Automerken

Het laatste nieuws over auto´s en automerken

Ervaar Kia´s kracht om te verrassen

Kia Motors is een Zuid Koreaanse multinational die auto´s produceert. Het werd in 1944 opgericht en is, na de Hyundai Motor Company, de één na grootste autofabrikant in Zuid Korea en zij hebben ook 33,99% van de aandelen in Kia Motors in handen. Het hoofdkantoor is in Seoul gevestigd en voor het bedrijf werken wereldwijd ongeveer 42.000 personen. Het is tevens fabrikant van militaire en defensie voertuigen en is via zijn dochteronderneming Kia Heavy Industries Ltd. de enige leverancier van dergelijke militaire auto´s aan de Zuid Koreaanse regering.

In Nederland heeft Kia Motors een uiterst kleine marktaandeel van ongeveer 1,20% van de totale automarkt. Met steeds meer innovatieve ontwerpen staat het klaar om een groter aandeel van de markt te bemachtigen. Hieronder worden enkele Kia automodellen besproken.

De automodellen van Kia

Kia CarensCarens - De Carens werd in 1999 als een compacte MPV door Kia gelanceerd. Er zijn door de jaren heen verschillende versies geproduceerd. Zijn meest recente model werd in 2009 als een 5-deurs en 7-persoons MPV onthuld. Zijn grote cabine ruimte, goede garantie en lage kosten maken hem aantrekkelijker ten opzichte van zijn concurrenten. Hij werd in drie verschillende motoruitvoeringen aangeboden. De dieselversie kan in 12,10 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur accelereren, terwijl de benzineversie dit in 11,20 seconden doet. Hij had een paar nadelen, zoals een niet aantrekkelijke styling, lelijke bollingen in zijn exterieur en minder comfortabel rijden voor lange bestuurders.

Kia OptimaOptima - De Kia Optima is een middelgrote 4-deurs sedan die door Kia sinds 2000 geproduceerd werd. Hij is wereldwijd onder verschillende namen bekend en in Europa heet hij Kia Magentis. Door de jaren heen onderging de Optima verschillende veranderingen en facelifts. De derde generatie Optima werd op de New York Auto Show van 2010 onthuld. Hij beschikt over opwindende voorzieningen en een sportiever design. Hij wordt tevens met de nieuwste technologieën en functies uitgerust.

Kia CeedCee´d - De Cee´d werd in 2006 als een kleine familieauto door Kia Motors op de markt gezet. Hij is beschikbaar als een 3-, 4- en 5-deurs hatchback. De laatste versie van deze C-segment auto werd in 2012 gelanceerd en is een uitvoering met een geavanceerdere, efficiëntere en meer verfijnde motor, die een opwindende rijervaring aanbiedt. Hij kreeg van de Euro NACP een 5 sterren veiligheidsrating. Hij kan in 9,8 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur sprinten en heeft een topsnelheid van 190 kilometer per uur.

Kia PicantoPicanto - De Picanto is ook wel bekend als de Kia Morning. Deze A-segment stadsauto werd in 2004 als een 3- en 5-deurs hatchback gelanceerd. Hij kreeg van Auto Express de titel van ”Beste Budget Car” opdat hij de beste en meest ideale auto voor het stadsverkeer is. De Picanto is een zeer trendy en stijlvolle auto, ontworpen voor veiligheid en comfort. De zuinige motor maakt van hem een kostenefficiënte auto en hij scoort ook bijzonder goed op de emissienorm. Met zijn gewicht van ongeveer 897 kg is hij leverbaar in een handgeschakelde vijfversnellingsbak en een viertraps automaat.

Kia RioRio - De Rio is een A-segment subcompact auto die in 2000 door Kia Motors onthuld werd. Hij werd ontworpen in een 5-deurs hatchback en 4-deurs sedan stijl en wordt geleverd met een inline viercilinder benzinemotor of een dieselmotor. Met een koppel van 121 Nm kan het in 12,6 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur sprinten. De motor biedt een vermogen van 62 kW en levert een topsnelheid van 172 kilometer per uur. Hij is buitengewoon veilig en comfortabel met al zijn nieuwe technische voorzieningen. De buitenkant is geïnspireerd volgens de Europese norm en ontwikkeld voor een relaxte en comfortabele rit. Een verfijnde versie van de Rio is de Kia Rio Design Edition. dit is de winnaar van de Red Dot Design Award en heeft een wat mooier afgewerkt design met daarbij de benodigde comfort, zoals full map navigatie, airconditioning en Bluetooth connectiviteit.

Kia SorentoSorento - De Kia Sorento werd in 2002 als een middelgrote SUV in het J-Segment gelanceerd. Met een cilinderinhoud van 2200 cc kan de motor een vermogen van 195 pk met een koppel van 445 Nm genereren. Hij kan in 10,5 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur optrekken en heeft een topsnelheid van 182 kilometer per uur. Hij is leverbaar in een manuele zesversnellingsbak en een automaat en scoort hoog qua emissienormen. Hij beschikt over een telescopische stuurkolom, lederen bekleding en een klassiek interieur. Met zijn nieuwste voorzieningen en specificaties scoort deze fantastische auto vrij hoog.

Kia SoulSoul - De Kia Soul werd in 2008 op de Parijse Motor Show tentoongesteld en vervolgens in 2011 gelanceerd. De Soul is een sportieve en een uiterst comfortabele 5-zits auto in het C-segment. In 2012 werd een nieuwe versie gelanceerd met daarin een 1.6 liter viercilindermotor die een vermogen van 135 pk en een koppel van 164 Nm levert. Hij ontving van de EURO NCAP een 5 sterren rating voor zijn veiligheidsnormen en is één van de veiligste auto in het C-Segment in de wereld. Zijn voorzieningen in het comfortabele interieur omvatten een verstelbaar stuurkolom en een ingebouwde reiscomputer voor de berekening van afstand, brandstofverbruik en kilometerstand. Het is een bijzonder modieus voertuig en is ontworpen met een zeer aantrekkelijk uiterlijk. Hij kan in 10 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur accelereren en kan een maximum snelheid van 180 kilometer per uur bereiken.

Kia SportageSportage - De Kia Sportage werd in 1993 gelanceerd als een compacte SUV in het J-segment. Hij is leverbaar in een 2-deurs cabriolet en een 5-deurs Wagon. De ”all-weather” Wagon uitvoering is met zijn enorme capaciteit specifiek als familieauto ontwikkeld. Met een cilinderinhoud van 1591 cc genereert zijn motor een vermogen van 99kW en een koppel van 164 Nm en kan daarmee in 10,7 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur optrekken en een topsnelheid van 178 kilometer per uur bereiken. Hij is beschikbaar in benzine en diesel varianten. Zijn interieur beschikt over voorzieningen zoals een dubbele airconditioning, cruise control, ”passenger assist grips” en nog veel meer. Het is een buitengewoon comfortabel voertuig die een soepele en ultieme rijervaring aanbiedt. De buitenkant is met behulp van de nieuwste ontwerptechnieken ontworpen, waardoor het een buitengewoon aantrekkelijke voertuig is. Net als bij de andere voertuigen van Kia scoort hij ook hoog qua veiligheid en emissie normen.

Kia VengaVenga - De Venga is een M-segment mini MPV die in 2009 op de Frankfurt Auto Show tentoongesteld werd. Hij werd geïnspireerd door de Hyundai i20, ix20 van Hyundai en Kia Soul. Hij is als een 5-deurs hatchback gebouwd en beschikt over een viertraps automaat of een manuele vijf-of zesversnellingsbak. Naast het grote comfort voor de bestuurder beschikt hij tevens over een ruime cabine en een royale bagageruimte. Andere voorzieningen omvatten instelbare hoofdsteunen, een telescopische stuurkolom, comfortabele armsteunen en nog veel meer. Hij biedt een comfortabele en unieke rijervaring voor zijn bestuurder. Hij voldoet aan extreem hoge veiligheidsnormen en is gebouwd om ultiem comfort aan zijn passagiers te leveren. Het kan in 12,4 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur accelereren en bereikt een maximale snelheid van 167 kilometer per uur.