Automerken

Het laatste nieuws over auto´s en automerken

De beauty, power en soul van Aston Martin

Aston Martin Lagonda Limited is een automobielfabrikant dat luxe sportauto's ontwerpt, produceert en verkoopt. Dit bedrijf werd in 1913 opgericht en heeft zijn hoofdkantoor in Gaydon, Groot Britannië. Deze autofabrikant was tot 2007 een volledige dochteronderneming van de Ford Motor Company. Aston Martin combineert 3 essentiële elementen in zijn geproduceerde voertuigen. Deze elementen zijn kracht, schoonheid en ziel. Zijn auto´s hebben altijd al een speciale band met design, comfort, prestaties en luxe gehad. Het levert wereldwijd aan vele landen een breed assortiment aan voertuigen, waarvan er hieronder enkele omschreven worden.

De automodellen van Aston Martin

Aston Martin CygnetCygnet - De Aston Martin Cygnet, die ook wel Toyota iQ of Scion iQ genoemd wordt, is een kleine C-segment auto die in 2011 tentoongesteld werd als een luxueuze uitvoering van originele Toyota iQ. Deze 3-deurs hatchback is momenteel alleen in het Verenigd Koninkrijk beschikbaar, maar zal ook in andere Eurolanden verkocht worden. Het concept is gebaseerd op de term IQ (intelligentie quotiënt), waarbij de ”I” voor innovatie en intelligentie staat en de ”Q” voor kwaliteit. De Aston Martin Cygnet is een herontworpen versie van een auto die speciaal ontwikkeld is voor een laag brandstofverbruik, milieuvriendelijkheid en de combinatie van een maximale binnenruimte met een mooi exterieur. Hij heeft een motor die 72 kW aan vermogen produceert. Deze auto voldoet aan hoge veiligheids- en emissienormen en is een uiterst comfortabele auto voor in stedelijke gebieden.Aston Martin V8 VantageV8 Vantage - De Aston Martin V8 Vantage is een serie van handgebouwde sportauto´s die sinds 2005 door de autofabrikant geproduceerd wordt. De term Vantage staat voor high-performance voertuigen. De V8 Vantage is als een 2-deurs coupé en een 2-deurs roadster beschikbaar. Hij heeft een slank en elegant uiterlijk en is gefocust op het aantrekken van potentiële en exotische sportauto liefhebbers. Verbazingwekkend in design en functionaliteit wordt de V8 Vantage aangedreven door een motor die 280 kW aan vermogen opwekt en een koppel van 410 Nm heeft. De unieke motor beschikt over een verbeterd middelpunt van zwaartekracht. Deze auto, die enorm efficiënt en hoog presterend is, kan in slechts 4,7 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur accelereren en heeft een topsnelheid van 280 kilometer per uur.

Aston Martin V12 VantageV12 Vantage - Gebaseerd op het concept van de V8 Vantage bracht Aston Martin in december 2007 de V12 Vantage uit. Deze auto is uitgerust met een motor die 380 kW aan vermogen kan produceren en kan in slechts 4,1 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur optrekken. De V12 Vantage heeft een topsnelheid van 305 kilometer per uur. Er werden vele aanvullingen en aanpassingen verricht zodat de V12 Vantage betere en efficiëntere prestaties levert. Deze nieuwe structurele veranderingen hebben geresulteerd in een mooi ontworpen raceauto die veel sportwagen enthousiastelingen aangetrokken heeft.

Aston Martin DB9DB9 - De Aston Martin DB9 van het automerk is een sportwagen die in 2004 gelanceerd werd. De DB in de naam staat voor de initialen van de eigenaar van Aston Martin, de heer David Brown. Deze Gran Turismo is als een 4-zits 2-deurs coupé en als een 2-deurs cabriolet beschikbaar. Beide varianten produceren met hun ingebouwde 6.0 L V12 motor, 350 kW aan vermogen. Elk jaar worden er ongeveer 5.000 eenheden van de DB9 door de autofabrikant geproduceerd. Dit model is de eerste die op het Ford´s aluminium VH platform geproduceerd wordt en beschikt ermee over een sterke en duurzame carrosserie. Er werden ook andere gefacelifte en herontworpen varianten van dit model door de autofabrikant geïntroduceerd. De nieuwere versies beschikken over een efficiëntere motor die ook voor minder CO-2 uitstoot zorgt. Deze modellen zijn tevens lichter in gewicht, hebben meer voorzieningen en een meer gewaagde look.

Aston Martin VirageVirage - Als vervanging van Aston Martin´s decennia oude V8 modellen introduceerde de automaker in 1988 de Virage. In 2011 introduceerde het automerk een nieuwe generatie van het Virage model op de Autosalon van Geneve. Deze Gran Turismo was qua ontwerp, in vergelijking met het uiterlijk van het oudere V8 ontwerp, een stuk frisser en moderner. Veel, niet erg belangrijke onderdelen van de Virage werden van andere bedrijven afgenomen. Het nieuwe model beschikt over diverse nieuwe structurele veranderingen en innovatieve functies. Hij is groot en zwaar, heeft een motorvermogen van 246 kW en produceert 475 Nm aan koppel. Hij is uitgerust met vele nieuwe mogelijkheden zoals keramische remmen en het bedrijf biedt daarnaast tevens meer keus in Virage varianten aan.

Aston Martin DBSDBS - De Aston Martin DBS is een Gran Turismo auto die van 1967 tot en met 1972 door de autofabrikant werd geproduceerd. Zijn verschijning in de James Bond film ”On Her Majesty's Secret Service” hielp flink mee bij het krijgen van een enorme populariteit. De DBS productie kwam ten einde toen het bedrijf de DBS V8 en de Vantage modellen introduceerde. De modern uitziende DBS werd aangedreven door een 4.0 L motor die 210 kW aan vermogen produceerde. Met zijn kenmerkende designfeatures, zoals de unieke ”bonnet scoop” motorkap en zijdelingse luchtdoorstroomopeningen, was de DBS behoorlijk in de mode in de late jaren zestig. Dit was ook het laatste model dat onder controle van de eigenaar gebouwd werd. De meest recente versie van dit model werd in 2007 met hogere specificatie en karakteristieken geïntroduceerd.

Aston Martin RapideRapide - De Rapide is een high performance 4-deurs hatchback die in 2010 door de autofabrikant uitgebracht werd. Deze sport sedan scoort hoog qua luxe en gemak. Hij beschikt over tal van standaard mogelijkheden zoals LED achterlichten, Bluetooth, een Bang & Olufsen geluidssysteem met 16 luidsprekers en nog veel meer. De motor van de Rapide levert een vermogen van 350 kW en 600 Nm koppel. Hij heeft een topsnelheid van 303 kilometer per uur. Met zijn verrukkelijke design en look in zowel het interieur als exterieur, plus zijn innovatieve features, is de Rapide een model dat niet alleen heel rijk uitgerust maar ook zeer comfortabel is.