Automerken

Het laatste nieuws over auto´s en automerken

Ferrari zijn snelle en warmbloedige auto´s.

Ferrari S.p.A. is een Italiaanse MNC die wereldwijd sportauto´s produceert en verkoopt. Het werd in 1947 door Enzo Ferrari opgericht en is in Maranello, Italië gevestigd. Ferrari is gespecialiseerd in het vervaardigen van snelle en hoog presterende race- en rallyauto´s. Zijn populariteit en faam zijn behoorlijk gestegen dankzij de opmerkelijke bijdrage van het bedrijf zijn deelname aan wedstrijden, met in het bijzonder de Formule One. Bekend om de productie van luxe en weelderige auto's heeft Ferrari thans meer dan 2.700 werknemers in dienst en genereert, volgens het financiële jaarverslag van 2011, meer dan 2,2 miljard euro aan inkomsten. Enkele van deze luxe en snelle auto´s worden hieronder in detail omschreven.

De automodellen van Ferrari

Ferrari CaliforniaFerrari California - De Ferrari California is een grand touring sportwagen die in 2008 door het bedrijf geïntroduceerd werd. Het is een tweedeurs hardtop cabriolet die geleverd wordt met een 223 kW aan vermogen genererende 4.3 V8 benzinemotor. De California is Ferrari´s eerste front motor voertuig met een V8 motor. Het is ook de eerste auto die voorzien is van een zeventraps transmissie met dubbele koppeling. Daarnaast is het tevens Ferrari´s eerste auto die over een opvouwbaar metalen dak, een multi-link achterwielophanging en directe brandstofinspuiting beschikt. Dit model kan in slechts 3,9 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur sprinten en heeft een topsnelheid van 310 kilometer per uur. Met zijn krachtige motor en efficiënte functies levert de Californië een aerodynamische prestatie.

Ferrari 458 ItaliaFerrari 458 Italia - De Ferrari 458 Italia is een middenmotor sportwagen die sinds 2009 door de autofabrikant wordt geproduceerd. Deze auto werd op een volledig innovatieve manier ontworpen en gebouwd. Hij beschikt over een nieuw design en geavanceerde technologieën vanuit het bedrijf zijn Formule 1 auto´s. Hij bevat een 4.5 V7 motor die 419 kW aan vermogen en 540 Nm koppel produceert. De motor biedt geavanceerde directe brandstofinjectie, die de auto brandstof efficiënt maakt en tevens hoge prestaties levert. De 458 Italia heeft een topsnelheid van 325 kilometer per uur en accelereert in 3,4 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur. Met een geweldig design en een verrukkelijk interieur en buitenkant is de 485 Italia een sportief model die de sportwagen liefhebbers absoluut niet kunnen negeren.

Ferrari F12Ferrari F12 - De Ferrari F12, die ook wel de Ferrari F12 Berlinetta genoemd wordt, is een Gran Turismo met een voorin geplaatste middenmotor en werd in 2012 door het autobedrijf gelanceerd. Het F12 model wordt geleverd met een 6262 cc 65° V12 motor die 544 kW aan vermogen en 690 Nm koppel produceert. Hij heeft een maximum snelheid 340 kilometer per uur. Hij spurt in 3,1 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur en na 8,5 seconden wordt de 200 kilometer per uur bereikt. De motor van dit model is efficiënter en krachtiger en vermindert tevens met een aanzienlijk percentage de CO2-uitstoot. Voor zijn strakke design, aantrekkelijk functies, gedurfde en agressieve prestaties kreeg de Ferrari F12 van het Top Gear magazine de Supercar of the Year 2012 Award.

Ferrari FFFerrari FF - De Ferrari FF is een Gran Turismo die in 2012 door de autofabrikant uitgebracht werd. De FF in de naam staat voor Ferrari Four die aangeeft dat er vier zitplaatsen aanwezig zijn en dat het over vierwielaandrijving beschikt. Dit is het bedrijf zijn eerste vierwielaangedreven model. Hij is beschikbaar in de 3-deurs ”shooting brake” stijl. Er werden 800 modellen geproduceerd en verkocht in het eerste jaar van zijn introductie. Deze populaire auto is voorzien van een 6262 cc 65° V12 motor die 485 kW aan vermogen en 683 Nm koppel genereert. Het accelereert in 3,7 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur en heeft een topsnelheid van 335 kilometer per uur. Het FF model heeft een eigentijds design en een ruim en luxueus interieur en buitenkant. Deze auto won ook de Estate Car of the Year Award 2011 van het Top Gear magazine.