Automerken

Het laatste nieuws over auto´s en automerken

De passie en technologie van Alfa Romeo auto's

Alfa Romeo of gewoon Alfa is een Italiaans automerk dat in Turijn is gevestigd. Alfa is de afkorting van de in 1910 in Milaan opgerichte Anonima Lombarda Fabbrica Automobili. De Fiat Group Automobiles is het moederbedrijf. Alfa Romeo staat vooral bekend om het vervaardigen van kostbare en hoge kwaliteit sportauto´s. Het bedrijf is wereldwijd in verschillende landen operationeel en bereikte in het jaar 2011 een geregistreerde verkoop van 130.000 eenheden. In de afgelopen 30 jaar heeft Alfa in Nederland een totaal van 1,11% van het marktaandeel van auto´s gerealiseerd. Sinds zijn oprichting heeft het bedrijf verschillende hatchbacks, sedans, zakenauto´s en sportauto´s geproduceerd. Uit zijn huidige productielijn worden hieronder drie automodellen in detail besproken.

De automodellen van Alfa Romeo

Alfa Romeo MiToMiTo - De Alfa Romeo MiTo is een sportieve 3-deurs supermini auto die op de British Motor Show van 2008 gelanceerd werd. Deze hatchback beschikt over vele aantrekkelijke eigenschappen, waarvan het Alfa DNA systeem er één is. Dit systeem biedt de bestuurder de mogelijkheid om uit drie rijstanden te kiezen: Dynamic, Normal en All weather. Hij heeft ook voldoende bagageruimte en LED achterlichten. Hij biedt een motorvermogen van 58 kW. Zijn power is dankzij de introductie van nieuwere technologieën aanzienlijk toegenomen. Hij kan in 5 seconden naar van 0 naar 100 kilometer per uur accelereren en heeft een topsnelheid van 165 kilometer per uur. Met zijn schitterende sportieve look, fantastisch design en vele voorzieningen heeft de MiTo een immense populariteit opgedaan.Alfa Romeo GiuliettaGiulietta - De Alfa Romeo Giulietta is een kleine 5-deurs familieauto die in 2010 op de Autosalon van Geneve onthuld werd. Deze hatchback bevat een 1742 cc TBi turbomotor met een vermogen van 173 kW. Hij heeft een topsnelheid van 242 kilometer per uur en kan in 6,8 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur sprinten. Er zijn door het automerk een aantal varianten geïntroduceerd die geavanceerdere technologie en betere prestaties aanbieden dan zijn concurrenten. Zijn Radionav systeem is onderdeel van de vele mogelijkheden waarvan deze Giulietta voorzien is. Dit alles-in-één systeem vergemakkelijkt de toegang tot entertainment, navigatie en communicatie. Deze auto, die met innovatieve technologie uitgerust is, biedt een compleet nieuwe rijervaring. De Giulietta werd in het jaar 2010 door Euro NCAP bekroond als de best presterende kleine familieauto.

Alfa Romeo 159Alfa Romeo 159 - De 159 is een compacte zakenauto die van 2005 tot en met 2011 in productie was. Dit model eindigde op de derde plaats in de ”Europese auto van het jaar 2006”. Hij werd in 2005 te midden van veel problemen ontwikkeld en de 159 onderging in 2008 diverse veranderingen, waardoor zijn gewicht met 45 kg werd teruggebracht. Deze zakenauto is ruim, stijlvol, luxe en comfortabel. Hij heeft een prachtig interieur en buitenkant en is voorzien van allerlei moderne voorzieningen en systemen. De Alfa Romeo 159 zijn dieselmotor biedt een vermogen van 150 kW. De nieuwe benzinemotor heeft een vermogen van 147 kW. Hij kan in 7,7 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur optrekken en een topsnelheid van 235 kilometer per uur bereiken. De 159 heeft kreeg tevens van de Euro NCAP de volle vijf sterren voor veiligheidsmaatregelen toebedeeld.