Automerken

Het laatste nieuws over auto´s en automerken

De technische innovatie en design van Bentley.

Bentley Motors Ltd is een Britse autofabrikant die alleen luxe high-end auto's produceert. Bentley werd op 18 januari 1919 opgericht en is gevestigd in Cheshire, in het Verenigd Koninkrijk. Door de jaren heen werd het door diverse autoreuzen overgenomen, maar het bleef zijn auto´s altijd onder de eigen merknaam Bentley verkopen. Al zijn auto's zijn luxe en technologisch geavanceerd. Op basis van de jaarverslagen van 2011 heeft Bentley een opmerkelijke groei van 10% in het Nederlandse marktaandeel van auto´s aangetoond. De statistieken van november 2012 tonen aan dat de meeste Bentley auto´s voor China vervaardigd worden.

De automodellen van Bentley

Bentley ContinentalBentley Continental - De Continental is een luxe ”Grand Touring” coupé die in 2003 door de autofabrikant uitgebracht werd. Na een proces van herstructurering en modernisering werd de meest recente versie in 2011 geïntroduceerd. Deze Continental GT versie is uitgerust met een twin-turbocharged 4 L V8 motor die een vermogen van 373 kW en een koppel van 660 Nm produceert. Hij kan in slechts 4,8 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur accelereren en heeft een topsnelheid van ruim 300 kilometer per uur. De GT biedt vele features, waaronder een cilinder deactiverende technologie. Deze technologie helpt mee de efficiency van het brandstofverbruik met 8% te verbeteren. Andere voorzieningen omvatten eco-banden, een intelligente dynamo, een beter warmtebeheer van de motor en minder brandstofgebruik, een hoge snelheid, geavanceerde technologie en functionaliteit en nog veel meer. Over het geheel levert dit luxe voertuig, met zijn voortreffelijke uitstraling en ontwerp, opwindende en krachtige prestaties en levert de ultieme rijervaring.

Bentley MulsanneBentley Mulsanne - De Bentley Mulsanne is een luxe 4-deurs sedan, die voor het eerst in 2009 door de fabrikant onthuld werd. Dit paradepaardje is opmerkelijk aangezien dit de eerste auto is die sinds 80 jaar onafhankelijk door Bentley Motors ontworpen is. Hij heeft een 6.75 L OHV V8 motor ingebouwd. Deze motor is lichter in gewicht en beschikt over een cilinder de-activeringssysteem dat de auto helpt bij het verminderen van het brandstofverbruik. De buitenkant en het interieur van de Mulsanne zijn luxe en van executive klasse. Zijn stalen knoppen op het dashboard, grote wielen met speciale beschermende banden, een ruime keus qua kleuropties en de beschikbaarheid van speciaal maatwerk maken van deze directiewagen een superieure auto tussen al zijn concurrenten. Hij is tevens uitgerust met een executive interieurconcept, dat wil zeggen met de meest innovatieve en geavanceerde technologie, die meehelpt zijn executives onderweg te assisteren. WiFi connectiviteit, LED schermen, iPod aansluitingen en vele andere soortgelijke features zijn standaard in deze auto ingebouwd. De Mulsanne is in het kort een perfecte combinatie van stijl en klasse.