Automerken

Het laatste nieuws over auto´s en automerken

Daihatsu Motors: de reis van een oude legende.

De Daihatsu Motor Co. Ltd. werd in 1907 in het Japanse Ikeda bij Osaka opgericht, alwaar het tevens zijn hoofdkantoor heeft. Het is de oudste autofabrikant van Japan en biedt werk aan ongeveer 12.590 mensen. Het is eigenlijk in 1951 ontstaan toen zijn voorganger Hatsudoki Seizo Co. Ltd geherstructureerd werd. Het produceert meestal kleine auto's en off-road voertuigen. De topmerken zijn Cuore, Terios (4 en 7 zitter), Gran Max en Sirion.

Daihatsu begon na 1960 met de export van auto's naar Europa, maar was pas na 1980 in staat om er op een grotere schaal auto's te verkopen. Het heeft een relatief klein aandeel van ongeveer 1,18% van de totale Nederlandse automarkt. In januari 2011 werd er aangekondigd dat het vanaf 31 januari 2013, als gevolg van een enorme stijging van de Japanse Yen, zijn verkoop van auto´s in Nederland zal stoppen.

De automodellen van Daihatsu

Daihatsu CuoreDaihatsu Cuore - De Daihatsu Cuore, die ook wel bekend is als de Charade en Domino, werd in 1980 gelanceerd en er zijn momenteel zeven generaties van op de markt. Zijn werkelijke naam is Daihatsu Mira en het werd ontwikkeld als een klein voertuig in een personenauto, bestelwagen en pick-up uitvoering. In 2006 werd zijn zevende versie als een personenauto gelanceerd. Dit is een 3- deurs of 5-deurs hatchback die voorzien is van een motor met een cilinderinhoud van 658cc. In het Verenigd Koninkrijk heeft hij een cilinderinhoud van 996 cc dankzij een ingebouwde Toyota KR motor. De driecilinder motor kan een vermogen van 43kW met een koppel van ongeveer 95 Nm genereren. Hij bestaat in een handgeschakelde vijfversnellingsbak en drietraps automaat en heeft een brandstofverbruik tussen de 21 en 25,5 kilometer per liter. Zijn motor produceert, vanwege strategisch geplaatste dempende materialen, aanzienlijk minder geluid en trillingen om zo de rit een stuk aangenamer te maken. Het is dankzij zijn elegante en unieke design ook een mooi voertuig. Zijn interieur is zeer ruim en voorzien van de allerlaatste technieken en features en bieden zo een ultiem comfort aan zijn passagiers. Dit is tevens een fantastisch voertuig aangezien hij aan ongewoon hoge veiligheidsnormen voldoet en buitengewoon goede prestaties aanbiedt.