Automerken

Het laatste nieuws over auto´s en automerken

De high-performance en luxe auto´s van Infiniti

Infiniti is een divisie van het Japanse autoproductiebedrijf Nissan Motor Company, die in 1989 opgericht is en zijn hoofdkwartier in Hong Kong heeft. In de afgelopen 30 jaar heeft zijn eigenaar Nissan een gemiddeld auto marktaandeel van 3,80% in Nederland opgebouwd. Nissan´s Infiniti produceert luxueze voertuigen en verkoopt ze wereldwijd aan diverse landen. Sinds zijn oprichting heeft Infiniti diverse modellen auto´s onder zijn merk geproduceerd en verkocht. Dit zijn enkele van die modellen:

De automodellen van Infiniti

Infiniti GInfiniti G - De Infiniti G-serie is een compacte luxe lijn van zakenauto´s die sinds 1999 door de autofabrikant vervaardigd wordt. De eerste en tweede generaties van de G-serie werden gebouwd op het platform van de Nissan Primera sedans. Door de jaren heen heeft dit model verschillende wijzigingen, facelifts en herstructureringen ondergaan. Het vierde generatie model is vanaf 2006 tot op heden in productie. Deze sedan werd in 2010 gefacelift en is als een coupé en cabriolet leverbaar. Hij werd herontworpen en kreeg daardoor een stijlvoller en sportiever uiterlijk. Met zijn fascinerende buitenkant en een geavanceerd interieur ontving dit model van vele autoliefhebbers een enorme waardering en won het tevens meer dan 10 awards. De huidige en vijfde generatie van de Infiniti G-serie werd in 2013 geïntroduceerd en staat gepland om in 2014 in productie te gaan.

Infiniti MInfiniti M - De Infiniti M is een serie van middelgrote luxe auto´s die sinds 1990 door het bedrijf vervaardigd en verkocht worden. Deze M-serie modellen zijn de paradepaardjes van het Infiniti merk en zijn gebouwd en gebaseerd op de JDM Nissan Fuga. De huidige en vierde generatie van dit model werd in 2010 onthuld. Zijn ontwerp is geïnspireerd door de Infiniti Essence conceptauto´s. Het uiterlijk van deze laatste auto heeft meer curves en is organisch en stijlvol. De diverse M modellen worden aangedreven door verschillende motoren, die ieder krachtige en efficiënte prestaties leveren. Ze zijn uitgerust met de nieuwste systemen en mechanismen die hen een technologische voorsprong op hun concurrenten leveren. Deze auto´s voldoen ook aan hoge veiligheidsnormen en beschikken over moderne veiligheids- en stabiliteitssystemen.

Infiniti EXInfiniti EX - De Infiniti EX is een compacte auto die sinds 2007 door Infiniti wordt vervaardigd. Hij is gebaseerd op hetzelfde platform als de Infiniti G en M modellen en is de autofabrikant zijn luxe crossover instapmodel. Hij is op dit moment in de eerste generatie en is uitgerust met een AVM systeem, V6 motor, LDP systeem, vijftraps automaat, grote koplampen, unieke achterlichten, de kenmerkende dubbele boog grille en een ”dynamic arch” profiel. De geleverde EX uitvoeringen zijn niet alleen goed ontworpen, maar zijn tevens perfect gebouwd. Het EX model kan in 5,8 tot 6,2 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur versnellen en heeft een topsnelheid van 232 kilometer per uur. Hij wordt aangeboden met voorzieningen zoals het ”Land Departure Prevention” systeem, een krasbestendige laklaag en een uniek ”Around View Monitor” camerasysteem.

Infiniti FXInfiniti FX - De Infiniti FX is een middelgrote luxe crossover Sport Utility Vehicle (SUV) die sinds 2002 door de autofabrikant geproduceerd wordt. De Auto critici vergelijken het uiterlijk van het FX model met een bionisch jachtluipaard of een gigantische scarabee. De FX is op een intelligente wijze ontworpen en beschikt over een SUV-achtig onderlichaam en een elegant en slank bovenlichaam. Hij levert de prestaties van een sportwagen met de functies en functionaliteit van een SUV. De tweede generatie van de Infiniti FX werd in 2008 uitgebracht en gefacelift in 2012. Deze 5-deurs SUV is in vier verschillende motoruitvoeringen beschikbaar die een vermogen tussen de 175 en 291 kW produceren. De buitenkant behoudt zijn oorspronkelijke design, maar met zijn diverse kleine stylingsaanpassingen ziet deze auto er strak en gewaagd uit. Zijn interieur is volledig aangepast en herontworpen en hij wordt met behulp van de nieuwste technologieën en kostbare materialen vervaardigd. Het Europese model heeft een topsnelheid van 249 kilometer per uur en accelereert in 5,8 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur.