Automerken

Het laatste nieuws over auto´s en automerken

BMW en zijn prachtig gecreëerde auto's

Bavarian Motor Works (BMW) is een Duits bedrijf dat auto's, motoren en motorfietsen produceert. Het werd in 1917 opgericht en is in München gevestigd. Het is tevens het moederbedrijf van Rolls-Royce Motors en produceert in alle segmenten en categorieën diverse luxe high-end voertuigen. Alle auto´s van BMW zijn zuinig en leveren een grote en uiterst plezierige rijervaring. BMW heeft de afgelopen 30 jaar met al zijn auto´s in Nederland een marktaandeel van ongeveer 2,53% opgebouwd. Een aantal van hun automodellen worden hieronder beschreven.

De automodellen van BMW

BMW 1 SerieBMW 1 serie - De BMW 1 serie is een collectie van kleine familieauto's die in Europa in het C-segment vallen. Deze auto's worden sinds 2004 in 4 verschillende carrosserievormen geproduceerd. Dit is een perfecte familieauto voor in de stad en is beschikbaar als een 2-deurs coupé, 5-deurs hatchback, 2-deurs cabriolet en 3-deurs hatchback. De meest recente BMW 1 serie was in 2012 te koop. Aangedreven door de nieuwe 1.6 benzine- en 2.0 dieselmotoren werd deze unieke hatchback met een coupé stijl door het Top Gear Magazine als de meest sportieve auto van 2012 gekroond.

BMW 3 SerieBMW 3 Series - Deze serie van compacte zakenauto´s wordt sinds 1975 vervaardigd. Hij wordt in 5 verschillende carrosserievormen geproduceerd en bestaat uit 6 verschillende generaties. Als winnaar van vele prijzen is hij ook het best verkochte model de autofabrikant en levert in totaal tot 30% van de jaarlijkse bruto verkoop van BMW. De zesde en huidige generatie heeft viercilindermotoren die een vermogen tussen de 135 en 245 pk genereren. Hij beschikt over moderne technologieën zoals variabele kleppentiming, directe brandstof injectie en sequentieel geplaatste turbo´s. De BMW 3 serie is vanwege zijn ontwerp en technologie het meest populair en dus ook de autofabrikant zijn bestseller.

BMW 5 SerieBMW 5 Series - De BMW 5 serie is een reeks van zakenauto´s die sinds 1972 door de grote autofabrikant vervaardigd wordt. Hij is momenteel in zijn 6de generatie en wordt in 2 verschillende stijlen geproduceerd, namelijk de sedan en een touring uitvoering. Het is het twee na best verkochte BMW model en draagt bij tot 50% van de autofabrikant zijn winst. De huidige generatie kent veel verbeteringen en aanpassingen in vergelijking met zijn oudere generaties. Hij is luxer en tegelijkertijd efficiënter. De buitenkant ziet er traditioneel en sober uit en het interieur is overzichtelijk en ongecompliceerd. De BMW 5 serie is een prestatiegerichte auto.

BMW 6 SerieBMW 6 serie - Dit is een lijn van zakelijke coupé´s waarvan het eerste model in 1976 werd uitgebracht. Een aantal jaren later introduceerde BMW in 2003 een nieuw model dat beschikking werd gesteld als een 2-deurs coupé en een 2-deurs cabriolet. Hij heeft een motorvermogen van 245 kW. De derde generatie van de 6 serie werd in 2010 geïntroduceerd. Hij had een zescilinder TwinPower turbomotor die een vermogen van 239 kW produceerde. De BMW 6 serie is uniek in zijn soort en portretteert duidelijk luxe en comfort.

BMW 7 SerieBMW 7 serie - De BMW 7 serie bestaat uit een reeks van grote luxe voertuigen en wordt sinds 1977 geproduceerd. Het is de autofabrikant zijn paradepaardje en is enkel als een grote limousine of een 4-deurs sedan beschikbaar. Deze serie is fundamenteel de eerste gebruiker van nieuwere technologieën en exterieur ontwerpen. De 5e generatie van deze serie werd in 2008 gelanceerd en beschikte over talrijke motoruitvoeringen en functies. Zijn zescilinder dieselmotor levert een vermogen van 245 pk. Met zijn beperkte CO2-uitstoot is dit model de meest milieuvriendelijke onder de traditioneel aangedreven luxe auto's.

BMW X 1BMW X 1 - De BMW X 1 is een compacte crossover SUV die sinds 2009 vervaardigd wordt. Hij is op een soortgelijk platform als de BMW X 3 gebouwd, maar is iets kleiner en goedkoper in vergelijking met BMW X 3. De meest recente versie van de X 1 heeft minder motorvermogen. Hij beschikt onder meer over functies als adaptive cruise control, performance control en licht verhoogde zitplaatsen. De X 1 is comfortabeler en gemakkelijker om in te rijden en is ingetogen maar stijlvol en efficiënt.

BMW X 3BMW X 3 - De BMW X 3 is een crossover die sinds 2003 door de autofabrikant vervaardigd wordt. Hij wordt in 2 generaties geproduceerd, waarvan de tweede generatie in 2004 gelanceerd werd. De modellen van beide generaties worden tot op heden verkocht. De X 3 werd op de markt gebracht als een Sports Activity Vehicle. Qua uiterlijk is de X 3 slim en sportief. Hij is een droom van de meeste autoliefhebbers. Hij is ruim, groot, prachtig en technologisch geavanceerd. De X 3 is een 5-deurs wagen die intelligentie en klasse symboliseert. De meest recente versie is echter niet wereldwijd beschikbaar.

BMW X 5BMW X 5 - De BMW X 5 is een middelgrote luxe crossover SUV. Hij valt in Europa in het J-segment. Hij wordt sinds 1999 vervaardigd. Dit model was de eerste ooit door de autofabrikant geproduceerde SUV en staat in Groot Brittannië bekend als ”Four-by-Four”. Hij heeft twee generaties, waarvan de tweede in 2006 gelanceerd werd. Deze tweede generatie werd met talrijke nieuwe technologische vooruitgangen geleverd. Deze functies omvatten onder meer het iDrive-systeem, een optionele 3de rij zitplaatsen, veiligheidsmaatregelen en diverse nieuwe innovatieve mogelijkheden. De X 5 biedt grote prestaties in combinatie met een innovatief ontwerp en uitstraling.

BMW X 6BMW X 6 - De BMW X 6 is een middelgrote luxe crossover die sinds 2008 geproduceerd wordt. Dit model wordt op de markt gebracht als een gecombineerde Sports Activity Coupé, met de kenmerken van een sportcoupé en een SUV. De X 6 beschikt over mogelijkheden als vierwielaandrijving, grote banden, ”all-weather” mogelijkheid, een gewaagd ontwerp, een stijlvol interieur en exterieur, een dramatische hellend dak, nieuwe technologische mechanismen en innovatieve systemen. Deze high-performance X 6 heeft een motorvermogen van 408 kW en kan in slechts 5 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur optrekken. Hij is daarnaast met nog veel meer functies en nieuwe technologieën uitgerust.

BMW Z4BMW Z4 - De sinds 2002 vervaardigde BMW Z4 is een sportwagen met achterwielaandrijving die in zijn debuutjaar het ”Design of the Year award” van het ”Automobile Magazine” won. Later in 2009 won het tevens een Red Dot Design Award. De tweede generatie Z4 is een cabriolet- coupé met een opklapbare hardtop. Hij beschikt over een 2.0 viercilinder twin-scroll turbomotor. De Z4 is een luxe 2-deurs sportwagen/roadster die er, zowel aan de buitenkant als in het interieur, qua vormgeving innovatief en aantrekkelijk uitziet.

BMW MBMW M - De BMW M of BMW Motorsport werd gemaakt om de autofabrikant zijn raceprogramma te vergemakkelijken en was immens populair in de jaren zestig en zeventig. Deze met M logo´s voorziene auto's hebben onder andere gemodificeerde ophangingen, motoren, interieurafwerking, transmissie, aerodynamica en exterieur aanpassingen. Deze voorzieningen hielpen mee om deze auto's van hun concurrenten te onderscheiden. Naast deze eigenschappen hebben de BMW M auto´s ook een compleet sportieve look en design. Dit zijn gedurfde, strakke en krachtige auto's. Ze staan bekend om hun efficiëntie en uitstekende prestaties.

Hybride BMWHybride BMW - De BMW hybride auto's zijn zéér zuinig en bieden een uitstekende rijervaring. Dit model beschikt over een innovatief en intelligent energie beheersysteem. Hij is uitgerust met zowel een verbrandings- als een elektromotor die in perfecte harmonie samenwerken, krachtige lithium-ion accu´s en een intelligent hybride systeem die van hem een ongelooflijk zuinig voertuig maakt. BMW heeft hybride modellen in de BMW 3 serie, BMW 5 serie en BMW 7 serie. Deze hybride auto´s hebben weinig CO2-uitstoot en creëert ook een laag brandstofverbruik. Dit model biedt met zijn innovatieve systemen en technologie, naast een enorme luxe en comfort ook een duurzame mobiliteit.