Automerken

Het laatste nieuws over auto´s en automerken

Auto import vooruitzichten en trends 2019

Het was laatst in het nieuws, o.a. bij RTL 4 dat steeds meer Nederlanders een nieuwe of tweedehands auto importeren uit het buitenland in plaats van hier in eigen land te bemachtigen. De redenen zijn simpel, geld besparen. Veel geld besparen want dezelfde auto kan over de grens duizenden zo niet tienduizenden Euro’s goedkoper zijn.

Wat zijn dan de bronnen waar deze Nederlanders de auto vandaan halen. De overgrote meerderheid gaat naar Duitsland. Daar is de automarkt misschien wel op zijn meest gunstig in de hele EU. Maar ook België is een land waar men op goedkopere wijze een auto kan aanschaffen.

Voor komend jaar voorzien we niet dat dit gaat veranderen, sterker nog het wordt steeds makkelijker om te importeren dankzij de diensten van gespecialiseerde bedrijven waaronder easyimport. Dit soort bedrijven neem alle logistiek en administratie uit handen. Natuurlijk zullen er altijd mensen blijven met nationalistische gevoelens, willen alleen in eigen land kopen. Weer anderen zijn misschien te lui om op sites als AutoScout de zoeken. Maar dat zijn er maar weinigen. De barrières die er waren om een auto te importeren worden compleet weggenomen en daardoor zal de import alleen maar verder stijgen.

Wat is achterliggend? Heel simpel ons kabinet ziet de auto rijder als een melkkoe. Dit ligt in omringende landen waaronder Duitsland (https://easyimport.nl/auto-importeren-duitsland/) een tikkeltje anders. In Duitsland wordt de auto industrie juist gestimuleerd. In Nederland wordt deze alleen maar afgeremd.

Een auto importeren is geen rocket science meer met de EU. We zullen ook zien dat steeds meer mensen het heft in eigen hand nemen en gewoon op eigen houtje een auto importeren zonder hulp van gespecialiseerde bedrijven. Het is prima DIY te doen voor wie daar tijd en zin in heeft. Desalniettemin, de import zal alleen maar toenemen in 2019 daar hoef je geen Jomanda voor te zijn.