Rover ontwikkeld wordt. De huidige en vierde generatie die in 2009 werd uitgebracht, is herzien en opgewaardeerd ten opzichte van zijn vorige generaties. Hij handhaaft dezelfde carrosserie structuur, maar deze Discovery heeft andere koplampen en achterlichten, grille en bumper. Het nieuwste model van de Discovery ontving meer mechanische veranderingen dan fysieke wijzigingen. Hij biedt (optioneel) daglicht verlichting, LED lampen, een betere en efficiëntere motor, een geavanceerde Turbo en nog veel meer geavanceerde functies en mechanismen. Zijn nieuwe systeem vermindert de CO2-uitstoot met 10% en bevordert de levering van efficiënte en comfortabele prestaties.

Land Rover EvoqueRange Rover Evoque - De Range Rover Evoque is een in 2011 door Land Rover gepresenteerde compacte SUV. Hij is in twee verschillende carrosseriestijlen beschikbaar, namelijk een 3-deurs en een 5-deurs SUV. Deze auto werd voornamelijk voor stedelijke kopers gebouwd. Hij is dusdanig ontworpen dat hij niet alleen brandstof bespaart, maar tevens de CO2-uitstoot verlaagt. Deze SUV werd gelukkig, dankzij alle voorzieningen en mogelijkheden van de traditionele Range Rover, goed door het publiek ontvangen. Land Rover verkocht in het eerste jaar van zijn productie ongeveer 88.000 Evoques. Dit model is stijlvol en luxe qua uiterlijk en symboliseert klasse en stijl. Zijn interieur is ruim, eenvoudig en comfortabel. Met een volledige reeks aan innovatieve mechanismes en functies biedt deze SUV een ultiem rijplezier aan autoliefhebbers.

Land Rover SportRange Rover Sport - De Range Rover Sport, die in 2005 gepresenteerd werd, is Land Rover zijn luxe SUV type. Deze auto heeft een robuuste, agressieve structuur. Hij wordt aangedreven door een volledig aluminium 4.2 supercharged V8 motor die 291 kW aan vermogen en 560 Nm koppel produceert. Een 4.4 variant van de motor produceert een vermogen van 220 kW en een koppel van 425 Nm. De Range Rover Sport is gebouwd met een –Terrain Response– systeem, elektronische rijhulp-systemen, dynamische stabiliteitscontrole, elektronische tractiecontrole, heuvel afdaling controle en nog veel meer elektronische en geavanceerde systemen. Al deze geavanceerde technologieën en functies maken van deze SUV een veilig voertuig, dat niet alleen uitstekende efficiënte prestaties, maar ook een spannende en plezierige rijervaring levert.

Land Rover Range RoverRange Rover - De Range Rover is een grote vierwielaangedreven SUV die sinds 1970 door Land Rover wordt geproduceerd en gedistribueerd. De Range Rover is het paradepaardje van de autofabrikant en is momenteel in zijn 4e generatie. Deze merknaam wordt door Land Rover gebruikt voor zijn meest premium toplijn. De derde generatie Range Rover werd in 2002 als een exclusief model geïntroduceerd. Hij werd onder het bewind van BMW gebouwd en beschikt over componenten en systemen die vergelijkbaar zijn met die van de BMW 7 serie. Deze 5-deurs SUV is dusdanig ontworpen dat hij een strenge en stevige indruk maakt. Aan de buitenkant is het groot, breed, strak en gedurfd. Zijn interieur is ruim en comfortabel. Daarnaast is het tevens uitgerust met vele innovatieve systemen en functies, waardoor deze auto misschien een beetje moeilijker te bedienen is. De vierde generatie werd in 2012 onthuld en gaat naar verwachting medio 2013 in productie.