Automerken

Het laatste nieuws over auto´s en automerken

Lamborghini - Comfort, kracht, snelheid en luxe

De beroemde Italiaanse luxe sportautofabrikant Automobili Lamborghini S.p.A. is één van de meest bekende namen in de autowereld en is zelfs nog bekender als Lamborghini. Het is in 1963 door Ferruccio Lamborghini in Sant´Agata Bolognese, Italië opgericht en het is wereldwijd bekend om zijn fantastische voertuigen die een combinatie van comfort, kracht, snelheid en luxe leveren. Als gevolg van financiële en economische problemen werd het in 1987 aan de Chrysler Corporation verkocht en later in 1994 aan de Maleisische investeerders groep Mycom Setdco en de Indonesische V´Power Corporation. In 1998 nam Audi Lamborghini over en bracht het vervolgens naar een hoger niveau. Er zijn wereldwijd ongeveer 831 personen, op het gebied van de productie en distributie van zijn auto´s en motoren, bij de onderneming werkzaam. Enkele beroemde modellen van Lamborghini zijn: Gallardo, Aventador, Sesto Elemento, Murciélago, 350GT, Miura, Espada, Countach en Diablo.

De automodellen van Lamborghini

Lamborghini GallardoGallardo - De Lamborghini Gallardo is de bekendste en tot nu toe de meest geproduceerde productserie van Lamborghini. Hij werd in 2003 als een S-Segment sportwagen geïntroduceerd met een 4961cc motor die een vermogen van 382kW kan genereren. De beste eigenschappen van de Gallardo zijn het verbeterde rijgedrag, vermogen, comfort, zijn slimme versnellingsbak en een prachtig diep motorgeluid waardoor het een droomauto is voor snelheidsliefhebbers. Hij werd in 2006 opgevolgd door de Gallardo Spyder en was gebaseerd op de soortgelijke lijnen van zijn voorganger. In 2007 werd de Gallardo Superleggera gelanceerd als een lichter en krachtiger voertuig met een vernieuwd design en betere voorzieningen. Daarna werden er nog een aantal modellen ontwikkeld met geavanceerdere functies en technologieën. De Superleggera werd opgevolgd door diverse bekende modellen zoals de LP 560-4, LP 560-4 Spyder, LP 570-4 Superleggera, LP 570-4 Spyder Performante en LP 550-2 Coupe. Daarnaast werden er nog meer mijlpalen in de automobielwereld bereikt dankzij conceptauto´s zoals de Gallardo SE, Nera en andere spectaculaire modellen.

Lamborghini AventadorAventador - In 2011 onthulde Lamborghini op de Autosalon van Geneve de Lamborghini Aventador LP 700–4, als eerste auto in zijn nieuwe Aventador productielijn. Als een 2-zits sportwagen in het S-Segment is het ontworpen ter vervanging van de zeer populaire Murciélago. De Aventador LP700-4 is voorzien van een 6.5 liter 60 ° V12 motor en die motorinhoud van 6498 cc maakt van hem dan ook een uiterst krachtige auto. Hij kan een vermogen tot 510 kW en een koppel van 690 Nm genereren. De LP700-4 kan in 2,9 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur sprinten en een maximale snelheid van 394 kilometer per uur bereiken. Het nieuwe elektronisch gestuurde ”all-wheel drive” systeem werd door het Zweeds bedrijf Haldex Traction ontwikkeld en biedt betere prestaties en tractie. De LP 700-4 Roadster, het tweede voertuig in de Aventador serie, is momenteel in ontwikkeling en zal zeer binnenkort worden gelanceerd.