Automerken

Het laatste nieuws over auto´s en automerken

De zuinige en Award winnende auto´s van Chevrolet.

Chevrolet, of ook wel Chevy genoemd, is een divisie van de General Motors Company. Het is een Amerikaans merk dat in 1911 opgericht werd. Zijn hoofdkantoor is in Detroit en in de afgelopen 30 jaar heeft Chevy in Nederland een totaal auto marktaandeel van 0, 45% opgebouwd. Chevrolet produceert een flink aantal auto's, waarvan de meeste zuinig zijn en won ook verschillende prijzen voor hun techniek en prestaties. In Europa wordt de door dit merk geleverde voertuigen merendeels door GM in Zuid Korea vervaardigd.

De automodellen van Chevrolet

Chevrolet SparkSpark - De Spark is een kleine stadsauto die sinds 1998 door Chevrolet geproduceerd wordt. De tweede generatie van deze 5-deurs hatchback werd in 2005 uitgebracht, gevolgd door de derde generatie in 2010. De nieuwere Spark werd bewust voor de jonge volwassenen doelgroep aangepast, aangezien die graag een fun-loving, spannende en zuinige auto wensen om die in de drukke straten van de stad in te zetten. Varianten van dit model worden in verschillende landen onder verschillende merken en configuraties verkocht. In Europa is er bij de Chevrolet Spark een keuze mogelijk uit de 1.0 en 1.2 I4 motoren. Dit model heeft weinig CO2-uitstoot en is behoorlijk comfortabel en veilig om in te rijden.

Chevrolet AveoAveo - De Chevrolet Aveo is een sub compacte auto en wordt sinds 2002 door de autofabrikant vervaardigd. Het wordt in 120 landen onder zes merken verhandeld. Deze merken zijn Chevrolet, ZAZ, Suzuki, Daewoo, Pontiac en Holden. In 2011 werd de tweede generatie van dit model als een conceptauto uitgebracht en was voorzien van een M32 6-versnellingsbak, 19 inch wielen en een 1.4 Turbo Ecotec motor. Deze motor produceert een vermogen van 101 kW en 167 Nm koppel. De Aveo is in twee varianten, in de vorm van een 4-deurs sedan en een 5-deurs hatchback, beschikbaar. Zowel de hatchback als de sedan versie is zeer efficiënt ontworpen om zo luxe, comfort, efficiëntie en zuinigheid aan te bieden.

Chevrolet CruzeCruze - De Cruze is een auto die sinds 2008 door de automaker ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd wordt en is in drie verschillende carrosserievormen leverbaar. Dit zijn een 4-deurs sedan, 5-deurs hatchback en een 5-deurs stationwagen. De Cruze is op een volledig professionele manier ontworpen en gebouwd en heeft een carrosserie die uit 65% hoogwaardig staal bestaat. Hij is dusdanig ontworpen dat het model niet alleen uitzonderlijke prestaties levert, maar tevens minder lawaai en trillingen produceert. Hij wordt vervaardigd met behulp van de moderne technologische systemen en mechanismen. Chevrolet heeft de Cruze ook met speciale veiligheidsmechanismen uitgerust om gevaar te detecteren en botsingen te voorkomen.

Chevrolet OrlandoOrlando - De Chevrolet Orlando is een compacte 5-deurs MPV/SUV die voor het eerst in 2010 door Chevrolet geleverd werd. Dit minibusje is in een benzine, LPG en dieselmotor beschikbaar en heeft een handmatige zesversnellingsbak of een zestraps automaat. Het Canadese model van de Orlando heeft een 2.4 viercilinder benzinemotor, terwijl het Europese model over een 1.8 benzine- of een 2.0 dieselmotor beschikt. Wereldwijd, afhankelijk van het model en het type motor dat geïnstalleerd is, produceert de Orlando benzinemotor een vermogen die varieert van 104 tot 138 kW. De LPG motor genereert 96 kW en de dieselmotor levert tussen de 96 kW en 120 kW. Dit model ontving de 5 sterren veiligheidsrating in de Europese NCAP testresultaten.

Chevrolet VoltVolt - De Chevrolet Volt is een plug-in hybride voertuig dat in 2011 door de door de autofabrikant uitgebracht werd. Hij wordt in Europa als de Opel Ampera verkocht. Er is, sinds de uitlevering ervan, veel vraag naar de Volt en Ampera. Om die reden staat de Volt bovenaan de lijst van best verkochte plug-in hybride elektrische auto in de VS en de Ampera als de best verkochte familie plug-in hybride ter wereld. De Chevy Volt is de meest zuinige compacte auto en werkt als een pure accu of te wel als een volledig elektrisch voertuig. De Volt heeft ongetwijfeld een hoop populariteit opgedaan nu veel bedrijven de productie naar milieuvriendelijke auto's verschuift. Voor zijn efficiëntie en concept heeft het sinds de release diverse prijzen gewonnen, waaronder: 2009 Green Car Vision Award, 2011 Noord Amerikaanse Auto van het Jaar Award, 2011 Green Car van het Jaar Award, 2011 World Green Car Award en de 2012 Europese Auto van het Jaar Award.

Chevrolet CaptivaCaptiva - De Chevrolet Captiva is een middelgrote SUV die sinds 2006 door de autofabrikant ontwikkeld is. De Captiva werd herzien en vernieuwd en dit gewijzigde model is in 2011 uitgebracht. Dit gefacelifte model heeft een vernieuwd front, nieuwe LED richtingaanwijzers, aangepaste zijdelingse ventilatieopeningen en vernieuwde wielen. Hij beschikt over een 3.2 Alloytech V6 motor met een vijftraps automaat. De Chevrolet Captiva is gedurfd en stevig qua uiterlijk en ontwerp. Hij heeft een strak en stoer uiterlijk en een ruim en technologisch geavanceerd interieur. Zijn laatste model is hoog presterend en biedt een spannende en comfortabele rijervaring.

Chevrolet CamaroCamaro - De Camero wordt sinds 1966 door Chevrolet geproduceerd. Sommige versies worden geclassificeerd als een ”muscle car” en enkele anderen als een ”pony car”. Er bestaan vier generaties van deze auto die eerder tussen 1966 en 2002 uitgebracht zijn. De vijfde generatie van deze auto werd in 2009 geïntroduceerd. Deze auto werd als een cabriolet conceptauto geshowd die met de beste details en mogelijkheden ontworpen en ontwikkeld werd. De Camaro won in 2010 de World Car Design of the Year Award. Een speciale editie van deze auto, met unieke kleuren en functies, werd ter herdenking van de 45ste verjaardag van de Camaro in november 2011 gelanceerd.

Chevrolet CorvetteCorvette - De Chevrolet Corvette is een sportwagen die sinds 1953 door de automaker gefabriceerd wordt. Tot heden bestaan er zes generaties. De huidige en zesde generatie behoudt zijn motor voor en het uniek design aan de achterzijde. Afgezien van deze twee details is bij de nieuwe Corvette al het andere geherstructureerd en herontworpen. Hij bevat innovatieve en efficiënte motoren, de meest recente functies en technologie, een ruim en comfortabel interieur en een sportieve en prachtige buitenkant. De Chevy Corvette heeft 11 keer de titel van Indianapolis 500 Pace Car gewonnen. De laatste keer dat de auto deze titel kreeg was in 2012.