Automerken

Het laatste nieuws over auto´s en automerken

Honda maakt dromen waar

De Honda Motor Company Ltd. is een Japanse multinational die over de hele wereld beroemd is om zijn auto´s. Dit automobielbedrijf werd in 1948 opgericht en zijn hoofdkantoor is in Tokio, Japan gevestigd. De Honda Motor Company Ltd. produceert en verkoopt een breed scala aan producten naar verschillende landen wereldwijd. Het is sinds 1959 ´s werelds grootste fabrikant van verbrandingsmotoren en motorfietsen. Het is ook één van de zeven grootste autofabrikanten van de wereld en het had in 2012 een marktaandeel van 1,2 % in de Europese Unie.

De automodellen van Honda

Honda JazzHonda Jazz - De Honda Jazz is een 5-deurs hatchback die door Honda in 2001 geïntroduceerd werd. De autofabrikant bracht van deze kleine auto in 2011 ook een hybride benzine-elektrische versie in Europa uit. De huidige en tweede generatie van de Jazz werd in 2007 onthuld. Dit model is langer en breder dan de vorige generatie. Hij is intelligent ontworpen en is ongelooflijk veelzijdig qua prestaties. Hij is compact aan de buitenzijde en ruim van binnen. Hij is stabiel en gemakkelijk te hanteren. Hij beschikt over moderne en geavanceerde functies, een vernieuwde hoofdsteun, een herontworpen carrosserie en efficiënte motoren die in twee varianten beschikbaar zijn.

Honda CivicHonda Civic - De Civic is een serie van compacte en middelgrote auto´s die sinds 1973 door de autofabrikant vervaardigd worden. Honda heeft verscheidene modellen met het Civic logo op de markt gebracht en de hedendaagse Civic is chiquer en luxer. Dit model heeft vanaf 1973 diverse facelifts ondergaan en is tevens meerdere keren herontworpen. Zijn laatste model werd in 2012 gelanceerd en is op dit moment in de negende generatie. De nieuwe Honda Civic heeft een slanke, energieke en aerodynamische vormgeving. Hij beschikt over tal van moderne voorzieningen, waaronder Eco Assist Technology, een informatiesysteem, een energie en brandstof besparend mechanisme, antiblokkeer remsystemen, EBD (elektronische remkrachtverdeling) en VSA (Voertuig Stabiliteits Assistentie & Tractie Controle).

Honda CR-ZHonda CR-Z - De Honda CR-Z is een compacte hybride elektrische auto die sinds 2010 door de autofabrikant geproduceerd wordt. Het is een 3-deurs hatchback met een sportief uiterlijk en uitmuntende prestaties. Deze sportcoupé is één van de minst vervuilende voertuigen en werd voorzien van innovatieve mechanismen zoals een handgeschakelde transmissie en het ”S + systeem” dat een betere acceleratie en Honda´s IMA technologie levert. De CR-Z bevat een motor die 91 kW aan vermogen opwekt en heeft een koppel van 174 Nm. Deze elektrische auto is zuinig en produceert weinig CO-2 uitstoot. Hij accelereert in 9,9 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur. Dit model heeft verschillende prijzen ontvangen en stond tevens op de vierde plaats in de top tien van de EPA lijst met de zuinigste voertuigen van 2011.

Honda InsightHonda Insight - De Honda Insight is een hybride elektrische auto die sinds 1999 door het bedrijf vervaardigd wordt. De eerste generatie van deze auto werd geproduceerd als een 3-deurs hatchback en zijn tweede generatie als een 5-deurs hatchback. Dit tweede generatie model werd in 2009 gelanceerd en was op dat moment de meest betaalbare hybride auto die op de markt beschikbaar was. Dit nieuwe model is ruimer, zwaarder en groter in omvang dan zijn vorige generatie en is vanwege zijn grootte en vermogen ook minder zuinig. Hij heeft echter een mooi modern, luxueus uiterlijk en een ruim en comfortabel interieur. Hij biedt dankzij zijn superieure rijgedrag, stabiele wegligging, aangename vering en prettig sturen een plezierige rijervaring.

Honda AccordHonda Accord - De Accord is Honda´s bekendste sedan en wordt sinds 1976 geproduceerd. Het is sinds 1989 ook hun best verkochte model. De Accord werd een aantal keer gefacelift en tevens diverse malen herontworpen. Het huidige negende generatie model werd in 2012 uitgebracht. Hij is beschikbaar als een full-size 4-deurs sedan en een middelgrote 2-deurs coupe. De nieuwe Accord is prachtig ontworpen en heeft een luxe uitstraling. Naast verschillende andere functies biedt hij drie aandrijfsystemen, een gerestylede front, dubbele onafhankelijke ophanging, een 480 x 320 pixel WQVGA resolutie LCD scherm, een geavanceerd navigatiesysteem en een achteruitrijcamera systeem. De Accord bevat ook nieuwe veiligheidsvoorzieningen zoals een intelligent systeem die actief meehelpt aanrijdingen te voorkomen, een blinde hoek monitor, een departure warning system, LED dagrijlichten, een adaptive cruise control systeem en veel meer.

Honda CR-VHonda CR-V - De Honda CR-V is een compacte SUV die sinds 1995 door de autogigant geproduceerd wordt. Dit is de kleinste SUV die door Honda in Canada, de VS en in Europa verkocht wordt. De huidige en vierde generatie van de CR-V werd in 2011 onthuld. Dit model heeft een gedurfd en herkenbaar uiterlijk, dat er iets agressiever en strakker uitziet in vergelijking met zijn vorige generaties. Deze SUV heeft krachtige prestaties en is dusdanig gebouwd en ontworpen dat het een slim en stevig uiterlijk heeft. Hij is uitgerust met de nieuwste technologische mogelijkheden en heeft een 5-sterren veiligheidsrating ontvangen. In 2012 moest Honda 489.000 modellen in de VS en Europa terugroepen, nadat ontdekt was dat er via het regenwater kortsluiting kon ontstaan, in de deur aan de bestuurderskant, dat kan resulteren in brand.