Automerken

Het laatste nieuws over auto´s en automerken

De Lancia luxe voertuigen en erfgoed.

Lancia Automobiles S.p.A is een luxe Italiaans automerk. Het is onderdeel van de Fiat Group Automobiles en werd in 1906 in Turijn, Italië opgericht. Lancia heeft een flink erfgoed in de rallysport opgebouwd en beschikt tevens over een imposante geschiedenis in de productie van unieke, luxe en moderne auto´s. Op de Nederlandse automarkt heeft Lancia in de afgelopen 30 jaar een totaal aandeel van 0,31 procent opgebouwd. Enkele van de huidige Lancia modellen worden hieronder beschreven.

De automodellen van Lancia

Lancia YpsilonLancia Ypsilon - De Ypsilon is een supermini auto die sinds 1996 door de autofabrikant geproduceerd wordt. Op basis van een aangepast Fiat 500 platform is dit de derde generatie Ypsilon. Hij wordt als de Chrysler Ypsilon in Ierland en het Verenigd Koninkrijk verkocht. Deze auto is mooi en luxe. Het 3de generatie model dat in 2011 uitgebracht werd laat slechts een aantal wijzigingen en aanpassingen zien. Dit model is zeer geschikt als stadsauto en bevat enkele unieke accessoires naast de vele standaard functies en functionaliteiten die het aanbiedt. Hij beschikt over een ingebouwd systeem voor automatisch parkeren, Start & Stop technologie, bi-xenon koplampen, LED achterlichten en nog veel meer. De Europese marktmodellen zijn luxe en technologisch geavanceerd. Een speciale editie van de Ypsilon (de Diamond conceptauto) werd in 2011 door Lancia onthuld. Deze editie beschikt over nog meer innovatieve systemen, unieke ontwerpdetails en functies.

Lancia MusaLancia Musa - De luxueuze Musa mini MPV is een premium model van de autofabrikant, dat sinds 2004 geproduceerd en verkocht wordt. Hij kreeg een nieuwe voorzijde en achterkant, plus innovatieve apparatuur en functies in het interieur. De vraag naar de Lancia Musa en tevens de verkoop ervan zijn onverwacht hoog. De Musa is esthetisch ontworpen met zijn luxe hoge kwaliteit interieur en stijlvolle buitenkant. Hij beschikt tevens over brede en grote ramen voor een beter zicht, de Blue & Me technologie, een –VIP behandeling–, innovatieve carrosseriekleuren en krachtige efficiënte motoren. De Musa is beschikbaar in LPG en benzinemotoren die een vermogen van ongeveer 70 kW produceren.

Lancia DeltaLancia Delta - De Delta is een compacte familieauto die sinds 1979 door Lancia vervaardigd wordt. Deze 5-deurs hatchback wordt in Ierland en het Verenigd Koninkrijk als de Chrysler Delta verkocht. Deze compacte auto is het meest bekend om zijn Wereldkampioenschap Rally carrière die in de late jaren tachtig en vroege jaren negentig plaatsvond. De derde generatie van dit model werd in 2008 gelanceerd en dit model stond voor verandering, uniek zijn, innovatie en ontwikkeling. De Delta is een prachtig ontworpen compacte en luxe familieauto. Het heeft een niche uitstraling en is zeer comfortabel en gemakkelijk om in te rijden. Het interieur is systematisch, ongecompliceerd en toont kwaliteit. Hij wordt met de nieuwste beschikbare technologieën en veiligheidssystemen gebouwd.

Lancia FlaviaLancia Flavia - De Flavia is een cabriolet die sinds 1961 door de autofabrikant verkocht wordt. Deze middelgrote auto werd in 2010 aangepast en wordt nu tevens als de Chrysler 200 verkocht. Het verschil tussen de traditionele Flavia en de nieuwe Chrysler 200 is duidelijk zichtbaar door snel een blik op beide modellen te werpen. Deze auto heeft enorme cosmetische veranderingen ondergaan en verschilt dan ook flink qua ontwerp, uiterlijk en functionaliteit van zijn voorganger. Het nieuwe 200 model heeft buitenom een fascinerende styling. Hij beschikt over een vernieuwde ophanging, aangepaste vering, andere banden en bevat daarnaast nog veel meer premium functies. Dankzij zijn hoge kwaliteit materiaalgebruik werd er bij de invoering van dit nieuwe aangepaste model, een unieke premium stijl auto met status afgeleverd.

Lancia ThemaLancia Thema - De Thema is een zakenauto die in 1984 door de autofabrikant uitgebracht werd. De opgewaardeerde versie van de Thema wordt in Ierland en het Verenigd Koninkrijk de Chrysler 300 genoemd. In de rest van Europa wordt het echter nog steeds als de Lancia Thema aangeboden. De 300 is een grote luxe familieauto die als een high-end sedan gebouwd is. De tweede generatie van deze auto werd in 2011 uitgebracht en is een vernieuwde en gefacelifte versie van de vorige Thema. Hij is nu uitsluitend in de vorm van een sedan beschikbaar, in tegenstelling tot vroeger, toen hij tevens als een stationwagen model aangeboden werd. Deze auto heeft qua carrosserie en stijl een complete verandering ondergaan, waaronder het design van zijn koplampen, achterlichten en grille. Samen met tal van geavanceerde functies werd de Thema ook afgeleverd met krachtiger en efficiëntere motoren die een goede prestatie leveren.

Lancia VoyagerLancia Voyager - De Voyager is een minibusje dat sinds 2011 door de autofabrikant geproduceerd wordt. Hij is in Ierland en het Verenigd Koninkrijk beschikbaar als de Chrysler Grand Voyager. De Voyager is een handig vervoermiddel met een innovatief ontwerp en veel functies. De buitenkant is dynamisch, modern en toont via zijn grote ramen een veelbelovende royale binnenruimte. Het dak beschikt over dwarsbalken en rails, hetgeen extra grip biedt en tevens meehelpt om de auto in zijn stabiliteit te ondersteunen. Het interieur is ruim, comfortabel en luxe uitgevoerd met kwalitatief hoogwaardige materialen, die van nature zacht en duurzaam zijn. De Voyager is een perfecte auto om comfortabel te reizen en levert een aangename rijervaring. Hij is op een uitzonderlijk goede manier en met veel aandacht voor details ontworpen, ontwikkeld en gebouwd. De Voyager staat voor extreem comfort en een groot rijplezier dankzij zijn royale binnenruimte en het perfecte zicht op de weg.