Automerken

Het laatste nieuws over auto´s en automerken

De grootmoedige wereld van Hyundai

De Hyundai Group is een Zuid Koreaans auto-productiebedrijf dat op 29 december 1967 opgericht werd. Het heeft zijn hoofdkantoor in Seoel, Zuid Korea en is één van de toonaangevendste automobielbedrijven van de wereld. Het biedt wereldwijd werkgelegenheid aan ongeveer 75.000 mensen en Hyundai verkoopt zijn voertuigen in bijna 193 landen. In de afgelopen 30 jaar heeft het een marktaandeel van 2,16% opgebouwd. De totale verkoop van Hyundai maakte in 2011 op de Nederlandse automarkt een groei van 30% door en een totale stijging van 15%.

Door een zeer breed scala van modellen aan te bieden, heeft deze gigantische autofabrikant bewezen de beste autodistributeur onder al zijn concurrenten te zijn. Het produceert allerlei soorten auto´s, busjes en vrachtwagens. Hyundai blinkt in bijna elk segment uit: van een hatchback tot aan een sedan, een SUV tot aan een MPV. Hyundai zijn voertuigen zijn stijlvol, technologisch geavanceerd, veilig, duurzaam en zuinig. Zij voldoen aan alle kwaliteitsnormen. Op dit moment verkoopt Hyundai zijn top auto´s in bijna elk land. Hieronder worden enkele van de meest populaire modellen besproken die Hyundai verkoopt.

De automodellen van Hyundai

Hyundai i10Hyundai i10 - De Hyundai i10 is een eenvoudige maar stijlvolle stadsauto die in oktober 2007 door de autofabrikant geïntroduceerd werd. De i10 hatchback, die in Chennai, India voor de binnenlandse en exportmarkten geproduceerd wordt, zit aan de onderkant van het A- segment. In 2010 werd de i10 geherstructureerd, om hem zo een meer innovatieve en sportieve look en design te geven. Met veel veiligheidsvoorzieningen en voorzien van duurzame en kwalitatief hoogwaardige materialen is de i10 in diverse economische motorvarianten leverbaar, namelijk de i10 iRDE 1.1, i10 Kappa 1.2, i10 Diesel, i10 elektrisch en i10 Kappa-2 1.2.

Hyundai i20Hyundai i20 - De i20 werd in 2008 door Hyundai geïntroduceerd als een luxe hatchback met Uber functies, Uber vermogen en Uber stijl. Hij werd zo gelabeld om niet alleen een stijl statement te benadrukken, maar tevens een levensstijl. Deze supermini auto´s zijn in een 3-deurs en 5-deurs versie beschikbaar en worden op een geheel nieuw platform vervaardigd om ze zo goed in het grote concurrerende segment van de supermini auto in Europa te laten presteren. De i20 is dusdanig ontworpen dat het voldoende ruimte en comfort aanbiedt. Tijdens zijn Europese debuut was er keus uit maximaal zeven motoruitvoeringen. Hij kreeg voor zijn veiligheid ook een 5 sterren rating van de Euro NCAP. De i20 is met zijn gunstige benzineverbruik, uitstekende techniek en verbazingwekkende functies een winnend nummer op de Europese markten.

Hyundai i30Hyundai i30 - Geproduceerd in 2007 is de i30 een kleine familie auto dat in het hatchback segment valt. Hij heeft een sportieve en stijlvolle uitstraling en is krachtig en efficiënt. De tweede generatie i30 werd in 2012 geïntroduceerd. Deze bijgewerkte versie is technologisch geavanceerd en kent vele motorvarianten. Hij voldoet aan de Euro NCAP veiligheidsnormen en levert een aangenaam rijervaring. Speciale uitvoeringen zijn de grotere en ruimere i30cw die in 2007 geïntroduceerd is en de in 2009 uitgebrachte i30 Blue met een nieuwe start en stop faciliteit. Bij iedere nieuwe uitvoering was er een upgrade in innovatie en een mooier design.

Hyundai i40Hyundai i40 - De Hyundai i40 is een grote familie sedan die speciaal voor de Europese markt ontworpen is. Hij werd in 2011 onthuld en is opvallend aantrekkelijk qua uiterlijk en ontwerp. Hij symboliseert luxe en status. De i40 heeft een fantastisch ontwerp en structuur. Het interieur ook rijkelijk met de nieuwste technologie en functies uitgerust. Naast de aantrekkelijke voorzieningen, een mooi ontworpen buitenkant en een ruim interieur, beschikt de stoere i40 ook over krachtige motoren en complete veiligheidsvoorzieningen. Hij bestaat uit een perfecte combinatie van een gedurfd design en superieure prestaties.

Hyundai ix20Hyundai ix20 - Hyundai introduceerde deze supermini MPV op de Parijse Auto Show van in 2010 en hij wordt momenteel exclusief in Europa verkocht. Met de ix20 volgt de autofabrikant zijn nieuwe ”Fluidic Sculpture” designtaal. Hij is in twee versies beschikbaar, namelijk een benzine en diesel uitvoering, en straalt stevigheid en kwaliteit uit. Hij is uiterst comfortabel en is met behulp van de meest innovatieve design en technologie gebouwd en ontworpen. Met zijn sportieve design en krachtige prestaties gaat de ix20 zeker alle concurrenten in Europa verslaan.

Hyundai ix35Hyundai ix35 - Ook bekend als de Hyundai Tucson is de ix35 is een compacte crossover SUV die door Hyundai in 2004 geïntroduceerd werd. De tweede generatie werd in 2009 onthuld en beschikt over meer voorzieningen in vergelijking met de oudere versie. Hij levert meer vermogen, een betere brandstofefficiëntie en een hoger comfort. Daarnaast beschikt hij over extra veiligheidsvoorzieningen, innovatieve functies en mechanismen. Het is een compleet en stijlvol voertuig. Deze SUV heeft een opwindende look en een design met een slimme structuur, een efficiënte functionaliteit, weinig brandstofverbruik en een innovatief interieur. Met zijn gedurfde uiterlijk en prestaties is dit een luxe auto die de meeste autoliefhebbers zal aanspreken.

Hyundai Santa FeHyundai Santa Fe - De Hyundai Santa Fe is een middelgrote crossover SUV die voor het eerst in 2001 uitkwam. Ondanks de grote kritiek over zijn look was het een enorme hit bij Amerikaanse kopers. Ook wereldwijd werd hij goed en met een overweldigende respons ontvangen. Door de jaren heen onderging hij een aantal wijzigingen en herzieningen. De laatste versie werd in 2012 getoond en zal naar verwachting begin 2013 te koop zijn. Deze nieuwe Santa Fe is qua uiterlijk en functionaliteit behoorlijk geslaagd. Hij heeft een verlengde wielbasis, meer ruimte en luxe, een uniek en stijlvol ontwerp & vorm en beschikt over talloze innovatieve functies en technologieën. Er is tevens een elektrische versie beschikbaar.

Hyundai VelosterHyundai Veloster - De Veloster is een 3-deurs auto die sinds 2011 door de autoreus geproduceerd wordt. Dit is een 4-deurs sportcoupé of hatchback en wordt geleverd onder Hyundai zijn nieuwe ”Premium Youth Lab” label. Hij is bedoeld voor de jonge generatie. Een unieke en opvallende eigenschap van deze auto is zijn asymmetrische deurconfiguratie. De bestuurdersdeur is groot, terwijl de passagierszijde over 2 kleiner formaat deuren beschikt. Hij is met de nieuwste technologie uitgerust en beschikt over voorzieningen zoals ”Vehicle Stability Management”, een ”Brake Assist System” en op afstand bedienbare functies. De allernieuwste Veloster is een conceptauto met ongelooflijk aantrekkelijke functies en mechanismen.

Hyundai CoupeHyundai Coupe - De Coupe is een sportwagen die Hyundai tussen 1996 en 2008 produceerde. Tijdens deze periode onderging de Coupe twee radicale herstructureringen om te kunnen voldoen aan de nieuwste veiligheidsmaatregelen en kreeg daarnaast nieuwe innovaties in het interieur en aan de buitenkant. De eerste generatie werd RD Tiburon genoemd en werd van 1996 tot 2001 vervaardigd. De tweede generatie is de GK Tiburon en werd gefabriceerd tussen 2002 en 2008. Gedurende deze jaren werd de design en de prestaties van dit model door het publiek gewaardeerd, maar dankzij toenemende concurrentie bleef de vraag naar de Coupe dalen. Vervolgens werd de productie stopgezet. Toen zijn productie in 2008 eindigde werd hij opgevolgd door de Hyundai Veloster.

Hyundai H300Hyundai H300 - De Hyundai Starex is een busje dat in 1997 geïntroduceerd werd. Deze bestelwagens zijn onder verschillende namen en generaties in diverse landen bekend. Zij hebben, als de beste MPV tussen al zijn concurrenten, verschillende prijzen ontvangen. In 1997 onderging hij een aantal wijzigingen en aanpassingen. De tweede generatie van de Starex wordt ook wel H300 genoemd en dit model werd in 2007 uitgebracht. Dit nieuwe type was groter & ruimer en beschikt over een veel sterkere CRDi motor. Hij is luxueuzer en biedt daarnaast een verbeterde brandstofefficiëntie aan. Dit minibusje kan zowel voor persoonlijke als commerciële doeleinden gebruikt worden. Hij is efficiënt, stevig, duurzaam en tevens flink geslaagd qua uiterlijk en prestaties.