Automerken

Het laatste nieuws over auto´s en automerken

De opwindende visie van Fisker

Fisker Automotive Inc. is een autofabrikant met zijn hoofdkantoor in Anaheim, Californië in de VS en werd opgericht door Henrik Fisker en Bernhard Koehler. Na op 1 augustus 2007 opgericht te zijn, bestaat het bedrijf thans uit ongeveer 750 personen. Het produceerde zijn eerste auto, de Fisker Karma, in 2008. Sindsdien heeft de autofabrikant een aantal voertuigen en conceptauto's vervaardigd. De meeste van deze voertuigen zijn plug-in hybride auto´s en luxewagens. Het bedrijf had in het jaar 2012 enkele financiële en juridische problemen, maar is nu op weg naar herstel. Twee van de meest prominente auto´s van deze autofabrikant worden hieronder beschreven.

De automodellen van Fisker

Fisker KarmaFisker Karma - De op de North American International Auto Show in 2008 geïntroduceerde Fisker Karma is één van ´s werelds eerste productie plug-in hybride voertuigen. Hij valt in het premium groene auto segment en is een luxe sportsedan. Hoewel de lancering in 2009 plaatsvond, begon de eigenlijke levering van de Karma medio 2011. De Fisker Karma heeft een oplaadbare accu van 20,1 kWh dat afkomstig is van Watertown uit Massachusetts. Het EV aandrijfsysteem levert een vermogen van 400 pk en beschikt over een vol elektrische actieradius van 51 km. Deze 4-deurs sedan heeft twee elektromotoren die samen een vermogen tot 120 kW genereren. Met een gewicht van ongeveer 2400 kg bevat de Karma verschillende standaard functies. Deze bestaan onder meer uit een dak van zonnepanelen dat zowel de cabine zijn climate control systeem van energie voorziet als de accu helpt opladen. Hij beschikt over 201 pk vermogen en 1.330 Nm koppel. De Fisker Karma heeft een topsnelheid van 201 kilometer per uur en bevat een eco-vriendelijk interieur.

Fisker AtlanticFisker Atlantic - De Fisker Atlantic werd in 2012 door de automobielfabrikant op de New York International Auto Show onthuld. Het is een plug-in hybride conceptauto met achterwiel aandrijving en een motor voorin. Hij is voorzien van een gemakkelijk in te schakelen benzinemotor die elektriciteit kan genereren om de accu´s op te laden om zo in de aandrijving van zijn elektromotoren te voorzien. De Atlantic is qua ontwerp en uiterlijk vergelijkbaar met de Karma. Het is een 4-deurs, vierpersoons sedan met een te verwachten vol elektrisch bereik van 48 km. Andere details van de Atlantic, waaronder het motorvermogen, de topsnelheid en accu zijn nog niet vrijgegeven. De reden daarvan is dat de autofabrikant, als gevolg van financiële beperkingen, besloten heeft de productie van de Atlantic tot eind 2014 of 2015 uit te stellen.