Automerken

Het laatste nieuws over auto´s en automerken

De luxe en stijlvolle autocollectie van Jaguar

Jaguar Cars Ltd., beter bekend als Jaguar, is een Brits autoproductiebedrijf dat in 1922 werd opgericht. Het is een dochteronderneming van de Indische Tata Motors en tevens onderdeel van de Jaguar Land Rover Group. Met zijn hoofdkantoor in Engeland produceert Jaguar luxe auto´s en sportwagens. In Nederland heeft het over de afgelopen 30 jaar een totaal auto marktaandeel van 0,12% verkregen. Van de vele luxe en hightech auto´s die door Jaguar geproduceerd zijn, worden hieronder de details van de Jaguar XF, Jaguar XJ en Jaguar XK vermeld.

De automodellen van Jaguar

Jaguar XFJaguar XF - De Jaguar XF is een zakenauto die sinds 2008 door de autofabrikant ontwikkeld wordt. Hij is in twee carrosserievormen beschikbaar, namelijk een 4-deurs sedan en een 5-deurs Sportbreak. Dit uitzonderlijk elegante model werd diverse malen gefacelift en de laatste versie werd in 2011 geïntroduceerd. Hij ziet er van buiten vorstelijk en stijlvol uit en definieert daarmee luxe en status. Zijn interieur is comfortabel en ruim en biedt unieke en innovatieve voorzieningen. Deze omvatten een roterende schakelinterface, draaiende ventilatieroosters en een lichtblauwe verlichting rondom alle belangrijke controlepanelen. Het XF model is uitgerust met een viercilinder motor die een vermogen van 139 kW en 450 Nm koppel produceert. Deze fantastische aerodynamische auto glijdt door de wind.

Jaguar XJJaguar XJ - De Jaguar XJ is een full-size luxeauto die sinds 1968 door het bedrijf wordt verkocht. De XJ is het paradepaardje van Jaguar en is al sinds zijn introductie zeer populair. Dit model heeft tevens diverse facelifts ondergaan. De laatste versie van de Jaguar XJ werd in 2009 gelanceerd. Dit model kreeg een nieuwe vormgeving met een opwindend design en unieke voorzieningen. De nieuwe XJ is ruimer, langer, breder en mooier dan zijn voorgangers. Het dak, de grille, de voorkant, de lichten en de achterzijde hebben allemaal een nieuwe slimme look gekregen. Hij beschikt tevens over een geavanceerd en nieuw LCD dashboard, controle paneel, display van het bedieningspaneel en een stijlvol audio- en videosysteem. De Jaguar XL biedt moderne motoren met een keus uit de 5.0 V8 benzinemotor of een twin-turbo 3.0 dieselmotor. Dit model is ongetwijfeld majestueus qua uiterlijk en prestaties.

Jaguar XKJaguar XK - De XK is een model van Jaguar die sinds 1996 wordt geproduceerd. Het bestaat uit een reeks van Gran Turismo auto´s die dynamisch ontworpen zijn en over technologisch geavanceerde voorzieningen beschikt. De eerste generatie van de Jaguar XK was als een coupé en cabriolet beschikbaar. De huidige en tweede generatie werd in 2006 gelanceerd en is beschikbaar als een 2-deurs coupé en 2-deurs cabriolet. Dit model heeft een compleet sportief en stevig design dat symbool staat voor plezier en avontuur. Hij is verbazingwekkend mooi en speelt letterlijk met de wind. Alle varianten van het Jaguar XK model beschikken over een topsnelheid die varieert tussen de 255 en 280 kilometer per uur. Deze modellen kunnen in een gemiddelde van 4,4 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur accelereren. Het nieuwe XK model werd ontworpen en gebouwd om alle sportwagenliefhebbers te fascineren.