Automerken

Het laatste nieuws over auto´s en automerken

Citroën: de ongeslagen speler.

Citroën is een toonaangevende Franse automobielfabrikant en heeft zijn hoofdkantoor in Frankrijk. Het werd in 1919 opgericht en is momenteel een dochteronderneming van PSA Peugeot Citroën. Het was het eerste massaproductie autobedrijf en is pionier met het concept van de creatie van een dealernetwerk. Dit netwerk zou helpen bij het complimenteren van de auto. Het is Europa´s grootste autofabrikant en in 2011 ging het om 1.435.688 verkochte modellen. Het biedt aan 13.900 werknemers werk en heeft met zijn revolutionaire techniek en innovatie een grote reputatie opgebouwd. Het totale marktaandeel van Citroën was in de afgelopen 30 jaar 4,61%. Hier volgen een aantal modellen dat op de Europese markt aangeboden wordt.

De automodellen van Citroën

Citroen C-ZeroCitroën C-Zero - Ook wel bekend als de Peugeot iOn, Mitsuoka Like en Mitsubishi i-MiEV, is de C-Zero is een elektrische 5-deurs hatchback die in Europa verkocht wordt. In 2010 begon zijn verkoop in Europa en dit model heeft bewezen enorm economisch te zijn. Hij beschikt over een efficiënte elektromotor en een accu die gemakkelijk, met behulp van een standaard thuislader, opgeladen kan worden. Hij heeft tijdens het rijden dus geen CO2-uitstoot en is uitermate geschikt voor het woon-werkverkeer in de drukke straten van stedelijke gebieden. Hij heeft een gemiddeld bereik van 160 kilometer. Nu de meeste autofabrikanten milieuvriendelijke voertuigen produceren, is de C-Zero een kleine en zuinige auto die perfect in de dagelijkse behoefte voorziet.

Citroen C1Citroën C1 - Deze kleine stadsauto werd in 2005 door Citroën gelanceerd en is nog steeds op de Europese markten te koop. Hij is in een 3-deurs en 5-deurs hatchback versie beschikbaar en werd ontwikkeld in een joint venture van Citroën met Toyota. Aangedreven door een efficiënte motor en ontworpen met innovatieve functies, is deze hatchback het beste geschikt voor woon-werkverkeer in de stad. Het is qua brandstofverbruik, volgens een Duits tijdschrift, de twee na beste auto. De buitenkant en het interieur zijn met behulp van moderne technisch details en functionaliteit gebouwd. Deze auto is daardoor zowel efficiënt als betrouwbaar.

Citroen C3Citroën C3 - Uitgerust met een scala aan motoren is de C3 een supermini auto die in 2002 door Citroën gelanceerd en vervaardigd wordt. Het is een 5-deurs hatchback met een gewicht van ongeveer 1050 kg. Gebouwd in overeenstemming met de Peugeot 207, zijn de C3 componenten vergelijkbaar met die van de 207. De C3 heeft door de jaren heen een aantal design en structurele veranderingen meegemaakt. Elke wijziging was gekoppeld aan een beter brandstofverbruik en een aantrekkelijker design. Het is onnodig om te vermelden dat de C3 een extreem comfort verstrekt en ook een aangename rijervaring aanbiedt.

Citroen C4Citroën C4 - De C4 is een kleine familieauto die in Europa in de C-segment categorie valt. Hij werd aanvankelijk in 2004 geïntroduceerd, maar een aangepaste versie met een innovatief front, ”omgekeerde haaievinnen” en andere herzieningen werd in 2008-2009 gelanceerd. Dit model werd in 2005 tweede in de Europese auto van het jaar verkiezing. De tweede in 2010 gelanceerde versie beschikt over meer ruimte en was alleen als een 5-deurs hatchback beschikbaar. Zijn vernieuwde ontwerp is eenvoudig maar stijlvol. Met een verbeterde inrichting en technologie werd deze tweede C4 generatie bekroond met de Europese NCAP Advanced Award voor zijn innovatieve ingebouwde eTouch Emergency and Assistance System.

Citroen C5Citroën C5 - De Citroën C5 is een grote familieauto van het Franse automerk die vanaf begin 2001 geproduceerd werd. De tweede generatie van de C5 werd officieel in 2007 uitgebracht en wordt zelfs vandaag nog op de Europese markten verkocht. Het kan gezegd worden dat deze mooie sedan met zijn aerodynamische vorm en strakke design toch wat meer Duits dan Frans aandoet. Dit model heeft in stapjes een aantal cosmetische veranderingen doorgaan en hetzelfde geldt voor zijn motor. Met al zijn enorme innovatieve eigenschappen en functies heeft de C5 voor zichzelf een nieuwe standaard gesteld.

Citroen C-CrosserCitroën C-Crosser - De Citroën C-Crosser is een joint venture van PSA Peugeot Citroën en de Mitsubishi Motors Corporation. De C-Crosser is een compacte crossover SUV die door Citroën ontworpen en in 2007 gelanceerd werd. Hij is met een gewicht van 1750 kg een zware 4-deurs SUV. Het is de eerste Japans geproduceerde auto die onder een Franse naam verkocht wordt. Deze SUV is snel, luxe en comfortabel. Met zijn geavanceerde technologie en verbeterde functies is dit een prachtige auto die gemakkelijk de aandacht van autoliefhebbers opeist. Hij is sportief, aantrekkelijk en aangenaam om in te rijden.

Citroen-DS3Citroën DS3 - De DS3 is een supermini hatchback die in 2009 door de Franse autoreus ontwikkeld is. De DS3 was de eerste auto in het DS gamma die door Citroën geïntroduceerd werd. De Citroën DS3 is een compacte auto die geconfronteerd wordt met de concurrentie van andere compacte auto´s, zoals de Audi A1, de Mini, enz. Het is een 3-deurs hatchback en is respectievelijk 3950 mm, 1710 mm en 1460 mm in lengte, breedte en hoogte. Het is ook de eerste auto met een ”product placement” in een Britse muziekvideo. Met zijn moderne functionaliteit en uitstekende techniek werd het door het Top Gear Magazine als auto van het jaar 2010 bekroond.

Citroen-DS4Citroën-DS4 - In 2012 presenteerde de autofabrikant de Citroën DS4, een luxe voertuig en het voornaamste submerk van de DS lijn. Het is een compacte 4-deurs hatchback die ongeveer 1400 kg weegt. De buitenkant van de DS4 is verrukkelijk en met een mooie stijl ontworpen. De autoreus heeft de nieuwste technologie en techniek gebruikt bij de productie van deze auto. Met zijn fantastische uiterlijk en efficiënte functionaliteit werd de DS4 bij het International Automobile Festival gekozen als de mooiste auto van het jaar.

Citroen-DS5Citroën-DS5 - De DS5 werd in april 2011 als een compacte zakenauto op de Shanghai Auto Show geïntroduceerd. Hij was daarna eind 2011 in Europa te koop. Deze 4-deurs hatchback ziet er prachtig uit en staat symbool voor luxe en status. Deze conceptauto heeft een opwindend interieur en buitenkant. Zijn exterieur is aantrekkelijk en stijlvol. Het interieur is door de luchtvaart geïnspireerd en is uitgerust met de meest moderne functies. De DS5 familieauto heeft bij een flink aantal autoliefhebbers interesse opgewekt.

Citroen JumpyCitroën Jumpy - Uit de reeks van minibusjes die Citroën fabriceert, is de Jumpy een soort bestelwagen die sinds 1995 geproduceerd wordt en in 2004 een belangrijke wijziging onderging. Dit busje wordt hoofdzakelijk voor commerciële doeleinden gebruikt en beschikt over krachtige motoren. Hij heeft ook meer laadruimte en voorzieningen, plus een mooiere stilering in vergelijking met zijn vorige versie. Deze Jumpy wordt in Spanje als voertuig door de nationale politie gebruikt.

Citroen C-CactusCitroën C-Cactus - De C-Cactus is een conceptauto die in 2007 op de Frankfurt Motor Show onthuld werd. Met een gewicht van ongeveer 1306 kg verbruikt dit voertuig dankzij zijn hulpbronnen weinig energie en heeft het ook weinig CO2-uitstoot. Het is een eco-vriendelijke en zuinige hybride auto die voorzien is van een modern en aantrekkelijk design. De materialen die voor het vervaardigen van de C-Cactus gebruikt werden zijn recyclebaar. Met zijn opvallende eigenschappen, een innovatief design, technologisch geavanceerde functionaliteit en zijn algemene aantrekkelijk prestaties is de C-Cactus een efficiënt en economisch voertuig voor onze hedendaagse moderne samenleving.

Afgezien van de hierboven genoemde modellen produceert de Franse autofabrikant nog vele andere voertuigen in verschillende categorieën. Deze categorieën omvatten verschillende auto´s uit de hatchback, sedan en SUV klasse. Ze vervaardigen ook een flinke hoeveelheid vrachtwagens en bussen, hybride auto´s, elektrische voertuigen, enz. Deze grote autofabrikant heeft ook een lange lijst van conceptauto´s met de nieuwste technologie op zijn naam staan.

Citroën heeft er altijd hard naar gestreefd en met veel inzet de moeite gedaan om auto´s te produceren die het publiek graag wenst. Elk nieuw model dat het uitbracht is gekoppeld aan innovatieve functies en ontwerpen. Kwaliteit is voor deze autofabrikant altijd van primair belang geweest en het draagt er zorg voor om zijn hoge normen van kwaliteit in elk van zijn producties te handhaven. Zijn Research & Development team is voortdurend bezig om de prestaties te verbeteren.