Automerken

Het laatste nieuws over auto´s en automerken

Ford

De Ford Motor Company, beter bekend als Ford, is een autofabrikant die in het Dearborn te Michigan in de Verenigde staten zijn hoofdkantoor heeft. Het door Henry Ford op 16 juni 1903 opgerichte Ford bedient hun klanten wereldwijd. Ze verkopen auto´s onder de merknaam Ford en luxere varianten onder de merknaam Lincoln. Het bedrijf maakt ook vrachtwagens, trekkers en in het verleden tevens auto-onderdelen. Tegenwoordig staat Ford, onder de verantwoordelijkheid van de Ford familie, op de beurs van New York genoteerd.

In oktober 2012 stortte de automarkt in Nederland met 39% in. Echter, dankzij de sterke verkoop van de Ford Focus, leidt Ford de automarkt. Ford meldde dat oktober met de verkoop van 2,876 eenheden hun beste maand van het afgelopen jaar was en dat is een aandeel van 10,7%. Dit jaar, tot op de datum van het schrijven van dit artikel, heeft Ford in totaal 32,876 units verkocht wat neerkomt op een aandeel van 7,2% van de automarkt. Hun best verkochte model is de Ford Focus.

De automodellen van Ford

Ford KaFord Ka - Dit model is al beschikbaar vanaf het lage bedrag van €9.675 en is een funky en vriendelijk automodel van Ford. Het stelt de nieuwe norm voor de hedendaagse auto en de Ka is dan ook fantastisch om te rijden. Dit model showt de kinetische designfilosofie van Ford die het toestaat om de passagier het gevoel te geven altijd in beweging te zijn, zelfs wanneer de auto nog stilstaat. Met deze unieke functie heeft de Ford Ka talrijke positieve beoordelingen van de automobielpers ontvangen. De Ka wordt naast zijn unieke styling afgeleverd met perfect bijpassende technologische functies, zoals sensoren die het mogelijk maakt automatisch te parkeren zodat u zelfs op de moeilijkste beschikbare plaatsen kan inparkeren.

Ford FiestaFord Fiesta - Met een prijs vanaf €11.845 is de Fiesta een dynamisch automodel van Ford met een stijlvol interieur. De Ford Fiesta was daarmee in staat om verschillende design awards te winnen. Net als bij de Ka herbergt de Fiesta ook verschillende innovatieve technologieën die een aanvulling zijn op de vormgeving van de auto. Eén van de vele functies van de innovatieve technologie in de Fiesta is zijn moeiteloze ontgrendeling. De fiesta ontgrendelt zichzelf namelijk met het gebruik van een simpele afstandsbediening. Zijn gebruikers kunnen ook de motor van de auto met slechts één druk op een knop starten. De Ford Fiesta beschikt tevens over voice control, een functie die zeker geliefd zal zijn. Als u naar uw favoriete liedje wilt luisteren, zegt u gewoon hardop het nummer en het zal dit automatisch van uw MP3-speler of Smartphone streamen. Een gesprek voeren werkt op dezelfde manier.

Ford B-MaxB-Max - Als u voornamelijk in de stad rondrijdt, dan is de B-Max de perfecte auto voor u, aangezien het speciaal voor het rijden in een stedelijk gebied ontworpen is. Ondanks het feit dat het een compacte auto is, is de B-Max voorzien van een gemakkelijke toegankelijk ontgrendelsysteem die het u snel toelaat om het ruime interieur te waarderen. Afgezien van het unieke ontwerp zult u ook zeker van de moderne technologie in de B-Max houden, want die maken het erin rijden een stuk gemakkelijker, leuker en efficiënter. Eén van de vele mogelijke moderne snufjes in de B-Max is de Active City Stop die u helpt tijdens druk verkeer botsingen te vermijden, aangezien het automatisch namens u de auto kan remmen.

Ford FocusFocus - De Ford Focus is beschikbaar voor de instapprijs van €19.765. Als één van de meest technologisch geavanceerde auto´s die er vandaag op de weg rijdt, beschikt de Ford Focus over een flinke reeks van state-of-the-arts systemen en functies. Deze zijn allemaal ontworpen om uw reis veilig, gemakkelijk en efficiënt te maken. Eén van de vele mogelijkheden is het Torque Vectoring Control-systeem dat terwijl u bezig bent versneld door de bocht te gaan continu het vermogen op de beide voorwielen aanpast om zo voor een indrukwekkende controle en handeling te zorgen. De focus beschikt ook over de auto start stop functie die u brandstof zal besparen wanneer u stil staat, want deze functie stopt automatisch de motor. Bij het parkeren gebruikt de Focus de Active Park functie die u automatisch, volledig handsfree, in de kleinste ruimten sturen zal.

Ford C-MaxC-Max en Grand C-Max - Deze auto´s zijn met innovatie, stijl en flexibiliteit in het achterhoofd ontworpen. De C-Max is een 5-zits auto terwijl de Grand C-Max een 7-zitter is. Deze twee modellen bieden een scala aan geavanceerde technologie, soepele prestaties en een verbeterde duurzaamheid. Dit alles geeft u natuurlijk een leuke en langdurig fijne rijervaring.

Ford MondeoMondeo - De Ford Mondeo is ideaal voor sportieve mensen vanwege zijn stijlvolle, dynamische en sportievere vormgeving. Nadat u de verbeterde buitenkant heeft gezien, zult u nog meer van de Mondeo houden op het moment dat u het interieur bewondert. Het beschikt over moderne technologie die u een eersteklas comfortniveau aanbieden, iets waar u en uw passagiers zeker van onder de indruk zullen zijn. U ziet het misschien niet direct, maar de Mondeo is tevens een begerenswaardige auto omdat hij over zuinige motoren met een lage CO2-uitstoot beschikt.

Ford KugaKuga - Al vanaf €44.230 kunt u met de Ford Kuga beschikken over een stijlvolle en sportieve SUV of Sports Utility Vehicle. Op dit moment is hij dankzij zijn slimme technologische mogelijkheden is de meest toonaangevende SUV die er op de automarkt beschikbaar is. Omdat het over een vierwielaandrijving beschikt, kunt u op alle terreinen en rijomstandigheden genieten van het rijden in uw Kuga, waardoor het ook een goede autokeus is voor een prettig rij avontuur met familie en vrienden. De Kuga beschikt over een goede grip en rijcontrole waarmee u zowel op de weg als off-road flink genieten kan. U kunt met de Kuga zelfs op ijs en natte oppervlakken rijden. Het fijnste van dit alles is dat de Kuga zijn vierwielsysteem automatisch activeert wanneer u het nodig hebt.

Ford S-MaxS-Max - Met de mogelijkheid om zeven passagiers mee te nemen, is de S-Max ongetwijfeld de meest ideale familie auto of personenvervoerder. Met zijn ruime interieur is de S-Max perfect voor werk en ontspanning. De S-Max beschikt op de tweede en derde rij over opvouwbare stoelen, waardoor hij in 32 verschillende mogelijke standen geconfigureerd kan worden. Naast het ongelooflijke ruime ontwerp is de S-Max ook voorzien van verschillende technologieën die u zo een extra comfortabele rijervaring aanbieden. De technologische mogelijkheden bestaan onder meer uit een achteruitrij camera en een blinde hoek informatiesysteem.

Ford GalaxyGalaxy - De Ford Galaxy is beschikbaar vanaf €40.495 en beschikt over geavanceerde technologie en een elegant ontwerp, zodat u op een hoog niveau van het comfort van zijn ruime interieur genieten kan. Naast zijn elegante en comfortabele ontwerp beschikt hij tevens over innovatieve snufjes, waardoor u de Galaxy de meest aantrekkelijke familieauto van dit moment kan noemen.