Automerken

Het laatste nieuws over auto´s en automerken

De luxueus uitgeruste Cadillac modellen.

Cadillac is het twee na oudste Amerikaanse luxe-automerk en is eigendom van General Motors. Het werd oorspronkelijk in 1902 door Henry Ford opgericht en heeft zijn hoofdkantoor in Michigan. Het bedrijf verkoopt zijn luxe auto's momenteel in 37 landen. In 2011 verkocht het in de VS een totaal van 152.389 auto´s. De VS en China zijn de grootste afzetmarkten. Deze autofabrikant heeft een ruim assortiment en hieronder worden er drie van besproken.

De automodellen van Cadillac

Cadillac CTSCadillac CTS - De Cadillac CTS is een middelgrote luxeauto die sinds 2012 door de autofabrikant geproduceerd wordt. Hij heeft momenteel drie verschillende variaties: coupé, sedan en sport wagon. Nadat hij in 2002 als een sport sedan geïntroduceerd werd, is de CTS erin geslaagd om een heleboel awards en erkenning te ontvangen. In 2008 werd de tweede generatie met een coupé en sportwagon uitvoering geïntroduceerd. Hij heeft de keus uit zes typen motoren met een gevarieerd vermogen. Met zijn ruime interieur, een fantastisch ontworpen exterieur en de nieuwste voorzieningen, zoals het navigatiesysteem, heeft de Cadillac CTS vooral in de VS een immense populariteit en aanhang van autoliefhebbers opgebouwd. Hij wordt alom geprezen en zijn uiterlijk en mogelijkheden zijn zeer geschikt voor de autoliefhebbers die graag een goed uitziende en hoog presterende coupe, sedan of sport wagon wensen.

Cadillac SRXCadillac SRX - De Cadillac SRX is een middelgrote crossover SUV die sinds 2004 door het automerk vervaardigd wordt. Hij wordt in grote aantallen op de Chinese markt verkocht. Dit model was in 2010 en 2011 tevens het best verkochte model in de VS. De SRX, die in 2010 als het tweede generatie model uitgebracht werd, was uitgerust met een 3.0 liter direct injection V6, die afgeleid is van de 3.6 liter eenheid waarmee de CTS was uitgerust. In mei 2010 riep General Motors, als gevolg van een mogelijke motorstoring, ongeveer 550 auto´s van deze tweede generatie terug. Als gevolg van zijn slechte verkoopcijfers werd de productie van deze SRX in januari 2011 stopgezet. Na al deze tegenslagen, start Cadillac nu met de verkoop van een nieuwe versie. Dit gerestylede en aangepaste SRX ontwerp is met talloze innovatieve functies uitgerust.

Cadillac EscaladeCadillac Escalade - De in 2000 gelanceerde Cadillac Escalade is een luxe full-size SUV. Met de introductie van de Escalade betrad Cadillac zich voor de eerste keer op de beroemde SUV markt. Hij werd in 2002 herontworpen om beter binnen de nieuwere autolijn te passen die Cadillac gedurende die tijd invoerde. De huidige en derde generatie van de Escalade werd in 2007 geïntroduceerd. Gedurfd en aantrekkelijk qua uiterlijk en functionaliteit heeft dit model 301 kW aan motorvermogen en een 563 Nm koppel. Daarnaast beschikt het standaard over functies zoals drie airconditioning zones, cruise control, remote start en een premium geluidssysteem. De Cadillac Escalade bevat ook vele innovatieve en technologisch geavanceerde systemen en mechanismen. Hij is uiterst efficiënt en comfortabel. Deze luxe SUV biedt hoge prestaties en de ultieme rijervaring. De autofabrikant is van plan de vierde generatie van de Escalade in 2015 uit te brengen. Er wordt verwacht dat dit model gebaseerd is op General Motor zijn innovatieve vrachtwagen platform.