Automerken

Het laatste nieuws over auto´s en automerken

Audi onderdelen koop je met deze handige tips

Wil jij Audi onderdelen kopen, maar weet je niet hoe je zeker kunt zijn dat je geen miskoop doet? Dan ben je niet de enige. Auto onderdelen zijn vooral voor iemand die daar geen verstand van heeft erg lastig om te kopen. Ook zijn er helaas nog altijd verkopers die niet eerlijk zijn en waarbij je geen poot om op te staan hebt als je niet tevreden bent over wat je hebt gekregen. Veel mensen laten hun garage dit dan ook oppakken, maar dat is eigenlijk jammer. Want door zelf je Audi onderdelen te kopen bespaar je vaak heel veel geld. Met de onderstaande tips voorkom je dan een miskoop.

1. Audi onderdelen kopen bij een betrouwbaar verkooppunt

Het is het belangrijkste dat je je Audi onderdelen koopt bij een betrouwbare verkoper. Waarschijnlijk ga je online op zoek, want daar zijn alle verkopers en hun aanbod verzameld. Het is lastig om aan een website te zien of iemand betrouwbaar is, dus wat extra onderzoek is nodig. Controleer de verkoper daarom altijd eerst op de volgende punten.


2. Krijg je garantie?

Een ander belangrijk punt dat je moet beoordelen voordat je je Audi onderdelen gaat kopen is of je garantie krijgt. Het is goed mogelijk dat een onderdeel er bij ontvangst goed uit ziet, maar dat deze na de plaatsing pas gebreken gaat vertonen. In dat geval moet je hem natuurlijk wel terug kunnen sturen en je geld terug krijgen. Je zult niet altijd garantie krijgen en bij goedkopere (tweedehands) onderdelen is dit ook niet altijd nodig, maar ga je veel geld investeren dan is een goede garantie een noodzaak.3. De retourvoorwaarden

Dat brengt ons bij de retourvoorwaarden. Ook deze lees je van tevoren even goed door. Je gaat geen Audi onderdelen bestellen bij een verkoper waarvan je de retourvoorwaarden niet vertrouwt. Het is altijd mogelijk dat wat je ontvangt niet bevalt of niet klopt en dan is het niet de bedoeling dat jij met een nutteloos onderdeel komt te zitten. Lees de retourvoorwaarden dus altijd goed door en ga niet met de verkoper verder als je daar niet akkoord mee gaat.

Specialist in gebruikte auto-onderdelen - Van Gils Automotive

4. Vraag iemand om een tweede mening

Vier ogen zien altijd meer dan twee en hoe nauwkeurig je ook te werk gaat, het is altijd mogelijk dat je iets niet ziet of niet weet. Daarom is het geen slecht idee om een tweede mening te vragen over de Audi onderdelen die je wilt gaan kopen. Vraag een vriend of vriendin om mee te gaan, laat de advertentie zien aan iemand die verstand heeft van auto’s of zelfs aan de monteur bij je garage.