Automerken

Het laatste nieuws over auto´s en automerken

Jeep: een erfenis van prestaties en lifestyle

Als een submerk van de Amerikaanse autofabrikant Chrysler Group LLC werd Jeep in 1941 opgericht en heeft zijn hoofdkantoor in Ohio, Verenigde Staten. Aanvankelijk bestond het wagenpark van Jeep alleen uit SUV´s en terreinwagens. Het is een aantal jaar terug tevens aan de productie van, voor commerciële doeleinden bedoelde, pick-up trucks begonnen. In de afgelopen 30 jaar heeft Jeep aan ongeveer 0,08% van het auto marktaandeel in Nederland bijgedragen. Jeep heeft met zijn scala aan voertuigen die het aanbiedt vele harten voor zich gewonnen en deed dit alles mede dankzij de levering van zijn wereldklasse auto´s die stijlvol, gewaagd en goed presterend zijn.

De automodellen van Jeep

Jeep WranglerWrangler - De Jeep Wrangler is een compacte vierwiel aangedreven SUV. Dit off-road voertuig werd in 1987 door de autofabrikant geïntroduceerd. Door de jaren heen zijn er verscheidene versies met diverse motoruitvoeringen en voorzieningen met het Wrangler logo geïntroduceerd. De Wrangler is op dit moment in de vierde generatie en hij is het ultieme voertuig voor een puur 4x4 avontuur. Hij is namelijk een perfecte off-roader en doet dit al sinds zijn onthulling in 1987. Hij is avontuurlijk met zijn ”openlucht” mogelijkheid. Hij werd in 2007 herontworpen en is in een 2-deurs en 4-deurs uitvoering beschikbaar. De laatste en grotere versie heeft een motor die 151 kW vermogen en 321 Nm koppel produceert. Hij beschikt over voorzieningen zoals een elektronische vergrendeling, een antiblokkeerremsysteem, een stabiliteitscontrolesysteem, high-performance, een efficiënte motor en talrijke andere geavanceerde functies.

Jeep CompassCompass - De Jeep Compass is een compacte crossover SUV die in 2007 werd geïntroduceerd. Het is Jeeps eerste crossover SUV. Hij is in 2011 herontworpen en gefacelift. De Compass is in de autofabrikant zijn bekende iconische stijl gebouwd en beschikt over een ”all-weather” rijcapaciteit. De doelgroep van deze auto zijn alle autoliefhebbers die hun eerste Jeep willen aanschaffen en er voornamelijk op verharde wegen mee willen rijden. De vernieuwde versie heeft een aangepaste ophanging, een moderner interieur en andere technologisch geavanceerde voorzieningen en functies. De Compass is uitgerust met een motor die 128 kW aan vermogen produceert. Hij bevat tevens twee elektronisch aangestuurde aandrijfsystemen. In 2011 werd er een speciale uitvoering ter herdenking van Jeep zijn 70e verjaardag geïntroduceerd. Deze editie is in slechts drie exterieur kleuren beschikbaar (namelijk ”Bronze Star”, zwart en zilver), bevat verschillende upgrades, aangepaste wielen en emblemen en een speciaal ontworpen interieur.

Jeep Grand CherokeeGrand Cherokee - De Cherokee is een legendarische premium class on-road auto die een combinatie van luxe en efficiëntie waarborgt. Deze middelgrote SUV werd in 1993 geïntroduceerd en is altijd met een unibody constructie vervaardigd. De huidige generatie van de Grand Cherokee werd in 2010 geïntroduceerd. Hij heeft niet alleen de traditionele en klassieke Jeep styling behouden, maar daar werd tevens een strakke en moderne carrosseriestijl aan toegevoegd. Zijn luxueuze interieur is voorzien van echte houtaccenten en ”state of the art” elektronische voorzieningen. Hij bevat ook innovatieve systemen en mechanismen die uitstekende prestaties leveren. Zijn interieur is ruim met voldoende hoofd-, been- en bagageruimte. De buitenkant is strak, gewaagd, aantrekkelijk en stijlvol. Dit model heeft veel populariteit opgedaan dankzij de prijzen die hij ontvangen heeft en de voorzieningen waarmee hij uitgerust is. De Jeep Grand Cherokee staat op de vijfde plaats van de meest betaalbare middelgrote SUV´s van 2013. Hij heeft dan ook bijna 30 awards gewonnen voor zijn off-road capaciteiten, veiligheid, luxe, kwaliteit/prijs verhouding en beste in zijn klasse te zijn. Hij is daarmee de meest bekroonde SUV.